پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: درمان کودکان و دانش آموزان معتاد متولی ندارد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، آقای زندی امروز در جمع خبرنگاران گفت: آمار دانش آموزان معتاد در خراسان جنوبی هر چند در مقایسه با سایر استانهای کشور بالا نیست اما دغدغه ما، درمان همین شمار اندک است که متولی خاصی ندارد.
وی افزود: هم اکنون 35 تخت در بیمارستانهای بوعلی و امام رضای بیرجند و بیمارستانهای قاین، فردوس و طبس آمادگی پذیرش درمان کودکان و دانش آموزان معتاد را دارند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت :سه میلیون و 500 تا 10 میلیون تومان هزینه درمان هر کودک و دانش آموز معتاد است که تا کنون بیش از 30 درصد آنان، رایگان درمان شده اند.
آقای زندی افزود:خراسان جنوبی تنها استان در شرق کشور است که از سال گذشته ابلاغیه ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور را در زمینه درمان کودکان اجرا کرده است و از استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان جلوتر هستیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 12 هزار معتاد در مراکز درمان دولتی و غیر دولتی در حال ترک اعتیاد هستند گفت:87 درصد درمان اعتیاد در استان را سازمانهای مردم نهاد و مراکز درمان خصوصی انجام می دهند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی مردمی شدن مبارزه با اعتیاد و حمایت از سازمانهای مردم نهاد را در موفقیت برنامه های پیشگیری از اعتیاد موثر دانست و افزود:هر چه مشارکت اجتماعی در این حوزه افزایش یابد در زمینه پیشگیری موفق تر خواهیم بود.
آقای زندی از فعالیت 34 سازمان مردم نهاد در حوزه های پیشگیری، درمان و صیانت از بهبودیافتگان اعتیاد خبر داد و گفت:مفتخریم که این سازمانها 87 درصد درمان را برعهده دارند که از میانگین کشوری 7 درصد بالاتر هستیم.
وی همچنین به کمبود اعتبارات در حوزه پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و افزود: در بهترین شرایط قادر هستیم 20 درصد افراد گرفتار اعتیاد را به جامعه بازگردانیم و برای اثر بخشی بیشتر نیازمند آگاهسازی و فرهنگسازی رسانه ها،سازمانهای مردم نهاد و مشارکت ائمه جمعه و جماعات هستیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی به راه اندازی مجمع خیران با هدف حمایت از بهبودیافتگان و خانواده های آسیب دیده در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت: امروز یکی از دغدغه های ما، تامین هزینه های درمان و کارآفرینی بهبودیافتگان است که از خیران می خواهیم در این حوزه به ما کمک کنند.
زندی با بیان اینکه این شورا هیچ تکلیفی در زمینه تامین هزینه های درمان معتادان ندارد افزود:2 سال است که با حمایت استانداری بخش عمده ای از هزینه های درمان زنان گرفتار در اعتیاد، کودکان و دانش آموزان را تامین کرده ایم و به بیش از 60 درصد زنان بهبود یافته مساعدت مالی شده است.
وی گفت:متاسفانه در برخی نقاط استان هنوز این بدعت غلط رایج است که از مواد مخدر به عنوان تسکین دهنده دردها استفاده می کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی همچنین از کشف 31 تن و 595 انواع ماده مخدر در 8 ماه امسال در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: این کشفیات نسبت به مدت مشابه پارسال 43 درصد افزایش داشته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: در این مدت همچنین 3 هزار و 710 نفر دستگیر و 668 دستگاه خودرو و 70 دستگاه موتور سیکلت در این زمینه توقیف شده اند.
زندی گفت: خراسان جنوبی 99 شهید عرصه مبارزه با مواد مخدر را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است و 89 نفر هم به افتخار جانبازی نایل آمده اند.
مدیر مرکز درمان و ترک اعتیاد زنان بیرجند هم گفت:از زمان راه اندازی این مرکز در شهریور 1392 تاکنون 480 نفر از بانوان درمان شده اند که 107 نفر امسال بهبود یافته اند.
گنجی مهمترین مشکل حوزه درمان را هزینه های بالای آن دانست و افزود:درمان هر بیمار معتاد 639 هزار تومان در یک ماه هزینه دارد که شورای مواد مخدر، امسال هزینه درمان 63 نفر را از تقبل کرده است.
وی بیمه و اشتغال را از مهمترین دغدغه های بهبودیافتگان دانست و خواستار حمایت خیران و کارآفرینان برای ورود بهبودیافتگان به بازار کار شد.