تجاوز به زنان و دختران روهينگيايي به شکل سازمان يافته
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاري صدا و سيما، مسئول منطقهای و سیاستگذاری آکسفام تاکید کرد زنان و دختران روهینگیای میانمار به شکل سازمان یافته هدف تجاوز به عنف قرار میگیرند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، سلطانه بگم در گفتگو با این شبکه درباره آوارگان روهینگیا گفت: مصاحبههایی که با زنان و دختران آواره روهینگیایی در اردوگاه آوارگان در کاکسز بازار بنگلادش داشتیم، نشان میدهد تجاوز عنف به این زنان و دختران در میانمار از طرف نیروهای ارتش میانمار و همدستان بودائی آنها، به شکلی سازمان یافته انجام شده و از تجاوز عملا به عنوان سلاح جنگ علیه آوارگان روهینگیا استفاده شده است. البته این گزارشها را دیگر سازمانهای حقوق بشری نیز تایید میکنند.
همچنین گزارشهای زیادی بوده است که کودکان این زنان در مقابل چشمانشان کشته شده اند. در نتیجه این زنان متحمل ضربات روحی سنگینی شده اند. با وجود اینکه هم اکنون بسیاری از این زنان میگویند در بنگلادش امنیت دارند، هنوز عدهای از آنها نگران خشونت جنسی علیه خود حتی در بنگلادش هستند. این اردوگاه شب هنگام تاریک است و هیچ برق و وسایل روشنایی ندارد به همین علت آنها میترسند از بیرون بروند. ما حتی گزارشهایی از ربوده شدن زنان، دختران و حتی کودکان در این اردوگاه شنیده ایم.
این مسئول آکسفام افزود وضع در محل سکونت آوارگان روهینگیا در بنگلادش اصلا خوب نیست زیرا از ماه اوت نزدیک به یک میلیون نفر در اردوگاههای آوارگان در کاکسز بازار ساکن شده اند. البته بیش از ششصد هزار نفر از این افراد در چند ماه گذشته از استان راخین میانمار آمده اند، اما هزاران آواره روهینگیایی دیگر نیز از دورههای قبل به این اردوگاه آمده بودند. در چهل سال گذشته این سومین آوارگی گسترده روهینگیاها است که از خشونتها فراری شده و به بنگلادش پناه آورده اند. بنابراین این اردوگاهها بسیار بیشتر از ظرفیت و امکانات خود آواره پذیرفته اند در نتیجه از نظر بهداشتی شرایط این اردوگاهها اصلا خوب نیست.
سرویسهای بهداشتی اشباع شده است. هم اکنون این اردوگاها به نسبت اندازه، بیشترین آوارگان را در جهان در خود جای داده است. آوارگان در این اردوگاه با کمبود مایحتاج اساسی از جمله غذا، دارو، آب آشامیدنی سالم و سرپناه روبرو هستند. به علاوه ما در آینده نزدیک بارندگیهای موسمی را در پیش داریم که شرایط زندگی را برای این آوارگان بسیار دشوارتر خواهد کرد. مسئله دیگر اینکه کمکهای بین المللی کافی نیست و هنوز نزدیک به سیصد میلیون دلار برای تامین مایحتاج این آوارگان مورد نیاز است.