پخش زنده
امروز: -
چهارمين نشست کميسيون گردشگري اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران برگزار و در آن از رفتار نا اميد کننده دولت در حوزه گردشگري انتقاد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما ؛ علي اکبرغمخوار عضو هيئت مديره جامعه تورگردانان ايران در اين نشست با بيان اين که توجه به حوزه گردشگري در اسناد بالادستي مورد تاکيد قرار گرفته است، گفت: متاسفانه بخش اصلي که بايد به اين تکاليف عمل کند، دولت است که رفتاري نا اميد کننده داشته است.
وي افزود: به طور نمونه شنيده شده که رئيس سابق سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بخشي از بودجه اين سازمان را که به حضور در نمايشگاهها اختصاص داشته نخواسته و اعلام کرده است که نيازي به حضور در نمايشگاههاي خارجي نيست.
وي به مشکلات فعالان گردشگري در اصفهان پرداخت و گفت: به دليل کاهش گردشگران در برخي از فصول سال، مراکز اقامتي نرخها را در فصلهاي پر گردشگر به قدري افزايش ميدهند که کاهش درآمد در ساير ماهها را پوشش دهد. در حالي که اين رويه به کاهش رغبت گردشگران براي سفر به اصفهان منجر ميشود.
علي صدرنيا، رئيس هيئت مديره جامعه ايرانگردي و جهانگردي نيز گفت: ما بيشترين مشکلات را در اصفهان داريم در حالي که اين استان ميتواند سرآمد ساير استانها در جذب گردشگر باشد.
وي همکاري نکردن پليس راهنمايي و رانندگي اصفهان در مورد تردد خودروي توريستها، سطح پايين آموزش افراد مرتبط با اين صنعت، امنيت پايين گردشگران و ساعات اندک کار سايتهاي گردشگري را از جمله مشکلات گردشگري در اصفهان برشمرد.
لزوم تدوين تقويم گردشگري در کشور
قدير شکرالهزاده فعال گردشگري نيز برگزاري جشنها و مراسمهاي دولتي در فواصلي غير از فصول پرگردشگر را در اصفهان خواستار شد و گفت: برگزاري اين مراسم ميتواند از نظر مالي به مراکز اقامتي براي سرپا ماندن و ايجاد تعادل قيمتي کمک کند.
ليلا اژدري مدير کل دفتر بازاريابي و تبليغات گردشگري سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري هم، دليل بروز تداخل در برگزاري مراسم و مقاطع پيک ورود مسافر به اصفهان را در نبود تقويم گردشگري دانست و گفت که وجود چنين تقويمي از بروز اين تداخل جلوگيري ميکند.
محمد بنکدارنيا از جامعه تورگردانان ايران از کمبود مراکز اقامتي در اصفهان سخن گفت و ادامه داد: در اماکن گردشگري تردد وسايل حملونقل مشکلساز است. در شهر اصفهان حتي تردد يک اتوبوس توريستي ميتواند ترافيک شهر را مختل کند.
رقيه حاتميپور، يکي از فعالان حوزه گردشگري با بيان اين که اين پيشنهاد هشت سال پيش به فعالان اين حوزه پيشنهاد شد، گفت: در زمان پيشنهاد اين ترتيب ديده شده بود که اگر سود تسهيلات 14 درصد است، 6 درصد به عنوان يارانه و 8 درصد ازجانب بخش خصوصي پرداخت شود. البته مقرر بود که پس از پايان بازپرداخت تسهيلات، اين يارانه به آنها پرداخت شود، اما با وجود آنکه برخي، اين تسهيلات را تسويه نيز کردند، اين يارانه به آنان پرداخت نشد.
در ادامه نشست کميسيون گردشگري اتاق تهران، فريال مستوفي، رئيس مرکز خدمات سرمايهگذاري اتاق تهران، با اشاره به ضعف زيرساختها و مشکلاتي نظير جادههاي ناايمن و ناکافي، عدم توسعه مناسب شبکه حملونقل ريلي و کمبود هتل گفت: با اين وضعيت زيرساختها نميتوان در جذب گردشگر چندان موفق بود از اين رو بايد از دولت بخواهيم که در زيرساختها سرمايهگذاري کند و سرمايهگذاري بخش خصوصي نيز بايد معطوف به پروژهها باشد.
اين عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران با اشاره به فعاليتهاي مرکز متبوع خويش براي جذب سرمايهگذاران گفت: ما در حال تبيين موانع سرمايهگذاري هستيم، ضمن آنکه لازم است بگوييم در هر استان چه مشوقهايي لازم است ارائه شود. فرصتهاي سرمايهگذاري در هر استان را به ما معرفي کنيد.
محمد اميرزاده، نايب رييس کميسيون گردشگري اتاق تهران نيز با بيان اينکه بخشي از مشکلات در صنعت گردشگري به نوع سياستگذاري بازميگردد، افزود: شايسته نيست که قيمت بليت هواپيما در برخي مقاطع تا اين حد افزايش پيدا کند. در اين حال لازم است به آموزش به ويژه آموزش زبان و مسايل فرهنگي بهاي بيشتري داده شود. ميدانيم که اگر بخش گردشگري به رونق برسد، فقر کاهش پيدا ميکند.
پس از طرح اين مباحث، محسن مهرعليزاده، رييس کميسيون گردشگري اتاق تهران که به تازگي به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شده است از ايجاد دفتر وزارت امور خارجه در اصفهان خبر داد و گفت: با ايجاد اين دفتر صدور رواديد براي گردشگران اين استان نيز تسهيل ميشود. ضمن آنکه اصفهان با 14 شهر دنيا خواهرخواندگي دارد و ما بايد از اين امکان براي برگزاري نمايشگاههاي رايگان، جذب سرمايهگذار و گردشگر استفاده کنيم. در صورت بهرهگيري از اين ظرفيتها ميتوان اصفهان را به الگويي براي ديگر شهرهايي که عهد خواهرخواندگي دارند، تبديل کرد.
استاندار اصفهان افزود: از اصفهان 7 پرواز مستقيم به ديگر کشورها وجود دارد که در صدد افزايش آن هستيم. در اين صورت کريدور اصفهان، شيراز و يزد نيز تقويت ميشود. همچنين با وجود بوروکراسي سنگين در اين استان، در تلاش خواهم بود که مساله مراکز اقامتي از جمله مشکل هتل هماي اصفهان برطرف شود.
مهرعليزاده با اشاره به بودجههاي ناچيز اختصاص يافته به سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: براي سال جاري بودجهاي معادل 700 ميليارد تومان به سازمان اختصاص يافته است که بخش عمدهاي از آن صرفا براي امور جاري هزينه ميشود و بخشي از آن نيز به مرمت و بازسازي اماکن تاريخي اختصاص مييابد.
رئيس کميسيون گردشگري اتاق تهران ادامه داد: امسال در لايحه بودجه پيشبيني شده است که استانها اين اختيار را داشته باشند که از يارانه سود تسهيلاتي که بخش خصوصي ميتواند براي توسعه خود دريافت کند، استفاده کنند. اين منابع ميتواند براي توسعه صنعت گردشگري نيز مورد استفاده قرار گيرد.