پخش زنده
امروز: -
رئيس جمهور لبنان تاکيد کرد : فقط روسيه و ايران و ترکيه به لبنان کمک کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلويزيوني راشاتودي، رئيس جمهور لبنان بر نقش حزب الله در دفاع از مرزهاي لبنان در برابر تروريستها تاکيد کرد.
رئيس جمهور لبنان در گفتگوي اختصاصي با راشاتودي تاکيد کرد فقط روسيه و ايران و ترکيه به لبنان کمک کرده اند.
ميشل عون درباره بيش از يک ميليون آواره سوري در لبنان گفت ما تلاش مي کنيم اين آوارگان به کشورشان بازگردند. اما جامعه بين المللي به جز روسيه، ترکيه و ايران تا کنون در اين خصوص با ما همکاري نکرده است. ما اميدواريم بتوانيم نظر اروپاييها و آمريکاييها را در اين خصوص تغيير دهيم.
خبرنگار اين شبکه در گفتگوي اختصاصي با ميشل عون رئيس جمهور لبنان از او پرسيد يکي از الزامات صلح در لبنان اين بوده است که نگذاريد گروههاي مختلف لبناني وارد رقابت ميان قدرتهاي منطقه اي مثل عربستان سعودي و ايران شوند. آيا مطمئن هستيد که مردم لبنان مي توانند از اين رقابتهاي منطقه اي دور بمانند؟
ميشل عون گفت قطعا همين طور است و آنها مي توانند از اين مسئله دور بمانند. اما آنچه در سوريه رخ مي دهد فرق مي کند و استثناست زيرا سوريه کشور همسايه لبنان است و تروريستها به مرزهاي ما حمله کردند. ما وظيفه داشتيم و مجبور بوديم از طريق نظامي اقدام کنيم. ارتش لبنان و حتي حزب الله در اين نبرد شرکت کردند. حزب الله همچنان اين تروريستها را از مرزهاي ما دور مي کند. آنها منطقه قلمون در مرز لبنان را گرفته بودند اما حزب الله به سوريه کمک کرد تا بر تهديدات و خطرات تروريستها فائق آيد.
خبرنگار گفت مشکلات فرقه اي در سراسر خاورميانه محدود به سني و شيعه در جامعه مسلمانان نيست، بلکه در منطقه مسيحيان هدف آزار و اذيت بوده اند که از جمله آن در سوريه و عراق بوده است. نظر جامعه مسيحيان لبنان در اين خصوص چيست؟
ميشل عون گفت قطعا همين طور است. اما لبنان تجربه اي متفاوت با بيشتر کشورهاي عربي منطقه دارد. در کشور ما ميان شهروندان مسيحي و مسلمان توازن وجود دارد در حاليکه در کشورهاي ديگر منطقه مسيحيان در مقايسه با جمعيت مسلمان اقليت هستند. از اين رو مسيحيان در کشورهاي ديگر با حملات تروريستي روبرو شده اند و در مقايسه با هموطنان مسلمان خود بيشتر آسيب ديده اند.
ميشل عون درباره نقش فرانسه در حل مشکلات لبنان گفت فرانسه کشوري در ساحل درياي مديترانه قرار دارد. کشورهايي که در حوزه درياي مديترانه قرار دارند، از دوران باستان همسايه يکديگر بوده اند. در واقع منطقه مديترانه مهد همه تمدنهايي بوده است که به سمت غرب و آمريکا گسترش پيدا کرده است. به همين علت است که ما سالهاي سال است که با يکديگر همکاري داريم. ما همچنين از نظر اقتصادي به يکديگر سود مي رسانيم. همچنين از نظر فرهنگي ما تحت تاثير يکديگر قرار داريم.
عون درباره احتمال حمله اسرائيل به لبنان گفت به نظر من پس از جنگ ژوئيه دوهزار و شش ، اسرائيل ديگر به لبنان حمله نمي کند زيرا نمي تواند به جبهه لبنان نفوذ کند.
عون درباره نگراني از نقش عربستان سعودي در تحولات اخير لبنان گفت نه، من از اين بابت نگران نيستم زيرا ما قبلا وحدت ملي را داشته ايم و اين وحدت ملي جلوي هر گونه خطري را عليه ما مي گيرد.
مجري گفت حزب الله زرادخانه تسليحاتي قابل توجهي دارد که به گفته خودش براي دفاع از لبنان است. اما بسياري از گروهها در لبنان از قدرت گرفتن لبنان واهمه دارند. شما چگونه به اين گروههاي لبناني اطمينان خاطر مي دهيد؟
عون گفت اين نگراني بيشتر از آنکه امنيتي باشد سياسي است زيرا همه مي دانند که حزب الله از تسليحات خود در عرصه داخلي استفاده نمي کند و فقط يک بار اين کار را کرد و آن زماني بود که دولت لبنان عليه حزب الله اقدام کرد که در نتيجه آن رخداد کوچکي اتفاق افتاد که آن نيز در عرض دو روز خاتمه يافت. در واقع از زمان تاسيس حزب الله در هزار و نهصد و هشتاد و پنج تا به امروز ، فقط يک برخورد کوچک اتفاق افتاده و چيز ديگري نبوده است.
ميشل عون درباره بيش از يک ميليون آواره سوري در لبنان گفت ما تلاش مي کنيم اين آوارگان به کشورشان بازگردند. اما جامعه بين المللي به جز روسيه، ترکيه و ايران تا کنون در اين خصوص با ما همکاري نکرده است. ما اميدواريم بتوانيم نظر اروپاييها و آمريکاييها را در اين خصوص تغيير دهيم. قطعا اين مسئله راحت نيست. اين مسئله باري بزرگ روي دوش ماست و ما اين مسئله را بخشي از ظلم و بي عدالتي مي دانيم که از طرف جهان غرب به ما تحميل شده است.
ميشل عون درباره نياز به کمکهاي بين المللي در رابطه با آوارگان سوريه گفت لبنان به جز کمکهاي کوچک و اندک براي مدارس، کمک خاصي از جامعه بين المللي در خصوص آوارگان سوريه دريافت نکرده است زيرا شمار دانش آموزان آواره سوري از ظرفيتي که ما داريم بيشتر بوده است. اما درباره ديگر کمکها، کمکها به ما داده نشده و مستقيما به خود آوارگان داده شده است.
مجري گفت هفته گذشته شما در ايتاليا گفتيد از نظر شما به عنوان رئيس جمهور لبنان بحران (مربوط به استعفاي حريري) رفع شده است. شما تا چه حد به اين موضع اطمينان داريد؟
ميشل عون گفت من مطمئن هستم زيرا در ميان مردم لبنان هيچ اختلاف نظري درباره حل اين بحران وجود ندارد. من فکر نمي کنم آنهايي که اين بحران را ايجاد کردند دوباره آن را تکرار کنند.
ميشل عون در پاسخ به اين سوال که چه کسي اين بحران را ايجاد کرد گفت برخي مي گويند اين لبنانيها بودند که عربستان سعودي را تحريک کردند. اما سوال اصلي اين است که چه کسي اين طرح را اجرا کرد؟
عون افزود تفاهم ايجاد شده در طول زمان تقويت خواهد شد و ما روي اين مسئله کار مي کنيم.
رئيس جمهور لبنان درباره اوضاع اقتصادي اين کشور گفت هم اکنون لبنان با سه بحران مواجه است. بحران اول، بحراني جهاني است که بر لبنان نيز تاثير گذاشته است زيرا ما نيز بخشي از اقتصاد جهاني هستيم. بحران دوم بسته شدن مرزهاي زميني لبنان است که در يک طرف سوريه و در طرف ديگر اسرائيل قرار دارد. تنها ارتباط ما به جهان خارج از طريق درياست. اين مسئله تاثير منفي قابل توجهي بر اقتصاد ما داشته است. بحران سوم آوارگي گسترده مردم سوريه بوده است که هزينه زيادي را به ما تحميل کرده و منابع ما به ميزان قابل توجهي تقليل يافته است. در سال دوهزار و ده ما هشت درصد رشد اقتصادي داشتيم اما اکنون رشد اقتصادي ما حدود يک درصد است. البته ما اميدواريم سال آينده بتوانيم رشد اقتصادي خود را از يک درصد بالاتر ببريم.
مجري گفت رکس تيلرسون وزير خارجه آمريکا اخيرا گفت بايد مراقب باشيم از لبنان براي جنگ نيابتي استفاده نشود. به نظر شما اين خطر تا چه حد جدي است و آيا شما راضي هستيد که اقدامات شما و ديگر قدرتها اين خطر قريب الوقوع را برطرف کرده است؟
عون گفت قطعا کافي نيست آنهايي که خارج از لبنان هستند بگويند بايد استقلال و حاکميت و ثبات لبنان حفظ شود.
در واقع اين مردم لبنان هستند که قبل از همه بايد وحدت ملي خود و ثبات کشورشان را حفظ کنند. مردم لبنان پس از اين همه سختي و دشواري که تحمل کرده اند ، دوست دارند در مسير ثبات حرکت کنند. من مي خواهم توجه شما را به اين مسئله جلب کنم که تحولات در سوريه در سال دوهزار و يازده شروع شد و از آن زمان تا کنون با همه اختلافات و شکافهاي سياسي ميان لبنانيها، هيچ درگيري و جنگ داخلي رخ نداده است و هر زمان هم که اختلافاتي وجود داشته ، هيچ درگيري و خونريزي رخ نداده است.
مجري گفت پس پيام شما به قدرتهاي منطقه اي يعني عربستان سعودي و بعد به ايران چيست؟
عون گفت به نظر من صلح باعث شکوفايي و امنيت براي همه مي شود و جنگ باخت براي همه است زيرا همه منابع کشورها در جنگ هدر مي رود در حاليکه اين منابع مي تواند براي کمک به شکوفايي تو توسعه کشورها استفاده شود.
عون در پايان گفت ما مطمئنيم که مي توانيم لبنان را دوباره به سوئيس شرق تبديل کنيم. من مطمئنم که لبنان به آن وضعيت سابق باز خواهد گشت.