پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ منابع خبري در موگاديشو اعلام کردند چند تن از مسئولان بلند پايه گروه تروريستي شباب در حملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريکا در اطراف شهر کيسمايو در جنوب سومالي کشته شدند.
يک مسئول نظامي سومالي که خواست نامش فاش نشود اعلام کرد هواپيماهاي بدون سرنشين آمريکا در چند حمله يک پايگاه متعلق به گروه شباب را در منطقه بيرهاني در شصت کيلومتري جنوب بندر کيسمايو هدف قرار دادند و چند مسئول بلند پايه اين گروه را کشتند.
اين افسر ارتش ملي سومالي افزود هواپيماهاي بدون سرنشين در حملات خود مواضعي را هدف قرار دادند که ظاهرا سرکرده هاي گروه شباب در آنجا گرد هم آمده بودند. اين منبع نظامي سومالي از ارائه آمار و ارقام مشخصي درباره تلفات اين حملات خودداري کرد.
ساکنان شهر بيرهاني از شنيده شدن صداي چند انفجار مهيب در صبح روز شنبه خبر دادند و گفتند ظاهرا اين انفجارها نتيجه حملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريکايي به يکي از پايگاههاي شباب بوده است.
هنوز فرماندهي نيروهاي آمريکايي در آفريقا (آفريکام) خبر اين حملات و کشته شدن سرکرده هاي شباب را رسما تائيد نکرده است. آمريکا براي حمله به مواضع گروه شباب همواره از هواپيماهاي بدون سرنشين استفاده مي کند. در ماه نوامبر اين هواپيماها دست کم 10 بار مواضعي را در شمال و جنوب سومالي هدف قرار دادند.
به گزارش خبرگزاري شين هوا از موگاديشو، حملات روز شنبه يک هفته پس از آن صورت گرفت که يکي از همين هواپيماهاي بدون سرنشين يک کاميون مظنون به حمل اسلحه و مهمات را در منطقه لاورشابل هدف قرار داد.
محمد علي حقا، وزير دفاع سومالي روز جمعه در جمع روزنامه نگاران اعلام کرد در حالي که نيروهاي صلحبان آفريقا قرار است به زودي خاک سومالي را ترک کنند، کشورش براي مبارزه با گروه تروريستي شباب به هواپيماهاي بدون سرنشين بيشتري نياز دارد. وي اذعان کرد بخش امنيتي سومالي هنوز انسجام و سازماندهي لازم را ندارد به همين علت نيروهاي دولتي براي مبارزه با افراط گرايان شباب به هواپيماهاي بدون سرنشين بيشتري نياز دارند.
کشور سومالي واقع در شاخ آفريقا به مدت سه دهه صحنه آشوب، خشونت و هرج و مرج گسترده بود و اکنون نيز دولت مرکزي آن با حمايتهاي گسترده جامعه بين المللي و پشتيباني نيروي صلحبان اتحاديه آفريقا،به زحمت اين کشور را اداره مي کند. محمد عبداللهي محمد رئيس جمهور سومالي ملقب به "فرماجو" اولويت اصلي دولت خود را ريشه کني تروريسم و ناامني و برقراري صلح و ثبات در کشور اعلام کرده است اما ترديدهاي زيادي درباره ظرفيت هاي دولت سومالي براي تغيير شرايط حاکم بر اين کشور وجود دارد.
گروه شباب که سالهاست با دولت سومالي مبارزه مي کند اوت سال 2011 در پي حملات گسترده ارتش سومالي و نيروي نظامي اتحاديه آفريقا از پايتخت سومالي بيرون رانده شد با اين حال اين گروه مسلح هنوز هم کنترل بخشهاي گسترده اي از مناطق روستايي سومالي را در دست دارد.