به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مروتی شریف آبادی با اشاره به معیارهای سن سالمندی در کشور، گفت: سازمان ملل بر اساس مطالعات خود سن سالمندی برای کشور های مختلف را ۶۰ در نظر می گیرد، در حالی که ایران بعد از ۶۵ سالگی را به عنوان سن سالمندی می شناسد.
وی با اشاره به این که سنین سالخوردگی در کشور از سه مرحله ی مهم تشکیل شده است، اظهار داشت: مرحله نخست سالخوردگی جمعیت زمانی واقع می شود که ۸ درصد از افراد جامعه در سن سالخوردگی قرار بگیرد، با این تعریف از معیار سالمندی را سن ۶۰ در نظر بگیریم، ایران با ۹ درصد از جمعیت سالمند وارد مرحله نخست سالمندی شده است.
کارشناس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با اشاره به سن بازنشستگی در کشور، اضافه کرد: تعیین سن بازنشستگی در کشور می تواند معیار مناسبی را برای تعیین سن سالمندی مشخص کند.
وی با اشاره به علل بروز موضوع سالخوردگی جمعیت در کشور، توضیح داد: گذار جامعه از سنت به مدرنیته یکی از مهم ترین عوامل در بروز سالخودگی جمعیت به شمار می آید.
مروتی شریف آبادی افزود: سیر واقعیت های جمعیتی موجود در کشور ایران با سیر جریان مدرنیسم در کشور هماهنگ نیست، به طوری که در برخی از سال ها کاهش نرخ باروری به اندازه ای زیاد بوده است که حتی در کشورهای توسعه یافته نیز نمونه های آن دیده نشده است.
وی با اشاره به این که جمعیت ایران در طول دو دهه ۷۰ درصد از نرخ باوری خود را از دست داده است،
بیان کرد: میزان کاهش نرخ باروری ۷۰ درصد در طول دو دهه در همه جهان بی نظیر و بدون مانند است.
این کارشناس بحران جمعیت با بیان این که جریان مدرنیسم همواره افکار فرهنگی مختلفی را به جامعه تزریق می کند، اظهار داشت: افکار فرهنگی وارد شده از طریق جریان مدرنیسم به کشور می تواند سیاست های کنترل جمعیت کشور را دستخوش تغییر و تحول قرار دهد.