پخش زنده
امروز: -
سردبیر ماهنامه نجوم گفت: شامگاه ۲۲ و ۲۳ آذر زمان مناسب برای رصد باران شهابی جوزایی است و میتوان در هر ساعت حدود ۷۵ شهاب را مشاهده کرد.
کاظم کوکرم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این شهابها حاصل برخورد ذرات به جای مانده از گردش یک سیارک بنام فائتون ۳ هزار و ۲۰۰ هستند و ابعاد این ذرات وقتی با جو زمین برخورد میکند، در حد دانههای شن است.
وی با بیان اینکه سرعت این شهابها ۳۰ تا ۶۰ کیلومتر بر ثانیه است گفت: این باران شهابی از طرف صورت فلکی جوزا در آسمان پراکنده میشود و به همین علت باران شهابی جوزایی نام گرفته است.
کوکرم با اشاره به اینکه امسال وضعیت ماه مناسب است و نور ماه را در آسمان نداریم افزود: اگر در هنگام این بارش شهابی در مکانی باشیم که آسمان تاریک و پرستاره باشد و غبار و آلودگی نوری در منطقه نداشته باشیم میتوانیم در هر ساعت حدود ۷۵ شهاب ببینیم که برخی پر نور و برخی کم فروغتر هستند.
وی تأکید کرد: برای مشاهده این باران شهابی در شهرها وقت زیادی برای دیدن بارش نداریم، اما اگر چند دقیقهای شکیبا باشیم و به آسمان نگاه کنیم احتمال دیدن برخی از شهابها وجود دارد؛ به طور متوسط پربارترین بارش شهابی هر سال جوزایی است.
سردبیر ماهنامه نجوم با اشاره به اینکه هر سال بیش از ۶۰ بارش شهابی داریم گفت: بارانهای شهابی برساووشی، جوزایی، جباری و ربعی تعداد شهابهای بیشتری دارند و مشهورتر هستند.