پخش زنده
امروز: -
اهالی روستای 500 نفری وحدت آباد از توابع بخش بردخون شهرستان دیر در انتظار همکاری مسوولان برای گرفتن سند خانههایشان هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، سیل ویرانگر سال ۱۳۶۵ همه روستاهای حاشیه مُند را در یک لحظه غافلگیر کرد ...اما آنچه مردم را از این مصیبت بزرگ نجات داد تدابیر مسوولان و رشادت تعدادی از ایثارگران منطقه مانند آقایان صغیری، حاج سید اکبر فرمانده وقت سپاه شهرستان دیر، حاج حسین چاهبندی، شهید درمانده، سرهنگ حق شناس و تعدادی از اهالی منطقه بردخون بود که توانست بار دیگر امید به آینده و زندگی را در وجود مردم این دیار زنده کند.
مسوولان شهرستان دیر و بخش بردخون بعد از اقدامات اولیه در نجات جان مردم از خطر سیل، وارد مرحله اسکان موقت و دائم شدند. آنان برای اسکان اهالی گزینه های متعددی را مد نظر قرار دادند تا اینکه تصمیم بر این شد که در ضلع غربی جنگل های کُنار (معروف به بالبالو) و شرق دهستان آبکُش روستایی به نام وحدت آباد از توابع بخش بردخون تاسیس شود.
بالاخره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طبق پلاک های مشخص زمین هایی را به اهالی روستا واگذار کرد اما بدون سند، و خود بنیاد مسکن هم منازل مسکونی را ساخت.
حالا حدود ۹۰ خانوار و با جمعیتی نزدیک به ۵۰۰ نفر در این خانهها زندگی میکنند و تعداد زیادی از مردم این روستا تحصیلکرده دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هستند.
اهالی اما از آن زمان تاکنون با مشکل نداشتن سند خانههایشان رو به رو بوده اند و این معضل باعث شده که هر گونه خرید و فروش خانه، دریافت تسهیلات بانکی، گرفتن امتیاز انشعاب برق و آب و گاز برایشان مشکل شود.
در این زمینه شورای اسلامی روستا پیگیری هایی کرده اما در مسیر پیش بینی شده از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان و استان، نظر اهالی و شورای اسلامی دیده نشده است.
عبدالحمید حسینی عضو شورای اسلامی روستای وحدت آباد از مسوولان خواست برای حل این مشکل نظر مردم روستا نیز لحاظ شود.
او میگوید: برای حل مشکل فعلی قرار است بخش محدودی از زمین های تحت تملک خانوارها، رایگان به آنها داده شود و بقیه زمین با میزان مشخص به قیمت روز به مردم فروخته شود که این امر با قیمت مصوب کنونی غیر منصفانه است.
بر اساس اعلام بنیاد مسکن ساکنان روستای وحدت آباد میتوانند رایگان 410 مترمربع از زمین خانه خود را صاحب شوند اما اگر خانه آنها بزرگتر است باید برای مالکیت بقیه زمین، به ازای هر مترمربع 16 هزار تومان بپردازند.
با توجه به این که مساحت خانههای روستا دو تا سه برابر 410 مترمربع است، اهالی میگویند پرداخت این هزینه برایشان دشوار است.
دهیار روستای وحدت آباد نیز گفت: بخشی از حیاط یک فرد روستایی خانه مسکونی است و بخش دیگر آن باغچه هایی است که متناسب با نیاز روستانشینان به کشت نخل و سبزی اختصاص یافته و بخش دیگر نیز به نگهداری دام و طیور اختصاص می یابد.
علی عباسی نیا افزود: زمینهایی که بنیاد مسکن به عنوان زمین رایگان برای مردمی که دست به گریبان بحران سیل بوده اند مشخص کرده تناسبی با نیاز آنان ندارد و بسیار ناچیز است و از طرفی قیمت هر متر مربع زمینی که به عنوان بخش دیگر زمین های تحت تملک خانوارها و به عنوان حیاط خانه ها در نظر گرفته شده بسیار بالاست و امکان خرید آن برای خانوارها وجود ندارد.
وی از مسوولان خواست این نکات را لحاظ کنند و مشکل اهالی را زودتر حل کنند.
گزارش: نامجو زحمتکش