پخش زنده
امروز: -
هامونی به لزوم توجه به چگونگي توليد علم و مسئله مالکيت فکري در کشور اشاره کرد وگفت: معيار ما براي توليد علم، مقالات ISI است که منجر ميشود نتيجه مقالات علمي را به منصه عموم بگذاريم .
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از فرابورس ايران، امير هاموني با اشاره به اينکه دانشگاهها بايد به سمت کارآفريني حرکت کنند که در اين حوزه نقش صندوقهاي سرمايهگذاري جسورانه بسيار مهم است، گفت: در مقالات زيادي اثر ثروتآفريني واحدهاي تحقيق و توسعه با صندوقهاي سرمايهگذاري جسورانه مقايسه شده که در نهايت مشخص شده، صندوقهاي VC نسبت به واحدهاي R&D سه برابر ارزش اقتصادي بيشتري دارند.
به گفته هاموني از بين 20 صندوق سرمايهگذاري جسورانه که به فرابورس درخواست پذيرهنويسي دادهاند، تنها يک صندوق دانشگاهي به نام دانشگاه تهران وجود دارد که نشان ميدهد سهم دانشگاه در اين حوزه بسيار کم است در حالي که ظرفيت هاي زيادي در دانشگاهها براي تاسيس VCها وجود دارد.
وي با بيان اينکه فرابورس ايران آمادگي خود را براي واگذاري سهام شرکتهاي دانشبنيان به سرمايهگذاران نهادي و يا عموم در تابلوهاي رشد و دانشبنيان بازار شرکتهاي کوچک و متوسط و يا بازار سوم اعلام ميدارد، افزود: قطعا بازار SME ميتواند حلقه اتصال دانشگاه و صنعت و شرکتها باشد که به نوعي به تامين مالي دانشگاهها نيز کمک ميکند.
مديرعامل فرابورس با طرح اين سوال که آيا رتبه علمي خوبي که طي 20 سال گذشته با نهضت توليد علم در کشور آغاز شده و جايگاه ويژهاي که در منطقه و آسيا از نظر توليد علم و توليد مقالات به دست آمده، به مسائل اشتغال و وضعيت بيکاري ما کمک کرده و اثرات آن را در اقتصاد کشور ميبينيم يا خير، گفت: بديهي است که پاسخ اين سوال منفي است و تا کنون چنين اثري را مشاهده نکردهايم.
وي در همين زمينه افزود: درست است که رتبه اول علمي را در منطقه به دست آوردهايم اما مسئله آن است که اين علم نافع نبوده است؛ يعني علمي نبوده که صنعت از آن استفاده کند و از سوي ديگر امکان اينکه مسائل روز خود اعم از کوتاهمدت و ميانمدت را به کمک آن برطرف کنيم، وجود ندارد.
لزوم توجه به مسئله مالکيت فکري
هاموني همچنين به لزوم توجه به چگونگي توليد علم و مسئله مالکيت فکري در کشور اشاره کرد و افزود: معيار ما براي توليد علم، مقالات ISI است که منجر ميشود نتيجه مقالات علمي را به منصه عموم بگذاريم و از اين طريق همه دنيا ميتوانند تقريبا به صورت رايگان از آن استفاده کنند در حالي که اقتصاد ايران از آن بهره چنداني نميبرد؛ پس بايد علم توليديمان را انحصاري کنيم و براي آن مالکيت در نظر بگيريم.
مديرعامل فرابورس ايران همچنين تاکيد کرد که بايد دانشجويان و استاداني که در فضاي دانشگاه و با استفاده از امکانات آن علم را توليد ميکنند، نام دانشگاه را هم در ثبت و مالکيت آن عنوان کنند چرا که از امکانات و برند دانشگاه در توليد اين علم استفاده کردهاند.