پخش زنده
امروز: -
روزنامه هند: ايران بايد به جاي حذف شدن از روند صلح و بازسازي، به عامل ثبات در منطقه تبديل شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلي نو، «اهميت بودن کشوري به نام ايران»، عنوان مقاله اي است که روزنامه «ايشين ايج» هند به چاپ رسانده است.
در اين مقاله «رام چاوليا»، استاد دانشگاه امور بين الملل«جيندال» با اشاره به اهميت نقش ايران در پيروزي بر گروه تروريستي (وهابي صهيونيستي) داعش، مي افزايد: ايران بايد به جاي حذف شدن از روند صلح و بازسازي، به عامل ثبات در منطقه تبديل شود.
نگارنده در ادامه افزود: «ولاديمير پوتين»، رئيس جمهور روسيه، در 6 دسامبر «پيروزي کامل» بر داعش را در سوريه اعلام و ريشه کن کردن همه تروريست ها را شادباش گفت. در همين حال «حيدر العبادي»، نخست وزير عراق 9 دسامبر اعلام کرد، ما با وحدت، عزم و اراده خود پيروز شده ايم و داعش در کشور عراق نابود شده است.
اما مهم تر از اين دو رهبر سياسي (روسيه و عراق)، اين «حسن روحاني»، رئيس جمهور ايران بود که با افتخار 21 نوامبر اعلام کرد داعش در هر دو کشور سوريه و عراق شکست خورده است.
رئيس جمهور ايران داعش را شري خواند که سايه آن از سر مردم برداشته شده است و از هزاران شهيدي که در سوريه و عراق بسيج شده بودند تا ريشه هاي تروريست را از بين ببرند، تشکر کرد. اين تبريک و اثبات حقانيت در ايران در زمان سقوط داعش بي نظير و سزاوار ستايش بود.
در ادامه اين مقاله آمده است: هيچ قدرت خارجي ديگري به اندازه ايران خون و سرمايه براي نابودي داعش، فدا نکرد. ائتلاف نظامي غرب به رهبري ايالات متحده تلاش کرد تا مشارکت ايران در نبرد با داعش را تنزل و اين مبارزه را بي اهميت، ناملموس و بي ارزش جلوه دهد. روسيه در کنار ايران همکاري کرد، اما تلاش کرد که توجه ها را به خود معطوف و خود را به عنوان منجي اصلي نجات از «شيطان» داعش معرفي کند.
با اين حال، هيچ گزارش تاريخي بي طرفانه اي نتوانست نقش اصلي ايران در آزاد سازي سوريه و عراق از چنگال داعش را ناديده بگيرد. ايران در اين جنگ ها نيروي اصلي مقاومت سازمان يافته در برابر خشونت عليه دشمنان اسلام بود.
در اين مقاله به حمايت رقباي منطقه اي ايران از شکل گيري داعش اشاره کرده و آورده است : طولي نکشيد که پرچم سياه و سفيد افراط گرايان داعش در موصل، دومين شهر بزرگ عراق در سال 2014 به طور چشمگيري به اهتزار در آمد. از اين جا بود که ماموريت شيطاني داعش براي نابودي و تسخير هر دو کرانه رودخانه فرات که از عراق و سوريه مي گذرد، آغاز شد.
زماني که داعش، کنترل گستره وسيعي از زمين ها را به دست گرفت، ايران متوجه شد که بايد سريعا اقدام کند.
ژنرال «قاسم سليماني»، فرمانده نظامي اسطوره اي ايران، عمليات زميني ضد داعش را رهبري کرد و همچنين چندين نفر از رهبران حزب الله لبنان که متحد ايران هستند، عمليات هاي مشابهي را انجام دادند. شکي نيست که بسياري از کردها و اعراب سني نيز جان خود را در راه خروج داعش از زمين هايشان، قرباني کردند. اما اگر در اين مبارزه همکاري قاطع ايران وجود نداشت، به رسميت شناختن و پايان مطلق داعش امکان پذير نبود.
در ادامه اين مقاله آمده است: از نقطه نظر استراتژيک، جنگ ترکيبي سوريه و عراق براي ريشه کن کردن داعش در مدت 3 سال گذشته را مي توان به عنوان پيروزي بزرگ ايران بر دشمنان (سرسخت) آن يعني عربستان سعودي و رژيم اسرائيل – که هر دو آنها آرزوي طولاني شدن اين جنگ و نهايتا نابودي ايران را داشتند - محسوب مي شود. اکنون ايران بر داعش پيروز شده و به عنوان بزرگترين مرکز قدرت در غرب آسيا سر بر افراشته است. جايگاه ايران در منطقه روز به روز در حال رشد است. در جنجال ناشي از به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي از سوي دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا يک زاويه ناگفته از ايران وجود دارد. دولت ترامپ معتقد است که با هدف تقويت (رژيم) اسرائيل از نظر ديپلماتيک و نظامي در برابر فلسطيني ها مي تواند مانع پيروزي ايران شود. ترامپ با طرفداري متعصبانه از (رژيم) اسرائيل عليه فلسطيني ها بدنبال تحکيم غيررسمي اما موثر محور اسرائيل و عربستان سعودي براي مبارزه با ايران است.
در ادامه اين مقاله مي خوانيم: اخبار منتشره اخيرنشان مي دهد که چگونه شاهزاده «بن سلمان » سعي کرد «محمود عباس» را به پذيرش يک معاهده صلح مبني بر واگذاري قدس به رژيم اسرائيل وادار نمايد. اين امر نشانگر آن است که اسرائيل و عربستان سعودي براي بازدارندگي عليه ايران با يکديگر همکاري نزديکي دارند.
آمريکا و بخش هايي از کنگره که خواهان وضع مجدد تحريم ها عليه ايران به بهانه نقض توافق هسته اي هستند همين انگيزه را براي متوقف کردن ايران در مسير خود دارند.
در پايان اين مقاله آمده است: صرف نظر از طرفداري از ايران و يا مخالفت با آن، بايد قبول کرد که راه حل مشکلات، از مسير اين کشور محوري مي گذرد. در حالت ايده آل، ايران بايد به جاي حذف شدن از روند صلح و بازسازي، به عامل ثبات در منطقه تبديل شود.