پخش زنده
امروز: -
رئيس دانشگاه علامه طباطبايي گفت: توسعه اقتصادي بدون وجود دولت کارآمد و امنيت پايدار محقق نمي شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما، حسين سليمي در همايش توسعه اقتصادي و امنيت منطقه اي در غرب آسيا افزود: در بررسي مسائل خاورميانه و دولتمردان منطقه، دچار يک فقر نگاه سيستمي هستيم.
وي ادامه داد: حتي زماني که به سيستم و نظام اشاره مي کنيم، نگاه ما تقليل گرايانه است و کمتر تلاش کرده ايم غرب آسيا را يک بخش از سيستم به هم پيوسته جهاني تلقي کنيم.
رئيس دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينکه خاورميانه صرفا نقش توليدکننده نفت خام و خروج آتشفشان هاي جهان را ايفا مي کند، گفت: تا زماني که نقش خاورميانه تغيير نکند، اقتصاد در منطقه رشد نخواهد کرد.
سليمي افزود: اگر جهان را به هشت منطقه تقسيم کنيم، مي توان گفت جنگ از شش منطقه آن رخت بسته، اما در دو منطقه که خاورميانه يکي از اين مناطق است، هنوز باقي مانده است.
وي با بيان اينکه يکپارچگي يکي از مفاهيم توسعه است، ادامه داد: يکپارچگي در مفهوم توسعه، در عرصه نظري مطرح، اما متاسفانه در عرصه عمل ناديده گرفته مي شود، حدود يک دهه است که اين موضوع مطرح شده که توسعه مفهوم و پديده يکپارچه است و توسعه اقتصادي بدون وجود دولتي کارآمد و امنيتي پايدار ممکن نخواهد شد.
سليمي تاکيد کرد: رشد و تحول اقتصادي چه درايران و چه در کل خاورميانه بدون تحقق مفهوم يکپارچگي ممکن نخواهد بود.
وي با اشاره به نقش دولت هاي فرومانده در پديده توسعه و امنيت پايدار گفت: تاريخ نشان داده است تا زماني که دولت هاي فرومانده در يک سيستم منطقه اي وجود دارد احتمال توسعه کم است و تصميمات اقتصادي نيز تحت الشعاع مخاطرات امنيتي قرار مي گيرد.
سليمي تصريح کرد: اورژانسي ترين امر براي توسعه همه جانبه در خاورميانه فکر کردن به حال دولت هاي فرومانده در منطقه است زيرا دائما آبستن تحولات ناپايدار در منطقه خواهند بود.
رئيس دانشگاه علامه طباطبايي در پايان با اشاره به نقش انرژي در منطقه گفت: توجه به انرژي و نقش آن در منطقه بسيار مهم است و بايد به اين نکته توجه داشت که چگونه مي توان از مزيت تامين انرژي براي امنيت پايدار و زمينه سازي رشد اقتصادي استفاده کرد.