پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ قدرتهاي اروپايي با آراء خود در مجمع عمومي سازمان ملل يکصدا با اقدام امريکا در برسميت شناختن قدس اشغالي به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي مخالفت کردند .به گزارش خبرگزاري صدا و سيما از لندن ، نشست اعضاي مجمع عمومي سازمان ملل متحد که از آن به عنوان راي قاطع کشورهاي جهان عليه رويکرد آمريکا در برسميت شناختن قدس اشغالي به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي و انزواي آمريکا ارزيابي شده است در رسانه هاي انگليس نيز بازتاب داشت.
در راي گيري ديروز در مجمع عمومي سازمان ملل 128 کشور از جمله انگليس که متحد ترين کشور آمريکا و عامل ايجاد رژيم صهيونيستي توصيف مي شود در مخالفت با امريکا و رژيم صهيونيستي در برسميت شناختن قدس اشغالي به عنوان پايتخت اين رژيم راي دادند و به جز آمريکا و رژيم صهيونيستي 7 کشوري که حتي نام برخي از آنها شايد نخستين بار به گوش بسياري از افراد مي رسد با ان موافقت کردند .
برخي ناظران نوشتند اين راي گيري سبب شد بسياري از مردم جهان از وجود کشورهاي ناشناخته و بسيار کوچکي در جهان مطلع شوند کشورهايي که به علت بدهي يا ترس از آمريکا با او همراه شدند و 35 کشور نيز به ان راي ممتنع دادند .
رسانه ها درانگليس نوشتند رئيس جمهور آمريکا برغم تهديد کشورها نتوانست حتي برخي از متحدان خود را با خود همراه کند و يک پيروزي ديگر براي مخالفان آمريکا و فلسطينيان و شکست و ضربه ديپلماتيک بزرگ براي امريکا و اسرائيل رقم خورد .
در اتحاديه اروپا 22 کشور از 28 کشور عضو اين اتحاديه از جمله قدرتمند ترين آنها شامل آلمان ، انگليس ، فرانسه و ايتاليا ضد اقدام آمريکا راي دادند حتي آلمان که معمولاً در قبال قطعنامه هاي ضد رژيم صهيونيستي محتاطانه عمل مي کرد و معمولاً راي ممتنع مي داد در اين قطعنامه با کشورهاي مخالف اقدام آمريکا و رژيم صهيونيستي همراه شد و به محکوميت اقدام آمريکا راي داد .
در جهان عرب همه کشورهاي عربي به جز سودان جنوبي که به اين قطعنامه راي ممتنع داد ، با برسميت شناختن قدس اشغالي به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي مخالفت کردند حتي عربستان تحت تاثير سازمان کنفرانس اسلامي و فشار افکار عمومي مجبورشد به جمع مخالفان اقدام آمريکا بپيوندد . البته 35 کشور در راي گيري سازمان ملل ترجيح دادند غايب باشند يا راي ممتنع دهند . لهستان که نخستين ميزبان ترامپ در کسوت رئيس جمهور امريکا در سفر اروپايي اش بود و نيز بوسني و هرزگوين ، کرواسي ، مجارستان، لتوني، لهستان و روماني از کشورهاي اروپايي اند که به اقدام رئيس جمهور امريکا راي ممتنع دادند ، همچنين در خارج از اروپا کانادا ، کلمبيا و استراليا از جمله متحدان آمريکا بودند که به اين قطعنامه راي ممتنع دادند .
البته مکزيک در ميان کشورهايي که راي ممتنع دادند بسياري را شگفت زده کرد .
انتظار مي رفت مکزيک که بارها هدف حملات لفظي و اقدامات ضد مکزيکي ترامپ قرار گرفته بود به اين قطعنامه راي منفي دهد اما مکزيک ترجيح داد راي ممتنع دهد .
درراي گيري ضد اقدام رئيس جمهور آمريکا 21 کشور عضو سازمان ملل ترجيح دادند هنگام راي گيري حضور نداشته باشند و در راي گيري شرکت نکنند که رسانه هاي انگليس اوکراين ، کنيا و ميانمار را مهمترين اين کشورها معرفي کردند که احتمالا به علت بدهي و تهديدهاي امريکا در راي گيري شرکت نکردند .
هفت عضو کوچک ، فقير و ناشناخته اي هم که با آمريکا و رژيم صهيونيستي همراهي کردند عبارتند ازنائورو ، ميکرونزي ، گواتمالا، هندوراس، جزاير مارشال، توگو و پالائو که براي مردم جهان بسيار ناشناخته اند .