پخش زنده
امروز: -
رئيس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو): معدن و صنايع معدني، يکي از مهدهاي اقتصاد مقاومتي در اولويت دولت و مجلس شوراي اسلامي قرار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما؛ مهدي کرباسيان در نشست خبري با اشاره به نقش رسانه ها در جا انداختن بحث معدن و توجه دادن دولت به اين موضوع به عملکرد 100 روزه پرداخت و افزود: نقشه راه معدن با 76 بند تهيه و به مجلس ارائه شد که در اين نقشه راه زنجيره معدن از اکتشاف تا صنايع پايين دستي ديده شده است.
وي گفت: در توسعه معدن و صنايع معدني بايد همه عوامل دخيل ديده شود چرا که ما در چهار سال آينده بايد به استخراج 400 ميليون تن مواد معدني برسيم.
کرباسيان افزود: لازمه توسعه معدن حمايت از معدنکاران و توليدکنندگان محصولات معدني و تامين ماشين آلات و تجهيزات معدن است.
وي گفت: يک و نيم ميليارد دلار براي رفع محروميت زدايي بويژه روستاها در معادن کوچک هزينه خواهد شد و اين حوزه مي تواند به اشتغال کشور کمک کند.
کرباسيان افزود: تا سال 94 در بخش معدن عمدتا صادرکننده مواد خام بوديم و بيش از 23 ميليون تن در سال 92 سنگ اهن صادر مي کرديم ولي در 8 ماهه امسال 14 درصد صادرات آهن اسفنجي و توليدکنستانتره 17 درصد و توليد گندله 26 درصد رشد توليد داريم و از وارد کننده اين مواد به صادرکنند آن تبديل شديم.
وي گفت: 5،8 ميليون تن فقط در 8 ماهه امسال صادر کرديم و پيش بيني مي شود تا پايان سال به 8 ميليون تن برسد.
کرباسيان افزود: معدن و صنايع معدني از زمينه هاي رشد و درآمد کشور است و با توجه به سهم 5 درصدي اين بخش در توليد ناخالص ملي سهم آن در صادرات 22 درصد است.
وي گفت: گندله سازي مبارکه 5،5 ميليون تن به بهره برداري رسيد و در سنگان 2،5 ميليون تن گندله توليد خواهد شد.
کرباسيان افزود: با بهره برداري از معادن و صنايع آن در سيرجان حدود 20 هزاراشتغال مستقيم ايجاد خواهد شد، که از ماه اينده شروع مي شود.
وي گفت: سال آينده 300 هزار تن به ظرفيت توليد آلومينيوم کشور اضافه خواهد شد.
کرباسيان افزود: تاکنون 45 هزار کيلومتر در 15 محدوده اين بخش از مجموع 250 هزار کيلومتر محدوده اکتشافات معدني آماده واگذاري است.
وي گفت: ما در فعاليت هاي اکتشافي ريسک سرمايه گذاريها را رفع مي کنيم و بخش خصوصي مي تواند براي سرمايه گذاريها وارد شود.
کرباسيان افزود: اجراي طرح فاز دوم آلومينيوم جنوب در لامرد فارس در مراحل پاياني است و ورق هاي آلومينيوم را توليد خواهد کرد، در جاجرم توليد 40 هزار تن شمش به مزايده گذاشته مي شود .
وي گفت: با اکتشافات انجام شده بيش از 2 ميليارد تن به ذخاير سنگ آهن کشور با عيار بالا اضافه مي شود و براي بهره برداري از معادن جديد به فناوريهاي جديد نياز داريم.
کرباسيان افزود: تامين ماشين آلات ، فناوريهاي جديد براي معادن عميق و زيرساخت ها بويژه حمل و نقل مواد از معدن به بازار از گلوگاههاي اين بخش براي رقابتي شدن توليدات است.
وي گفت: در 4 سال گذشته ايميدرو 76 ميليارد تومان در حوزه آموزش و پژوهش هزينه کرده است و ما با قراردادهايي که با دانشگاههاي معتبر کشور داريم به اين حوزه توجه ويژه داريم.
کرباسيان افزود: امسال از 75 ميليارد تومان بودجه دولتي براي زيرساخت فقط 16 ميليارد تومان دريافت کرديم، براي سال آينده اعلام شد 35 ميليارد تومان پرداخت مي شود که اگر پرداخت شود ما راضي هستيم.
شرکتها به اهلش واگذار شود
رئیس سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: برای جلوگیری از تبعات بعدی واگذاریها لازم است سازمان خصوصی سازی با دقت و بررسی همه جوانب ، شرکتها را به اهلش واگذار کند.
مهدی کرباسیان با اشاره به گرفتاریهای ناشی از واگذاری شرکتهای معدنی افزود: هرچند ایمیدرو اکنون یکی دو شرکت بیشتر برای واگذاری ندارد ولی مالکان برخی شرکتهای واگذار شده ازجانب سازمان خصوصی سازی به علت عمل نکردن به تعهدات خود مشکلاتی برای ایمیدرو ایجاد کرده اند .
وی با بیان اینکه تامین ماشین الات بخشی از زنجیره تولید در معدن است گفت : در چندسال اخیر ماشین آلات مورد نیاز بخش معدن وارد نشده و همین موضوع مشکلاتی را برای این حوزه ایجاد کرده است ، با وجود مشکلاتی در مسیر اجرای برنامه ها اعتقاد دارم تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 محقق خواهد شد .
کرباسیان افزود: صندوق بیمه معدن و صنایع معدنی از اصلی ترین حامیان فعالان بخش خصوصی در این حوزه است ، منابع این صندوق هرچند از 10 میلیارد تومان به 110 میلیارد تومان افزایش یافته ولی پیشنهاد ما به دولت افزایش سرمایه این صندوق به 500 میلیارد تومان است .
وی با بیان اینکه از زمان اجرای برجام تاکنون 3.5 میلیارد یورو سرمایه خارجی در قالب فاینانس و ماشین آلات در بخش معدن جذب شده است گفت: توسعه معادن و صنایع معدنی و رسیدن به رشد مورد انتظار نیازمند حمایت جدی دولت و مجلس و اتخاذ تصمیماتی است که منجر به جهش در این بخش شود ، تا 20 سال قبل نقش معدن در اقتصاد ملی چین تنها 10 درصد بود ولی امروز این سهم به 50 درصد رسیده است حتی عمان که از معادن قابل توجهی برخوردار نیست امروز به محوری ترین کشور معدنی در منطقه تبدیل شده است.