پخش زنده
امروز: -
مدير عامل تعاوني لوسترسازي ايران گفت: ايران از نظر توليد لوستر جزو پنج برند بزرگ دنياست که نياز به حمايت بيشتر دولت دارد.
محمدرضا قره ياضي در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صداوسيما افزود: اگر دولت از صنعت لوستر حمايت کند و هزينه توليد در بخش لوستر از نظر انرژي کاهش يابد مي توانيم از صنعت فرش هم جلو بزنيم.
وي با اشاره به اينکه صادرات سالانه کشور از لوستر حدود 500 ميليون دلار است، گفت: توليدکنندگان داخلي ظرفيت صادرات لوستر بين يک تا سه ميليارد دلار را دارند اگر با تمام ظرفيت توليد کنند و حمايت دولت را داشته باشند.
قره ياضي افزود: توليد لوستر در ايران به قدري با کيفيت است که مي توان آن را با کيفيت لوستر فرانسه، ايتاليا و چک مقايسه کرد نه اينکه توليدات داخلي را با چين مقايسه کنيم.
وي گفت: محصولات توليد لوستر ايران هم اکنون به کشور ترکيه، روسيه و کشورهاي حوزه خليج فارس صادر مي شود.
مدير عامل تعاوني لوسترسازي ايران درباره مشکلات اين صنعت افزود: هزينه توليد در بخش برق و گاز بسيار بالاست، بيمه دريافتي از اين بخش 27 درصد است و توليدکنندگان لوستر علاوه بر ماليات ارزش افزوده نيز پرداخت مي کنند.
قره ياضي تاکيد کرد: توليدکنندگان لوستر حدود 38 درصد براي توليد خود هزينه پرداخت مي کنند که اگر اين رقم به 10 تا 15 درصد برسد مي توانيم به همه کشورهاي خليج فارس و حتي اروپا نيز صادرات داشته باشیم.
وي گفت: تمايل داريم توليد ما پاسخگوي نياز داخلي باشد گرچه اينگونه نيز هست اما مسايلي مانند رقابت، قيمت، نوآوري در بازار حاکم است و تنها نمي توان يک اهرم را درنظر بگيريم گرچه مدعي هستيم توليد ما با کشورهايي مثل ايتاليا قابل رقابت است اما قيمت تمام شده در ايران گرانتر است.
رحماني افزود: قيمت تمام شده يکي از موانع توليد لوستر است، يارانه هاي صادراتي از طريق بيمه براي کارگران يا تخفيف انرژي نيازي به ارز ندارد.
وي گفت: صنعت لوستر صنعتي رو به پيشرفت است اما مشکلات توليد باعث شده هم اکنون در هر کارخانه توليد لوستر به جاي 400 نفر 100 نفر مشغول به کار باشند.
رئيس اتحاديه توليدکنندگان و فروشندگان ظروف چيني و لوستر تهران افزود: اين صنعت نياز دارد بستري براي فروش و صادرات و تسهيلاتي براي توليدکننده فراهم شود تا توليدکننده با آرامش خاطر مشغول کار شوند درحاليکه ماليات، تعزيرات و بيمه کارگران هرکدام مانند بندي به پاي توليدکننده بسته شده است.
بنگاه قابل قبولي براي صادرات لوستر نداريم
عبدالله رضيان با اشاره به اينکه کيفيت محصولات لوستر ايراني با نمونه چيني قابل مقايسه نيست، افزود: عوارض صادرات بالاست که بايد از طريق مجلس و دولت اين موضوع کنترل شود و در جلسه اي با حضور اعضاي کميسيون صنايع و معادن مشکلات اين صنف را بشنويم و با قوانين حمايتي آن را برطرف کنيم.
وي در پاسخ به اين سوال که قيمت تمام شده در ايران موجب مي شود تا توليدکنندگان ايراني نتوانند با رقباي خارجي خود رقابت کنند، در اين زمينه چه برنامه اي داريد؟ گفت: اين مشکل همه توليدکنندگان در بخش هاي مختلف است که بايد ماليات، تامين اجتماعي، عوارض خروج در يک بسته قرار گيرد و در مجلس و دولت بررسي و راهکار مورد نياز درنظر گرفته شود.
نماينده قائمشهر در مجلس افزود: در هفته جاري گزارشي در اين زمينه به کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي ارايه خواهم داد تا ظرفيت مناسبي براي صادرات لوستر ايجاد کنيم.
سهم ايران از بازارهاي جهاني لوستر 250 ميليون دلار است
وي گفت: توليدکنندگان در تامين مواد اوليه مشکل ندارند مشکل اصلي حمايت نکردن واقعي مسئولان است گرچه قوانين توليد هم معارض با توليد است که بايد برطرف شود.
فاضلي افزود: ما بايد پيشنهاد دهنده اصلاح قوانين توليد باشيم و به صورت لايحه از طرف دولت به مجلس ارسال شود گرچه با مجلس درحال رفع موانع کسب و کار هستيم که قول مي دهيم در 6 تا 7 ماه آينده اين کار انجام شود.
وي مهمترين مشکل توليد کنندگان را که موجب دغدغه آنها شده است، موانع توليد برشمرد و گفت: چند پيشنهاد در اين زمينه به دولت و مجلس داده ايم.
رئيس اتاق اصناف ايران گفت: خوشحاليم از اينکه در دهه اخير توانستيم بخشي از بازار داخلي را به دست آوريم گرچه هنوز واردات ادامه دارد اما در اين زمينه قدم برداشته شده است.