پخش زنده
امروز: -
رئیس فدراسیون انجمن های ورزشی گفت: در حال حاضر هیچ یک از انجمن های تحت پوشش ما خانوادگی اداره نمی شود.
محمد علیپور در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در پاسخ به این سوال که آیا از مدیریت خانوادگی انجمن راگبی مطلع است؟ گفت: پسر و همسر حسن میرزاآقابیک (رئیس انجمن راگبی) در حال حاضر در این مجموعه سمتی ندارند، پسرش 2 دوره با تیم ملی راگبی کار کرد که کاملاً در جریان هستم ، چون وی دانش آموخته این رشته است. برای مدت کوتاهی هم همسرش به عنوان نایب رییس بدلیل توانایی های بالقوه فعالیت کرد، اما وی هم اکنون استعفا کرده و فرد جدیدی قرار است جایگزینش شود.
وی بحث اداره مجموعه های تحت پوشش توسط نیروهای خانوادگی را بطور کامل رد کرد و گفت: در دنیا آن هایی که کار ورزشی کرده اند، قهرمان بوده اند ، کلاس مربیگری رفته اند ، فرزندانشان را هم ورزشی تربیت می کنند می توانیم از این پتانسیل ها در امور اجرایی استفاده کنیم اما بهتر است در فدراسیون ها و رشته های دیگر فعالیت کنند تا این شائبه بد بوجود نیاید و استعدادهای آنها هم به خوبی مورد استفاده قرار گیرد. به هیچ عنوان در کار فنی انجمن ها دخالت نمی کنیم و مسئولان از اختیارات کامل برخوردارند اگر هم تاکنون موفقیت هایی بدست آمده حاصل همین اعتمادها بوده که توانسته یک رشته را ارتقا دهد.
رییس فدراسیون انجمن های ورزشی گفت: از 19 انجمن تحت پوشش این فدراسیون حدود هشت رشته المپیکی است و می تواند در بازی های آسیایی حضور داشته باشد.
محمد علیپور افزود: بسیاری از رشته های تحت پوشش این فدراسیون می توانند در بازی های داخل سالن و ساحلی آسیا و جهان شرکت کنند ، آنها در ایران در غالب انجمن کار می کنند اما از استقلال کامل برخوردار هستند.
نظارت بدون دخالت داریم
وی افزود: در تمام دنیا فدراسیون ها زیر مجموعه انجمن ها هستند اما در ایران وضعیت متفاوت است در این شرایط هم سعی کردیم فرمول مشابه دنیا را پیاده کنیم . انجمن های ما هیات رییسه دارند و تمام برنامه های آنها مثل یک فدراسیون انجام می شود تمامی با مجامع بین المللی خود ارتباط نزدیکی دارند ما هم بطور کامل حمایتشان می کنیم
رییس فدراسیون انجمن های ورزشی در ادامه یادآور شد: حمایت فدراسیون از انجمن ها همه جانبه است و شامل بحث اجرایی، مالی ، حاشیه و موضوعات دیگر می شود. همه این حمایت ها طبق قانون انجام می شود در فدراسیون چند سال پیش چنین وضعیت حرفه ای وجود نداشت اما اکنون شرایط فرق می کند.
پنج میلیارد از بخش خصوصی جذب کردیم
علیپور در پاسخ به این سوال که در شرایط کنونی حمایت مالی از این تعداد انجمن آیا کار سختی است؟ گفت: در حد توانایی هایمان در این چندسال توانستیم بودجه از وزارت خانه تهیه کنیم با توجه به مشکلات مالی که وزارت ورزش با آن دست به گریبان است نمی توانیم توقع داشته باشیم که مسئولان به طور کامل تمام هزینه های مارا پرداخت کنند. اتفاق جالبی که از چند سال پیش رخ داده، این است که ورزش دنیا با حمایت مالی بخش های خصوصی اداره می شود، دولت ها هم تا حدودی آنها را کمک می کنند ما از این مسئله برای انجمن های تحت پوشش الگوبرداری کردیم چون اگر بخواهیم بنشینیم و چشممان به دست بودجه دولتی باشد نمی توانیم رشد خوبی داشته باشیم.
وی افزود: انجمن های ما حالا به سمت بخش خصوصی روی آورده اند آنها با حامیان مالی مختلف وارد مذاکره شده اند، سال گذشته 22 اعزام به مسابقات جهانی، بین المللی و آسیایی در رشته های مختلف داشتیم که حدود 5 میلیارد تومان آن از طریق حامیان مالی بخش های خصوصی تامین شده بود و این مبلغ چند برابر بودجه ای بود که ما از وزارت خانه گرفتیم.
ورزش هیچ وقت اشباع نمی شود
رییس فدراسیون انجمن های ورزشی یادآور شد: با توجه به این که فضای ورزش پرکار است و اشباع نمی شود حتی اگر بودجه وزارت خانه چندین برابر هم شود، بازهم از نظر مالی به مشکل برمی خوریم. باید رشته های ورزشی به سمت جذب حامی مالی در بخش خصوصی بروند، ما هم در کنار آنها هستیم ، این کار از لحاظ مدال آوری موفقیت های زیادی را به همراه داشته است.
علیپور در خصوص وضعیت مدال آوری رشته های تحت پوشش گفت: به هیچ عنوان نباید وضعیت کنونیانجمن های تحت پوشش را با سال های گذشته مقایسه کرد، بطور مثال در رشته دارت جایگاه پنجاهم جهان را بخود اختصاص داده بودیم، اما حالا نماینده گان ایران در رده های سنی پایه مدال های جهانی را بخود اختصاص داده اند.
بانوان ما رکورد دار در مدال آوری هستند
وی افزود: بانوان ورزشکار تحت پوشش هم رشد فنی بالایی تاکنون داشته اند، اگر بخواهیم اغلب مسابقات جهانی و آسیایی را رصد کنیم متوجه می شویم که بانوان یک قسمت مدال آوری ها هستند آنها همین چند روز پیش در مسابقات جهانی سپک تاکرا مدال طلا گرفتند، بطور کلی از ده مدال طلای کسب شده در سال جاری، 4 مدال آن را بانوان بخود اختصاص داده اند.
رییس فدراسیون انجمن های ورزشی نظارت روی عملکرد رشته های تحت پوشش را دقیق و حرفه ای عنوان کرد و گفت: با روسای انجمن های جلسات ماهیانه ای داریم که در طول آن به بحث و بررسی در خصوص برنامه ها و روند اجرای آن می پردازیم. همچنین وضعیت کارهای اداری ، امور اجرایی برای حضور در بازی های برون مرزی، دوره های برگزاری مسابقات مختلف ، دوره های آموزشی و ... را مورد بررسی قرار می دهیم .
وی در خصوص اینکه چگونه یک انجمن تبدیل به فدراسیون می شود ؟ گفت: اگر انجمنی در یک مسابقه رسمی آسیایی و المپیکی مدال کسب کرد استحقاق تبدیل شدن به فدراسیون را دارد، این دوره تلاش می کنیم که سپک تاکرا در مسابقات آسیایی حاضر شود و در صورت کسب مدال به عنوان فدراسیون مطرح شود.
رییس فدراسیون انجمن های ورزشی داشتن کرسی های بین المللی را از مهمترین پیشرفت های این فدراسیون عنوان کرده افزود: در حال حاضر انجمن های ورزشی تحت پوشش در مجموع 22 کرسی بین المللی را کسب کردند. این به معنای رشد این رشته هاست ما هم همه تلاشمان را برای افزایش این تعداد بکار خواهیم گرفت ، همچنین ارتقا سطح بین المللی مربیان و ورزشکاران را در دستور کار داریم، بطوریکه سال گذشته سه نفر از ملی پوشان بیس بال ایران سه ماه با هزینه فدراسیون جهانی در کمپ تمرینی ایتالیا آموزش می دیدند.
وی گفت: سال گذشته از نظر جمعیت ورزشی جایگاه سوم را بخود اختصاص دادیم چرا که حدود هزار و 500 کمیته و انجمن در سراسر کشور تحت پوششمان است و حدود 25 درصد از جمعیت ورزشی ایران زیرنظر این فدراسیون کار می کنند.
رییس فدراسیون انجمن های ورزشی گفت: در حال حاضر مشکل بزرگ و عظیمی که با آن دسته و پنجه نرم می کنیم تجهیزات ورزشی است چرا که هیچ کدام از آنها در ایران تولید نمی شود شما اگر به ( بازار ورزشی ایران) بروید یک دست لباس بیس بال یا راگبی پیدا نمی شود در چنین شرایطی رشد این رشته ها در عرصه های مختلف کاری بزرگ است.