پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: هیچ محدودیتی برای مراکز خصوصی علمی کاربردی ایجاد نشده است و این مراکز در حال حاضر میتوانند بدون اساسنامه به فعالیت خود ادامه دهند.
محمدحسین امید، در پی مخالفت برخی از مراکز خصوصی دانشگاه جامع علمی کاربردی نسبت به اساسنامه جدید این دانشگاه، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در کل کشور حدود ۳۰۰ مرکز غیر دولتی علمی کاربردی وجود دارد و بخش زیادی از این مراکز متعلق به دستگاههای دولتی یا نهادهای عمومی غیر دولتی است.
وی ادامه داد: بنابراین تنها ۳۰ درصد از این مراکز نسبت به اجرای این اساسنامه نگران هستند البته از این ۳۰ درصد هم، ۷۰ درصد آنها این اساسنامه جدید را پذیرفته اند و در حال انجام فرآیند آن هستند.
امید در پاسخ به مخالفت این مراکز گفت: اول از همه باید بگویم که این مراکز تاکنون اساسنامه نداشتند و بعد از ۱۵ سال فعالیت، تازه دارای اساسنامه شده اند و متأسفانه تاکنون وجاهت قانونی نداشتند.
وی افزود: نداشتن اساسنامه موجب میشود تا از تسهیلات و معافیتها برخوردار نشوند و در هر دوره پذیرش درخواست آنها باید تصویب و سپس اجرا شود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه اعتراض این مراکز تنها در مورد ۲ یا ۳ ماده است گفت: از جمله این مواد میتوان به حق انحلال این مراکز به دست شورای گسترش وزارت علوم و برگرداندن تمام داراییهای دولتی در صورت انحلال اشاره کرد که البته تاکنون چنین مواردی رخ نداده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه جلسات متعددی برای حل این موضوع در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شده است افزود: این اساسنامه به تأیید معاونت حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است.
امید به برخی از مزایای این اساسنامه اشاره کرد و گفت: استفاده از تسهیلات دانشگاهی، استفاده از معافیت مالیاتی از جمله مزایای این اساسنامه است.
وی افزود: البته برای کسانی که اساسنامه را نمیخواهند حتی در پذیرش بهمن محدودیتی ایجاد نکردیم، بنابراین مراکز میتوانند اکنون به فعالیت خود ادامه دهند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در پایان گفت: متأسفانه در گذشته برخی از مراکز علمی کاربردی بدون اطلاع دانشگاه جامع علمی کاربردی و بدون مجوز وزارت علوم اقدام به تغییر دستگاههای متقاضی کردند و مراکز را دست به دست گرداندند و این خلاف صریح اساسنامه است در حالی که هرگونه تغییر در وضع مراکز علمی کاربردی تنها از سوی هیأت مؤسس باید مطرح شود و برخی از این مؤسسات خصوصی علمی کاربردی از این موضوع نگران هستند.