پخش زنده
امروز: -
افزايش قيمت تمام شده لوسترهاي ايراني باعث شده تا فضا براي لوسترهاي بي کيفيت خارجي در بازار باز شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداو سيما؛ لوستر ايراني تلفيقي از هنر و نواوري است که سالها تجربه پشت سر گذاشته تا جايگاهي را در بين ساير رقبا پيدا کند.
لوستر ايراني سهم زيادي از بازار داخلي را به رقباي خود سپرده است که باعث تعطيلي شمار زيادي از کارخانه ها شده است.
صنعت لوستر سازي با ترکيبي از هنرو نواوري حاصل سالها تجربه است توليد لوستر در ايران يکي از توليدات قديمي است اما اين صنعت ديرپا ، اين روزها حال و روز خوشي را تجربه نمي کند.
در حال حاضر 400 کارخانه توليد کننده لوستر و چراغ هاي روشنائي و تزئيني در کشور فعال است که حدود 40 هزار نفر بصورت مستقيم و بيش از صد هزار نفر هم بصورت غير مستقيم در اين صنعت اشتغال دارند.
چند سالي مي شود که اين صنعت پر نور هم جان سالمي از واردات به در نبرده است و روز به روز از شاغلان در اين صنعت کاسته مي شود با توجه به اينکه حدود 70 درصد مواد اوليه توليد لوستر و چراغ هاي روشنائي و تزئيني کشور از داخل تامين مي شود و توليدات داخلي هم پاسخگوي بيش از 80 درصد نياز داخل است و به دليل اينکه هزينه تمام شده لوستر ايراني نسبت به کالاهاي بي کيفيت چيني بيشتر است گرايش مردم هم به سمت اين کالاهاي بي کيفيت رفته است.
به دليل تلفيق هنر ايراني در اين صنعت و با توجه به مشکلات اين بخش توليدکنندگان بسياري لوسترهاي زيادي را به کشورهاي مختلف آسياي مرکزي ، منطقه قفقاز و حتي ايتاليا که يکي از به نام هاي صنعت هنر لوستر جهان است، صادر مي شود.
کيفيت لوسترهاي توليدي ايران کاملا با لوسترهاي آلمان و فرانسه رقابت مي کند و تنوع توليد لوستر کشور نسبت به گذشته خيلي رشد کرده است و سرمايه گذاري هاي بسياري هم در اين بخش صورت گرفته و نوآوري در آن هر روز بيشتر مي شود و مدل هاي جديدي توليد و روانه بازار مي شود.
بازار داخلي لوستر اين روزها بي رمق شده است بطوريکه با سر زدن به توليدکنندگان حال اشتغال انها چندان مناسب نبود.
نقوي توليد کننده لوستر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري صداو سيما گفت: درچند سال گذشته 100نفر در کارگاه من مشغول کار بودند اما اکنون به کمتر از 20 نفر رسيده است و هر روز با ورود جنس هاي چيني نيز توليد کمتر مي شود.
وي ادامه داد: توليدات لوستر ايراني داراي بهترين کيفيت است و قابل رقابت با لوسترهاي اروپايي است.
پرويز فرزانه توليد کننده ديگري مي گويد :کارهاي چيني از جنس آهن هستند و با اب طلا ابکاري شدند و با قيمت بسيار پايين به بفروش مي رسانند و مردم هم به همين دليل استقبال مي کنند.
وي تاکيد کرد: لوستر ايراني قابل تعويض و گارانتي است اما جنس چيني يکبار مصرف است و بعد از خرابي قابل تعويض و تعمير نيست.
يونسي توليد کننده ديگر مي گويد: برخي وارد کنندگان ما جنس هاي بي کيفيت چيني را وارد مي کنند که از لحاظ سيم پيچي با مشکل روبرو مي شود. بايد مردم آگاه باشند و از اين کالاها استفاده نکنند.
احمدي نيز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري صداو سيما مي گويد: بازار لوستر به گونه اي شده است که توليدکنندگان ما در خود کشورمان از رده خارج شدند و اغلب انها تبديل به وارد کننده اجناس لوستر چيني شدند.
داوودي با اشاره به اينکه در بين توليدکنندگان توانسته هنوز با مشکلات مقابله کند مي گويد :بسياري از اروپايي ها و حتي چيني ها هم به دليل تنوع در لوستر ايراني از ما خريد مي کنند و به دليل اينکه قيمت تمام شده لوستر ايراني کمتر از ايتاليا است حتي انها هم لوستر از ما دريافت مي کنند .
دولت اگر صادرکنندگان را حمايت کند علاوه بر اينکه مي تواند باعث افزايش اشتغالزايي شود با خروج محصول ارز زيادي وارد کشور مي شود. زيرا ايران در صنعت لوستر و چراغ هاي تزئيني جزو برندهاي معروف دنيا است.
افضلي توليد کننده لوستر مي گويد: بايد جلوي ورود کالاهاي چيني گرفته شود چرا وقتي ما مي توانيم لوستر با کيفيت توليد کنيم کالاي چيني وارد کشور شود.
در 6 ماه نخست امسال بيش از450 ميليون دلار انواع لوستر به ديگر کشورها صادر شد و در صورت حمايت عملي دولت از توليدکنندگان براي تسهيل صادرات، اين رقم مي تواند جهش قابل ملاحظه اي داشته باشد.
صنعت لوستر و چراغهاي روشنايي صنعتي اشتغالزاست و توليدکنندگان با برپايي نمايشگاهها سعي مي کنند تا هنر خود را به مردم نشان دهند و دولت هم با حمايت از توليد کنندگان بايد زمينه اشتغال و صادرات را فراهم کند .
گزارش:ناهيد خدادادي