پخش زنده
امروز: -
خانیکی گفت: طرح تعادل بخشي آب هاي زيرزميني از تخصيص نيافتن اعتبارات مصوب در سال گذشته خيلي متاثر شد البته اين طرح معطل اعتبارات نماند اما که امسال بخشي از اعتبارات اين طرح تخصيص يافت.
محمدرضا خانيکي در مصاحبه اختصاصي با خبرنگارخبرگزاري صدا و سيما، افزود: امسال حدود9 ميليارد تومان به طرحهاي ملي اب اختصاص يافت که با توجه به بدهي هاي سال قبل و اجراي طرح هاي امسال اين مبلغ در هردو زمينه هزينه خواهد شد.
وي گفت: ده ميليارد تومان به پيمانکاران طرح تعادل بخشي بدهکار هستيم، که بخشي از آن از تخصيص اعتبارات امسال هزينه مي شود.
معاون حفاظت و بهره برداري منابع آب شرکت آب منطقه اي تهران افزود: براي پيشبرد طرح ها بنا به دستور مديرعامل آبفاي استان تهران از اعتبارات جاري شرکت استفاده شد و مي شود.
خانيکي با اشاره به اينکه انسداد چاه هاي غيرمجاز و نصب کنتور هوشمند و همچنين تجهيز گروه هاي گشت و بازرسي از زيرطرح هاي طرح تعادل بخشي آب هاي زيرزميني است افزود: براساس طرح هاي اقتصاد مقاومتي امسال هزارو 500 چاه غيرمجازدر محدود آب منطقه اي تهران بايد پرشود که حدود 50 ميليون مترمکعب از بهره برداري غيرمجاز از آبخوان هاي استان تهران جلوگيري خواهد شد.
وي گفت: 820 حلقه چاه غيرمجاز از اين تعداد پرشده که با انسداد اين تعداد چاه ، حدود 35 ميليون مترمکعب از برداشت غيرمجاز آب هاي زيرزميني جلوگيري شده است.
معاون حفاظت و بهره برداري منابع آب شرکت آب منطقه اي تهران گفت: در شش ماهه اول امسال بدليل کمبود منابع مالي طبق برنامه پيش نرفتيم اما در سه ماه اخير توانستيم با توجه به اقدامات خوب و استفاده از اعتبارات جاري شرکت آبفاي استان تهران براي انسداد چاه هاي غيرمجاز اين کار با قدرت ادامه مي يابد و پيش بيني مي کنيم انسداد هزارو 500 حلقه چاه غيرمجاز محقق مي شود.
خانيکي در زمينه نصب کنتورهاي هوشمند بر روي چاه هاي کشاورزي نيز گفت: براساس برنامه امسال قرار است در دشت بحراني ورامين 525 کنتور هوشمند نصب کنيم، که به اين ترتيب حدود 100 ميليون مترمکعب آب کمتر از اين دشت برداشت خواهد شد.
وي اضافه کرد: تاکنون 314 کنتور هوشمند در دشت بحراني ورامين بروي چاه هاي کشاورزي نصب شده است.
معاون حفاظت و بهره برداري منابع آب شرکت آب منطقه اي تهران گفت: بدليل بحراني بودن منابع آب هاي زيرزميني دشت ورامين، اين دشت در اولويت اول قرار گرفت و ساير دشت هاي استان در اولويت بعدي قرار دارد.
وي افزود: نصب کنتورهاي هوشمند بروي چاه هاي کشاورزي ، خدمات استان و صنعت در دستورکار شرکت آب منطقه اي تهران قرار دارد.
خانيکي گفت: تجهيز گروه هاي گشت و بازرسي يکي ديگر از اولويت هاي طرح تعادل بخشي آب هاي زيرزميني است که فقط 30 گروه گشت و بازرسي با استفاده از ظرفيت بخش خصوصي به 20 گروه دولتي که از قبل فعاليت مي کردند اضافه شده است.
وي افزود: اين گروه هاي قرار است از تخلفاتي مانند برداشت غيرمجاز آب هاي سطحي و رودخانه ها، تجاوز به بستر و حريم رودخانه ها و حفر غيرمجاز چاه و همچنين برخورد با بهره برداري بيش از پروانه و برخورد با تخلفاتي مانند استفاده غير از آب چاه که در پروانه مشخص شده است، جلوگيري کنند.
معاون حفاظت و بهره برداري منابع آب شرکت آب منطقه اي تهران گفت: بطور مثال در برخي موارد پروانه چاه به منظور استفاده در دامداري صادر شده اما در بخش کشاورزي از آن استفاده مي شود که اين يکي از تخلفاتي است که گروه گشت و بازرسي بايد از آن جلوگيري کنند.
وي به بحران و کمبود آب اشاره کرد و گفت: از ابتداي مهر تاکنون که بيش از 80 روز مي گذرد وضع بارش نگران کننده است و نسبت به پارسال 50 درصد کاهش بارش در تهران داريم که اين زنگ خطر جدي براي کمبود آب است .
خانيکي افزود: هم زمان با کاهش بارش منابع آب سطحي نيز کاهش مي يابد و استفاده از منابع آب زيرزميني افزايش مي يابد و وضع آب زيرزميني را بحراني تر مي کند.
وي گفت: وضع آب مخازن سدهاي استان نيز از کاهش بارش متاثر است و ميزان بارش نسبت به پارسال 51 درصد و نسبت به درازمدت 60 درصد کاهش دارد.
خانيکي تاکيد کرد: بحران آب جدي است و در تمام بخش ها بايد به آن توجه شود و در مصرف آب صرفه جويي کنيم و اين بحران را جدي بگيريم.