پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو: نیازمند توجه جدیتر به آمایش سرزمینی هستیم و حتما در دوره گفتمان جدید این مسئله را پیگیری میکنیم.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، "رضا اردکانيان" در سومين همايش فارغ التحصيلان دانشگاه شريف به دلايل حضور خود در اين همايش اشاره کرد و افزود: 41 سال پيش براي نخستين بار زندگي اجتماعي خود را از اين دانشگاه آغاز کردم و اين امر براي من يک افتخار است.
وي در ادامه به مهم ترين تهديدهاي جهان در سال 2017 بر اساس اعلام مجمع جهاني اقتصاد اشاره کرد و گفت: بر اساس اعلام اين مجمع، پنج ريسک پراهميت جهان در اين سال شامل سلاح کشتار جمعي، رويدادهاي جوي، بحرانهاي آب، منابع طبيعي و شکست اقدامهاي سازگاري با تغييرات اقليمي خواهد بود.
اردکانيان ادامه داد: آب با بسياري از مکانيزمهاي ديگر به ويژه مکانيزمهاي طبيعي در ارتباط است و سازمان ملل نيز 17 هدف توسعه پايدار و 169 پروژه دستيابي به آن را اعلام کرده است. در پارادايم اوليه در حوزه مديريتي منابع آب و انرژي عمدتا بر همبسته بودن آب به انرژي تاکيد ميشد.
وزير نيرو اضافه کرد: در بخش انرژي براي آب ميتوان به مسائلي چون پمپاژ و انتقال آب، تصفيه آب و فاضلاب، آبياري تحت فشار، گرمايش و سرمايش آب مصرفي و نمک زدايي اشاره کرد. همچنين در بخش آب براي انرژي نيز ميتوان از مواردي همچون برقابي، خنک سازي نيروگاهها، استخراج و تصفيه و توليد سوخت سخن به ميان آورد.
وي اظهار کرد: در پارادايم دوم نيز که در سال 2012 در برزيل مطرح شد عمدتا بر همبسته بودن آب، غذا و انرژي تاکيد شده است. بر اساس پيش بيني سازمان در سال 2030 دنيا به 40 درصد آب بيشتر، 30 درصد غذاي بيشتر و 50 درصد انرژي بيشتر نياز دارد.
اردکانيان تاکيد کرد: يکپارچگي نه به معناي يکپارچه سازي ساختارهاي سازماني بلکه به معناي بهم پيوسته بودن اين سازمانها از نظر کارکرد است. گفتمان جديد وزارت نيرو گفتمان مديريت مبتني بر تقاضا است و در اين گفتمان ارتقاي سطح تعامل و مفاهمه با همه ذينفعان از اولويتهاي ما به شما ميرود.
وزير نيرو تصريح کرد: دوران مديريت صرف عرضه به توليد در بخش آب به پايان رسيده است ما در گفتمان عرضه عمدتا با مسائل فناوري و سرمايه مالي روبه رو بوديم اما در اين حوزه مفاهمه با ذينفعان بسيار مهم تر است.
اردکانيان به پارادايم سوم بخش مديريت آب در جهان اشاره کرد و افزود: دنيا امروز به مديريت منابع زيست محيطي در همبستگي با هم به ويژه با تاکيد بر همبسته بودن چهار عنصر آب، خاک، انرژي و پسماند تاکيد ميکند. توانمندي در حکمراني اين منابع ميتواند بيانگر سطح توسعه يافتگي کشورها باشد؛ بنابراين اين نوع مديريت منابع تنها امر فني و بروکراسي نيست بلکه امري اجتماعي، اقتصادي، محيط زيستي و سياسي است، چرا که بدون اجماع سياست هاي اقتصادي و اجتماعي امکان مديريت مصرف در اين حوزه ها وجود ندارد.
وي به اصول گفتمان جديد در مديريت صنعت آب و برق اشاره کرد و گفت: اولويت هاي ما در دوره جديد تقدم دادن به منافع ملي، کلان نگري، توجه به حقوق شهروندي، اخلاق حرفهاي، شايسته گزيني و اصلاح ساختار اداري است.
وزير نيرو تاکيد کرد: ما نيازمند توجه جديتر به آمايش سرزميني هستيم و حتما در دوره گفتمان جديد اين مسئله را پيگيري ميکنيم.
اردکانيان به دو منبع بسيار مهم براي چيرگي به چالشهاي پيش رو صنعت آب و برق اشاره کرد و افزود: منبع تجديدپذير منابع انساني و منبع تجديدناپذير زمان و فرصت دو منبع مهم در اين بخش است.
وي تاکيد کرد: چنان چه از اين دو منبع به خوبي استفاده شود قادر خواهيم بود بر چالشهاي اشاره شده نه تنها در صنعت برق بلکه در بسياري از چالشهاي فراروي کشور فائق آيم. همان قدر که ساخت يک نيروگاه چند هزار مگاواتي موجب رضايت است بايد کاهش چند هزار مگاوات مصرف نيز به همان اندازه مسرت بخش باشد.
وزير نيرو گفت: ما در تابستان سال جاري با رشد 7.3 دهم درصدي مصرف برق روبه رو بوديم و بايد توجه داشت که اين مسير، راهي پايدار در صنعت نيست و بايد در آن تجديد نظر کرد.
وي با اشاره به برداشت بي رويه آب از منابع زيرزميني در طي چهل سال گذشته، گفت: در طي چهار دهه اخير تعداد چاههاي کشور 16 برابر و ميزان برداشت چهار برابر افزايش پيدا کرده است.
اردکانيان اضافه کرد: کشور ايران جايگاه شانزدهم سرانه مصرف آب جهان را به خود اختصاص داده است و اين امر به هيچ عنوان نميتواند قابل قبول باشد.
وزير نيرو در پايان با اشاره به بخشي از برنامههاي وزارت نيرو در دولت دوازهم در حوزه آب و پساب، گفت: ما در اين دوره جديد برنامههاي بسيار وسيعي را براي ديپلماسي آب، برگزاري دورههاي ترويجي کارورزي، اعلام دهه همکاري ملي براي آب، احراز ميزباني اجلاس جهاني آب در سال 1403 و بازسازي حکمراني در عرصه آب در نظر گرفتهايم.