پخش زنده
امروز: -
بادستیابی به دانش فنی، ساخت پنجه کامپوزیتی برای افراد قطعی از زیر زانو در دانشگاه اصفهان، ایران رقیب سازندگان آمریکایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ عضو هیات علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه اصفهان و سرپرست ساخت این فناوری گفت: گروهی چهار نفره از پژوهشگران این دانشگاه با ساخت این فناوری به عملکرد بهتر این پنجه ها در مقایسه با نمونه های خارجی دست یافتند.
نیما جمشیدی افزود: اکنون خط تولید این فناوری ساخت داخل با سه میلیارد ریال مجهز به دستگاه های ساخت قطعات فلزی، پلیمری و قالب های فلزی راه اندازی و ظرفیت تولید ماهانه 300 عدد پنجه کامپوزیتی فراهم شد.
وی برای تولید انبوه این قطعات ویژه سازمان هایی از جمله هلال احمر، بهزیستی، بنیاد شهید و کلینیک های درمانی اعلام آمادگی کرد و گفت: در نتایج کارآزمایی بالینی مشخص شد این پنجه ها دارای حرکت بهتر در مقایسه با نمونه های قبلی است.
نیما جمشیدی افزود: این پروتز امکان راه رفتن ازجمله یک پای سالم با شش هزار گام در روز طبق استاندارد را برای افراد دچار نقص عضو فراهم میکند.
وی گفت: در این طرح پژوهشی با استفاده از الیافهای موجود، پنجههای کامپوزیتی با فناوری بالای "های تک" براساس اطلاعات بیمار تنظیم و ساخته شده که از شکستگی آن جلوگیری شود.
عضو هیات علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه اصفهان، طراحی بخش کربنی این پنجه را با استفاده از روش مهندسی معکوس عنوان کرد و گفت: قیمت خارجی بخش کربنی این پنجه 120 میلیون ریال است که با بهره گیری از این دانش فنی به نصف قیمت مشابه آمریکایی می رسد، درحالیکه عملکرد آن هم از نمونه خارجی، باکیفیت بالاتر تر است.
نیما جمشیدی گفت: میانگین عمر پنجههای کربنی آمریکایی سه تا پنج سال است، این درحالیستکه عمر محصول تولید شده در داخل پنج ساله است.