پخش زنده
امروز: -
قيمت برخي کالاهاي اساسي و پرمصرف از جمله تخم مرغ، مرغ و لبنيات، اين روزها آنچنان افزايش پيدا کرده است که ديگر براي بسياري از خانواده ها، تخم مرغ يک غذاي ساده محسوب نمي شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما در اين افزايش قيمت ها در بازار، تخم مرغ به دانه اي 700 تومان و شانه اي 20 هزار تومان رسيده است و اين در حالي است که تخم مرغ با سرانه مصرف حدود 160 تخم مرغ در سال براي هر ايراني، نصف سرانه جهاني است بنابراين لزوم افزايش مصرف اين کالاي مغذي در کشور به شدت احساس مي شود.
البته با اين قيمتهاي بالا، به نظر مي رسد بالا رفتن آمار مصرف، نه تنها دور از انتظار است بلکه بايد به زودي شاهد افت سرانه مصرف اين کالا نيز باشيم.
ناصر نبي پور رئيس هيات مديره اتحاديه مرغ تخمگذار استان تهران با اشاره به اينکه نصف شدن توليد تخم مرغ در اثر شيوع بيماري و معدوم سازي روزانه 200 تا 300 هزار مرغ تخم گذار دليل افزايش قيمت اين محصول است گفت: از فروردين تاکنون مرغداراني که مجبور به معدوم کردن مرغ هاي خود شده اند هنوز خسارتي از بيمه دريافت نکرده اند و ديگر قادر به ادامه توليد نيستند.
وي هزينه پرورش هر يک مرغ تخم گذار را براي رسيدن به زمان توليد تخم مرغ، 22 هزار تومان دانست و افزود: پرداخت نشدن سهم بيمه از جانب دولت به شرکتهاي بيمه گذار دليل ناتواني بيمه ها در پرداخت خسارت به پرورش دهندگان مرغ تخم گذار است.
قيمت مرغ هم در اين بازار روند افزايشي به خود گرفته و به بيش از 8 هزار تومان رسيده است البته اين درحالي است که به گفته توليد کنندگان مرغ گوشتي، اين قيمتها هنوز هم براي توليد، توجيه اقتصادي ندارد و بايد چند هزار تومان ديگر نيز افزايش قيمت داشته باشد.
يوسفي رييس انجمن مرغ گوشتي با اشاره به گفته وزير جهاد کشاورزي که تورم قيمت مرغ را در سه سال گذشته ثابت اعلام کرده است گفت: اين درحالي است که قيمت نهاده هاي دامي از جمله کنجاله سويا و ذرت تا 30 درصد افزايش قيمت را تجربه کرده است.
در اين بازار، لبنيات هم از غافله عقب نمانده و در اين درياي مواج قيمتها، سعي کرده خودش را بالا بکشد که به گفته صاحبان سوپر مارکت ها، اين محصولات 15 درصد افزايش قيمت داشتند که در بين انواع اين کالاها، ماست با افزايش 1000 توماني و شير بين 300 تا 400 تومان رکورددار افزايش قيمت محصولات لبني بودند.
سازمان حمايت از توليد کنندگان و مصرف کنندگان که با توجه به وظيفه ذاتي خود بايد از دوگروه نام برده در عنوانش حمايت کند، حداقل در اين بخش به نظر نمي رسد هيچگونه پشتيباني انجام داده باشد، زيرا پيگيري هاي خبرنگار ما براي کشف علت افزايش قيمت لبنيات در اين سازمان به جايي نرسيد و پاسخگويي يافت نشد.
البته مطرح کردن اين سوال با متوليان توليد نيز به درهاي بسته خورد.
درهر حال افزايش قيمت براي مصرف کننده اي که با توجه به رشد سريع و روز به روز قيمتها بلا تکليف مانده است نتيجه اي جز کاهش قدرت خريد و افزايش رکود در بازار به دنبال ندارد زيرا توليد و تامين، رنجيره اي به هم پيوسته است که اگر توليد حمايت نشود و تامين بدون پشتيبان باقي بماند سهم بازار فقط آشفتگي خواهد بود.
در اين شرايط به نظر مي رسد سازمانهاي حمايتي مانند تعزيرات حکومتي و سازمان حمايت از توليد کنندگان و مصرف کنندگان بايد برنامه ريزي جدي تري براي رفع مشکلات بازار داشته باشند تا سودجويان از اين درياي گل آلود ماهي نگيرند.