به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی زارعی در گفتگو با خبر سراسری شبکه یک سیما افزود : دیشب در مرز استان البرز و تهران زلزله در گسل تهران و البرز اتفاق افتاد یک روند نزدیک به شرقی غربی رخ داده که حدود 24 سال پیش آن را با نام ماتش جنوب کرج مطالعه کردیم.
وی افزود: در واقع این گسلی است که پوشیده و زیر آبرفت هاست ولی اطلاعات ژئوفیزیکی و لرزه شناسی نشان می دهد چنین عوارضی مشخصاً به گسلی مربوط می شود که میان گسل شمال تهران و گسل اشتهارد قرار دارد.
زارعی گفت: از نظر توان لرزه زایی، این گسل خیلی بزرگ و بیشتر از 40 کیلومتر نیست اما در کنار این گسل ما گسل شمال تهران و اشتهارد را داریم که گسل شمال تهران از بسیاری از مناطق شهر تهران عبور می کند و در کنار گسل ماتش جنوب کرج قابل توجه است و به آن دقت خاص داریم به خاطر تجمع جمعیتی که در این منطقه وجود دارد.
این کارشناس پژوهشگاه بین المللی زلزله افزود: زلزله 5 و 2دهم ریشتر به خودی خود زلزله بزرگ و خاصی نیست اما حدود 20 میلیون نفر این زلزله را حس کردند که معادل یک چهارم جمعیت کل ایران است و به همین لحاظ برای ما اهمیت دارد.
زارعی گفت: رفتاری که مردم درخصوص زلزله دیشب نشان دادند کاملاً طبیعی است اما ما از همان لحظات اول روی این گسل با داده هایی که داشتیم مطالعه کردیم و متوجه شدیم که این اتفاق یک سری پس لرزه داشته که تا حدود ظهر حدود 15 تا زلزله به بزرگی 2 تا کمتر از 3 ریشتر داشته ایم.
وی افزود: این پس لرزه ها نه نشان می دهد زلزله بزرگی می آید نه نشان می دهد که دیگر قرار نیست زلزله ای در کار باشد.
زارعی گفت: موضوع را نباید به سمت فضایی هیجانی یا شایعات زلزله ببریم.
وی افزود: براساس اطلاعات و داده های علمی موجود هم در جهت غرب گسل اشتهارد و هم جهت شرق گسل شمال تهران سطح تنش بالا رفته است.
کارشناس پژوهشگاه بین المللی زلزله گفت : اگر به جای 15 ایستگاه لرزه نگاری 200 ایستگاه داشتیم و به جای یک ایستگاه میکرو ژئوفیزیک 20 ایستگاه داشتیم اندازه گیری هایمان دقیق تر انجام می شد.