پخش زنده
امروز: -
همایش صیانت از نهاد مقدس روحانیت صبح امروز با حضور رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب در قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دادستان کل کشور در این مراسم با بیان اینکه بر خلاف تصور برخی بداندیشان که ایجاد دادگاههای ویژه روحانیت را برای دفاع بی جهت از روحانیت می دانند گفت: این دادگاه ها مطابق موازین شرعی و قانونی به تخلفات با دقت رسیدگی می کنند، اگر چه منکر صدور برخی اشکالات و اشتباهات در احکام نیستیم.
وی استراتژی کلی این دادگاهها را برقراری صلح و سازش عنوان کرد و خطاب به مسئولان حوزه های علمیه گفت : تعامل و همکاری بین این و نهاد قطعا در کاهش تخلفات تاثیر گذار است.
آقاي منتظري با اشاره به استقلال حوزه هاي علميه گفت: رسيدگي به تخلفات در درون حوزه و از طريق دستگاههاي ويژه به اين استقلال کمک مي کند.
دادستان کل کشور با اشاره به برخي پرونده هاي موجود خاطرنشان کرد: اين پرونده ها نشان مي دهد حرکت حساب شده اي بر اساس برنامه ريزي اتاق هاي فکر براي ضربه زدن به جايگاه روحانيت ديده مي شود.
رئیس دادگاه های ویژه روحانیت گفت: يکي از اين خطرات و حرکات حساب شده افکار و انديشه هاي انحرافي است.
دادستان کل کشور تاکيد کرد: حوزه بايد با جديت با اين مسائل مبارزه کند که البته اين مبارزه بايد فکري و علمي باشد.
آقا منتظري فضاي مجازي را تهديد ديگری دانست و افزود: از فضاي مجازي بايد حداکثر استفاده بشود اما متاسفانه دست اندر کاران مديريت دقيقي بر اين امر ندارند و کوتاهي مي کنند.
رئيس دادگاههاي ويژه روحانيت به سخنان دو روز قبل رئيس جمهور هم در همايش حقوق شهروندي پاسخ داد و آن را مغالطه خواند.
آقاي منتظري افزود: ما به دنبال بستن شبکه هاي اجتماعي نيستيم اما همانگونه که رهبري انقلاب فرمودند دولت بايد به دنبال ايجاد شبکه ملي باشد.
وي بار ديگر افزود: بستن شبکه ها نه منطقي و نه معقول است البته کارگروه تعييني مصاديق مجرمانه فضاي مجازي داريم که اينگونه موارد را رصد مي کنيم.
دادستان کل کشور تصريح کرد: همانگونه که شما در بزرگراهها دوربين نصب مي کنيد و اجازه ورود خودروي بدون پلاک نمي دهيد فضاي مجازي هم بايد مديريت شود.
وي گفت: ما به دنبال شفافيت هستيم و دست اندرکاران بايد به شبکه هاي بي هويت اجازه فعاليت ندهد.
آقاي منتظري با اشاره به بخش ديگري از سخنان رئيس جمهور که گفته بود وزير ما فيلترينگ را انجام نمي دهد گفت: ما مي گوييم هر فردي بايد داراي شناسنامه باشد بنابراين چرا بايد اجازه دهيم در فضاي مجازي افراد بي هويت و بي شناسنامه فعاليت کنند.
آقاي منتظري بار ديگر اينگونه سخنان را مغالطه دانست و افزود: ما خواهان تعامل و همکاري دولتمردان هستيم.
حجت الاسلام و المسلمين رئيسي دادستان کل ويژه روحانيت هم در سخناني با اشاره به سخنان برخي که معتقدند روحانيت فقط بايد در مديريت مردمي جامعه حضور داشته باشد نه مديريت اجتماعي و سياسي، اين نگاه را مردود دانست و گفت: هر دوي اين امور بايد گام به گام هم پيش برود چرا که فقه بايد در جامعه پياده شود.
وي قداست نظام را ناشي از سه منبع برشمرد و گفت: اتصال به ولايت فقيه ،اجراي بايدها و نبايدها بر اساس دين و شرع و اتصال تمام ساختارهاي نظام به ولايت فقيه علت اين امر است.
رئيسي خاطر نشان کرد: بر اين اساس، عامل اين اعمال هم بايد قدمي باشد و روحانيت هم که عامل انقلاب است بايد وظيفه صيانت را خودش و توسط تک تک افرادش به انجام برساند.
وي افزود: البته مراجع و مديران حوزه هم بايد در اين مراقبت دخيل باشند.
دادستان کل ويژه روحانيت با اشاره به اينکه روحانيت مطمئن ترين گروه مرجع اين مردم است افزود: با اين وصف ،چرا بايد براي سياست ورزي ، اخلاق را ذبح کرد.
وي افزود: براي حفظ دين مداري ،بايد در عين اقتدار و سياست ورزي ممنوعيت هم داشت کاري که امام و رهبري انجام دادند.
آقاي رئيسي افزود: شناخت آسيب ها در جايگاه روحانيت بايد با دقت دنبال شود تا مصون سازي اتفاق بيفتد که در اين ميان مديران حوزه ها نقش اول را دارند.
آقاي رئيسي هم فضاي مجازي را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر ريشه اعتقادي افراد محکم باشد هيچ جاي نگراني نيست.
وي افزود: مبارزه با انحرافات فکري هم راههاي فکري و اقدامات فکري مي خواهد.
آقاي رئيسي خاطرنشان کرد هميشه جهل سربازان استکبار وجود دارد بنابراين لازم است حوزه و دانشگاه براي جلوگيري از اين زمينه ها اقدام کنند.
دادستان کل ويژه روحانيت اطلاع رساني در خصوص پرونده ها را به خواص مورد تاکيد قرار داد و گفت: به نظر اطلاع رساني به عموم مردم ضرورتي ندارد.
وي تاکيد کرد: کاهش پرونده ها در دادسرا مورد تاکيد است به همين منظور هيئت پيشگيري را ايجاد کرده ايم تا مسائلي مانند دعواهاي مالي به دادگاه و دادسراي ويژه وارد نشود.
وي تاکيد کرد: وظيفه همه ما اين است که زمينه هاي لغزش را از بين ببريم و در اکثر موارد با هشدارهايي که داده ايم موفق بوده ايم.
وي تصريح کرد: در مجموعه روحانيت با کمترين تخلف و جرم مواجهيم و در زمينه هايي هم که وجود دارد اکثرا شامل مواردي است که از پايه و اساس ، آن فرد براي درس و تحصيل وارد لباس روحانيت نشده است.
آيت الله مومن نماينده مردم قم در مجلس خبرگان رهبري هم در سخناني به فلسفه تشکيل دادگاههاي ويژه روحانيت از سوي امام خميني اشاره کرد و گفت: هدف اصلي اين بود که از سوء نيت هاي احتمالي افراد غير روحاني جلوگيري شود.
آيت الله مومن افزود: حضرت امام معتقد بودند اگر موارد تخلف علني بشود بدبيني مردم را در پي دارد بنابراين دادگاههاي وِيژه هم بايد توجه کنند که به فلسفه تشکيل اين دادگاهها لطمه اي وارد نشود.
آيت الله مومن تصريح کرد: طلاب بايد خودشان همواره قداست خود را حفظ کنند.
مدير حوزه هاي علميه کشور هم به رسالت مهم روحانيت اشاره کرد و گفت: اگر روحانيت بخواهد به اين رسالت ها عمل کند بايد حداکثر مصونيت را داشته باشد و عاري از هرگونه امراض روحي و رواني و شکلي و ظاهري باشد.
حجت الاسلام و المسلمين اعرافي با اشاره به کار ويژه روحانيت گفت: در طرحي که به همين منظور تهيه شده است 250 عنوان کار ويژه تعريف شده است که براي تداوم و اعتلاي روحانيت و نظام ضروري است.
وي افزود: براي پاسخگويي به نيازها و انجام اين کار ويژه ها علاوه بر دانش ،مهارت هاي گوناگون هم لازم است ضمن آن که نيازهاي اخلاقي و تربيتي مهمترين کار روحانيت است.
آقاي اعرافي با اشاره به تاريخ پرشکوه روحانيت گفت: آن روزي که روحانيت از احتمال آسيب پذيري خود غافل بشود ، آغاز ضربه است.
مدير حوزه هاي علميه به برخي آسيب هاي احتمالي روحانيت اشاره کرد و گفت: يکي از آسيب ها اين است که پايه هاي معرفتي و علمي حوزه متزلزل شود.
وي آسيب ديگر را در حوزه توانايي عرضه و بخش ديگر را در حوزه نگرشي و اجتماعي برشمرد.
آقاي اعرافي فاصله با مردم و گروههاي مرجع و نظام اسلامي را از ديگر آسيب ها دانست.
مدير حوزه هاي علميه اضافه کرد منفعل بودن در برابر جريان هاي فکري و اجتماعي، نفوذ و غفلت و دوري از سنت هاي اصيل ، دوري جستن از تجربه هاي بشري و دوري از زي طلبگي را از ديگر آسيب ها دانست.
آقاي اعرافي بر توجه جدي به نگاه جامع و آسيب شناسانه و توجه به اصول صيانت با تکيه بر مرجعيت و رهبري تاکيد کرد و گفت: به همين منظور مرکز مطالعات راهبردي حوزه به زودي راه اندازي مي شود.
مدير حوزه هاي علميه کشور نقد پذيري را از خصوصيات لازم روحانيت برشمرد و گفت: از اشکالات و هجمه ها نبايد ترسيد بلکه بايد ضمن اصلاح ، نقدپذير و شجاع باشيم.
وي تاکيد کرد: صيانت بايد در برنامه ريزي هاي حوزه وجود داشته باشد که اين امر را ما در حوزه دنبال مي کنيم.
مدير حوزه اي علميه با تاکيد بر اينکه حوزه از نقد منصفانه استقبال مي کند، به برخي مسائل اخير در خصوص بودجه ستادهاي حوزوي اشاره کرد و گفت: بودجه اي که به اين نهادها داده مي شود از منابع عمومي و مال مردم است و کاملا قابل دفاع است اگرچه اميد داريم که به هيچ نهادي وابسته نشويم همانگونه که جريان تعليم و تربيت در حوزه مستقل است.
وي افزود: اين مسائل کاملا روشن است و خيلي نمي شود آن را بزرگ کرد.
آقاي اعرافي از کم انصافي ها در اين خصوص گلايه کرد و گفت: البته ما از نقد استقبال مي کنيم.
حجت الاسلام مصدق معاون بررسي و پيشگيري دادستان کل ويژه روحانيت هم در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در اين همايش مسئولان حوزه هاي قضايي استان قم، مرکزي و شهرستان کاشان حضور دارند.
وي از کاهش 30 درصدي پرونده تخلفات در دادگاههاي ويژه روحانيت خبر داد.