بسم الله الرحمن الرحیم
دعوت به نماز، دعوت به زیباترین جلوههای زندگی است، زیرا نماز، فصلی از زندگی است که در آن انسان در برابر آفریننده و دارندهی همهی نیکیها و زیبائیها، به عرض نیازی عاشقانه میپردازد و بر عیار زیبائی و نیکی روان و دل خویش میافزاید. این حجم عظیم و زبان مؤثرِ توصیه به ذکر و نماز در قرآن و حدیث، نشانهی همین ویژگی در دعوت به نماز است. بندگان صالح و نیکوکار خداوند باید این را درسی برای خود بدانند و به نماز دعوت کنند. مسئولان مؤمن در نظام اسلامی باید امکانات گستردهی خود را در خدمت این دعوت بگذارند. روحانی، معلّم، مربّی، مدیر و مسئول در همه جا مخاطبان و دائرهی نفوذ خود را به این سو بکشانند و از آنان دعوتکننده به خدا و نماز بسازند.
شما برگزارکنندگان این گردهمائی سالیانه بویژه عالم مجاهد و با اخلاص حجةالاسلام آقای قرائتی، این توفیق بزرگ الهی را قدر بدانید و بر این خط مستقیم پای بفشارید و بدانید -و میدانید- که خدا با صابران و استقامتورزان است.
والسلام علیکم و رحمةالله
سیّدعلی خامنهای
۲۹ آذر1396
فيلم قرائت پيام رهبري به اجلاسيه نماز
نماینده ولی فقیه در هرمزگان گفت: نماز بزرگترین سرمایه است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آیت الله نعیم آبادی در بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز در بندرعباس افزود: نماز میتواند جلوی منکرات اقتصادی را گرفته و در اشکال مختلف موجب جلوگیری از فساد اقتصادی شود.
وی با تاکید بر استفاده از این سرمایه گفت: جامعه، دانشگاه، فرهنگیان، شعرا و نویسندگان باید فعالیتهای خود را در زمینه نماز گسترش و توضیح دهند.
نماینده، ولی فقیه در هرمزگان گفت: شهدا برای اسلام، نماز و اقامه نماز جان شیرین خود را فدا کردند.
آیت الله نعیم آبادی از فضای مجازی بعنوان دنیای نخست یاد کرد وگفت: باید از شناخت ظرفیت فضای مجازی استفاده کرد، زیرا هم حرکت دهنده و هم بازدارنده است.
استاندار هرمزگان گفت: نماز مانند نهری است که هر روز روح و روان خود را در آن صیقل میدهیم
فریدون همتی افزود: اقیانوس نماز از چنان ژرفایی برخوردار است که همواره غواصان جدیدی را برای کشف عمق نمازمی طلبد.
وی گفت: اجلاس سراسری نماز فرصتی برای توجه بیشتر به نماز و قرار گرفتن در مسیر سعادت، صداقت، راستی و دستگیری از مستمندان است.
استاندار هرمزگان گفت: توسعه فرهنگ کار و تلاش، ازدواج، علم و فناوری، تفاهم و تقویت بنیان خانواده، قانون گرایی و پرهیز از اختلاف نیز مسیری است که با توجه بیشتر به نماز میسر میشود.
فریدون همتی افزود: هرمزگان با داشتن دو هزار و ۴۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، جزایر، صنایع کوچک و بزرگ فولاد، آلومینیوم، شیلات و بنادر، پایتخت اقتصادی کشور است.
وی گفت: سالانه ۱۶ هزار میلیارد تومان درآمد هرمزگان به خزارنه کشور واریز میشود؛ و ۵۴ درصد صادرات و واردات نیز از این استان صورت میگیرد.
همتی افزود: مردم هرمزگان از شیعه و سنی در کنار هم بخوبی زندگی میکنند.
حجت الاسلام قرائتی: نخستین وظیفه مسئولان حکومتی برپایی نماز است
رئیس ستاد اقامه نماز گفت: بیش ازصد طلبه در مؤسسه تخصصی نماز در قم آموزش دیده اند که باید از ظرفیت آنها در جامعه استفاده شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی افزود: علما، طلبهها و آموزش دهندگان دینی باید دورههای تخصصی شیوههای دعوت به نماز را بیاموزند و برای جامعه ثمربخش باشند.
رئیس ستاد اقامه نماز گفت: قرآن کریم در بطن خود معانی فراوانی داردکه باید با استفاده از افراد آموزش دیده تفسیر شود.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی افزود: بیشترین سفارش دین درباره نماز است و این فریضه الهی فراگیرترین، عمومیترین و طولانیترین واجب دینی است.
وی گفت: نماز چکیده بهترین حالات است.
رئیس ستاد اقامه نماز گفت: باید بدون اتکا به فرهنگ شرق و غرب، با داشتهها و آموزههای دینی خود حرکت کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی بر لزوم کسب مهارتهای زندگی تاکید کرد و گفت: علوم مفید برای فرد و جامعه آموزش داده شود.
وی گفت: ۳۰۰ طلبه در موسسه تخصصی مهدویت آموزش دیده اند که میتوانند به شبهات منتشر شده در فضای مجازی درباره امام زمان (عج) پاسخ دهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت:سرعت بالا از ویژگیهای فضای مجازی است و وسیلهای بسیار مهم برای انتشار حق و یا باطل است
محمد جواد آذری جهرمی افزود: امروز کوتاه و پرمحتوا بودن یک پیام بسیار مهم است و بشر امروز برای فهم یک موضوع نیاز به فهم پایه ندارد.
وی گفت: ایجاد اخبار، نقشه ارتباطی است که ذهنها را بهم پیوند میدهد و نحوه ارائه مطالب، مخاطب خود را مییابد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروز شکل دادن نقشه ذهنی افراد و ارتباط آنها بسیار مهم است.
آذری جهرمی افزود: بنا براعلام وزارت اطلاعات و پایش فضای مجازی میانگین مطالب دینی و غیر دینی هرکدام ۵ درصد، اما انتشار مطالب دینی در فضای مجازی چندین برابر است.
وی گفت: این نشان دهنده بستر و فضای دینی در جامعه و پایبندی مردم به ارزشهای دینی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باید با استفاده از فضای مجازی به ترویج ارزشهای دینی بپردازیم و حتی در بنیان و اساس شبهه ایجاد کنندگان، با استفاده از هنر ترویج صحیح، شبهه ایجاد کنیم.
آذری جهرمی تطابق حرف و عمل مسئولان را در ترویج ارزشهای دینی بسیار مهم دانست و گفت: مردم سخنان مسئولان را در مقایسه با اعمالشان میسنجند.
سامانه جامع اطلاع رسانی نماز
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور به تولید سامانه جامع اطلاع رسانی نماز اشاره کرد وگفت: همه نیازهای افراد جامعه در زمینه نماز، در رباط جامع نماز به آدرس Salat۵۱_bot@ تهیه و ارائه شده است.
محمود مظفر افزود: باید با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی مانند وابسته نبودن به مکان، سرعت بالا و هزینه پایین به تبلیغ معارف دینی پرداخت.
وی گفت: در یکسال گذشته با فراخوان ستاد اقامه نماز کشور، بیش از ده هزار اثر در زمینه فضای مجازی و نماز تولید شده است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز گفت: دو هزار سفر نیز با هدف نشر فرهنگ نماز در بستر فضای مجازی، از مراکز تخصصی نماز به استانها صورت گرفت.
وی گفت: در همین زمینه بیش از ۶۴۸ توافق نامه با دستگاههای مختلف منعقد شده و بیش از ۴ هزار برنامه و دو هزار بازدید در حوزه نماز، در فضای مجازی نظارت و ارزیابی شده است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز خواست تمام قشرهای جامعه نماز را در اصل برنامه هایشان قرار دهند.
محمود مظفر افزود: در مدارس غیر انتفاعی و مراکز آموزشی نیز به اقامه نماز جماعت توجه بیشتری شود.
وی گفت: بیش از دو هزار خاطره از نماز هم بصورت داستان کوتاه به دبیرخانه ستاد اقامه نماز ارسال شده است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفت: این اجلاس با حضور ۸۰۰ نفر از مسئولان، شخصیتهای فرهنگی، علمای شیعه و اهل سنت، پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش درتالار شهید آوینی بندرعباس درحال برگزاری است.
محمود مظفری افزود: برای برگزاری بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز در هرمزگان بیش از ۸ هزار محصول فرهنگی با موضوع نماز تولید شده است.
وی گفت: بازیهای رایانهای، انیمیشن، فیلمهای کوتاه، طرحهای گرافیکی از مهمترین تولیدات فرهنگی تولید شده برای برگزاری این اجلاس است.
امروز همزمان با برگزاری اجلاس یکروزه، از دو عنوان کتاب هم با موضوع نماز و فضای مجازی رونمایی میشود.
وزیر آموزش و پرورش: اقامه بیش از ۱۸ هزار نماز جماعت روزانه در مدارس
وزیر آموزش و پرورش گفت: روزانه بیش از ۱۸ هزار نماز جماعت در مدارس کشور برگزار میشود.
سید محمد بطحایی افزود: طرح تدوین سند جامع تربیت و ترویج فرهنگ نماز، برگزاری طرح دوره مبین با حضور ۲۳ هزار نفر از معلمان دوره متوسطه و دورههای آموزشی تخصصی نماز برای آموزگاران مقطع سوم ابتدایی با حضور ۱۸ هزار معلم، از برنامههای اجرا شده برای ترویج فرهنگ نماز در آموزش و پرورش است.
وی گفت: براساس تحقیقات انجام شده بین افزایش مشکلات روحی و ترک نماز رابطه مستقیم وجود دارد.
بطحایی گفت: آموزش و پرورش توجه به نماز را رکن اصلی سیاست خود میداند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: با توجه به ارتباط وزارت آموزش و پرورش با نیمی از جمعیت کشور، ترویج معرفت و حلاوت فرهنگ نماز از سیاستهای اصلی این وزارتخانه است.
بطحایی افزود: چهل درصد از فعالان آموزش و پرورش در برپایی نماز جماعت، برگزاری مسابقات و اردوهایی با موضوع نماز مشارکت دارند.
در مرحله صبح اجلاس از 12 نماینده فعالان، مبلغان ،مروجان فرهنگ نماز ، سازندگان نرم افزارها و اپلیکیش های نماز و شماری از دستگاه های دولتی و موسسه های خصوصی و نخبگان دانشگاهی فعال در ترویج نماز قدر دانی شد.
مرحله بعد از ظهر اجلاس از ساعت14 در تالار شهید آوینی بندرعباس آغاز می شود.