پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، سخنگوي کميته بين المللي صليب سرخ اعلام کرد در 8 ماه گذشته از هر 27 شهروند يمني يک نفر به بيماري کشنده وبا مبتلا شده و شمار بيماران به يک ميليون نفر رسيده است.
يولاندا جکمت در گفتگو با بي بي سي ضمن تاکيد بر گسترده بودن دامنه ي ابتلا به بيماري گفت: اينها مواردي هستند که در قرن 21 نمي توان انتظارشان را داشت و از پيامدهاي مستقيم جنگ و درگيري به شمار مي آيند.
وي درباره شتاب گسترش بيماري وبا در يمن نيز گفت: «هنگامي که در پايان ماه آوريل گسترش بيماري وبا آغاز شد خيلي زود شدت گرفت. هم اکنون روند کند شونده اي را پيش رو داريم. با اين وجود هنوز هم 1800 نفر در هر روز به وبا مبتلا مي شوند. نگراني ديگر ما آغاز گسترش بيماري ديفتري در يمن است و اين بيماري هم به علت واکسينه نشدن کودکان شايع مي شود. مختل شدن خدمات پزشکي و درماني به علت جنگ و درگيري عامل اصلي گسترش بيماري هاست. هم اکنون کمتر از يک بيمارستان از هر دو بيمارستان در يمن کار مي کند.»
يولاندا جکمت بازگشايي مرزهاي يمن بروي وارادات کالاهاي بازرگاني را نياز خيلي مبرم براي مردم دانست و گفت: گر چه کمک هاي انساندوستانه دارد وارد اين کشور مي شود اما هيچ سازماني نمي تواند از پس کمک رساني به 23 ميليون انسان بر بيايد. ما نياز به واردات داريم. غذا ، دارو و سوخت از جمله اقلام ضروري است. سوخت براي ادامه فعاليت بيمارستان ها ضروري است. سوخت براي سر پا نگاه داشتن کارخانه هاي تصفيه ي آب لازم است و ما نتوانستيم سوخت مورد نياز 9 کارخانه را تامين کنيم. واردات کالاهاي ضروري بايد از سر گرفته شود.
وي شرايط يمن را بسيار غم انگيز توصيف کرد و گفت: در اين کشور از هر چهار نفر سه نفرشان به کمک هاي انساندوستانه وابسته اند و بيش از يک چهارم جمعيت در معرض قحطي و گرسنگي قرار دارند، لذا با توجه به فاجعه آميز بودن اوضاع، اگر مرزها به روي واردات کالاهاي تجاري گشوده نشود کم کم بدتر هم خواهد شد.