پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛عضو دفتر سياسي جنبش جهاد اسلامي فلسطين، از تشکيلات خودگردان خواست با پايان دادن به حرکت در مسير رسيدن به سراب مذاکرات، از مقاومت حمايت کند.
محمد الهندي در مصاحبه با شبکه تلويزيوني الميادين، درباره واکنش جهان اسلام به تصميم رئيس جمهور آمريکا گفت: از زماني که دونالد ترامپ، قدس را به عنوان پايتخت اسرائيل به رسيمت شناخت، امت اسلامي و عربي از طنجه تا جاکارتا به پاخواست و شاهد شعارها در حمايت از قدس و فلسطين هستيم. شاهد سخنان قوي سيد حسن نصرالله درباره اهميت قدس و فلسطين بوديم.
به طور خلاصه مي گوييم مسئله اساسي مربوط به مقاومت فلسطين است. فلسطيني ها در خط مقدم دفاع از قدس قرار دارند. گروه هاي مقاومت فلسطين، مسئوليت اساسي دارند که اين رويارويي را داغ نگه دارند. اين شرايط فرصتي براي گروه هاي مقاومت است تا وحدت خود را بر اساس انتفاضه فراگير و نه اعتراضات محدود بازيابند، زيرا ممکن است اين فرصت ديگر تکرار نشود. خواهان تدوين راهبرد ملي فلسطيني براي حمايت از مقاومت و حفظ اصول هستيم. انتفاضه بايد به صورت قوي و براي مدت طولاني ادامه پيدا کند و عامل اساسي براي وحدت امت اسلامي باشد. ما اهميت وحدت ملت فلسطين و وحدت گروه هاي فلسطيني را درک مي کنيم. جنبش هاي حماس و جهاد اسلامي بايد اين فرصت را غنيمت بشمرند و روابط راهبردي با همه فلسطيني ها به ويژه جنبش فتح برقرار کنند.
وي خاطر نشان کرد: جنبش فتح اکنون فرصت دارد تا در صحنه ميداني حضور پيدا کند و ديگر با تشکيلات خودگردان همراهي نکند. فتح يک جنبش اساسي مقاومت است و اکنون بايد در کنار ديگر گروه هاي مقاومت در ميدان حاضر شود و اين انتفاضه را در کرانه باختري هدايت کند. بايد بين جنبش فتح و تشکيلات خودگردان تمايز قائل شد. فتح يک جنبش آزادي بخش فلسطيني است، اما تشکيلات خودگردان بر اساس توافقنامه اسلو تشکيل شد. اما مشکل آن است که توافقنامه اسلو باعث شد بسياري از مسئولان فتح جذب تشکيلات خودگردان شوند، اين مسئله به مشکلي نه فقط براي جنبش فتح بلکه براي سازمان آزادي بخش فلسطين تبديل شد و توافقنامه اسلو سازمان آزادي بخش و گروه هاي مقاومت عضو اين سازمان را بلعيد. اکنون بايد اذعان کرد به بن بست رسيده ايم. آنچه که روند سياسي خوانده مي شد، به بن بست رسيد. اين مذاکرات حداقل خواسته هاي مذاکره کنندگان فلسطيني را هم برآورده نکرد و اين مذاکرات با گذشت بيست و پنج سال، فقط پوششي براي همه مصيبت هايي است که ملت فلسطين متحمل آن مي شود. جنبش فتح بايد خود را از تشکيلات خودگردان جدا کند و به مسير خود به عنوان يک جنبش آزادي بخش ادامه دهد. فتح بايد با شراکت واقعي با گروه هاي مقاومت، انتفاضه را هدايت کند. تشکيلات خودگردان اين توهم را ايجاد کرده بود که روند سياسي وجود دارد، اما امروز شاهد بن بست آن هستيم. مشخص شد که روند سياسي، ميانجي بيطرف ندارد و حتي اين ميانجي به طرفدار صهيونيست هاي افراطي تبديل شده است. بعضي طرف ها در اسرائيل هم موافق اين تصميم ترامپ نيستند. اکنون تشکيلات خودگردان بايد به مسئوليت خود عمل کند و پيروي از اين توهم را پايان دهد. سخن گفتن از ميانجي هاي جديد براي مذاکرات صلح، ادامه حرکت در مسير اين سراب است. تشکيلات خودگردان بايد به دنبال آشتي واقعي بين ملت فلسطين باشد. دشمن اسرائيلي مي خواهد باقي مانده مسئله فلسطين را هم نابود کند.
الهندي در پاسخ به اين سوال که آيا فلسطيني ها مي توانند با کنار گذاشتن تفاوت هاي مذهبي، جبهه مشترکي با گروه هاي مقاومت در منطقه تشکيل دهند؟ افزود: ملت فلسطين پس از تصميم دونالد ترامپ، همه موضع گيريها را زير نظر دارد. ملت فلسطين حافظه قوي دارد و مي داند چه کسي از مقاومت حمايت مي کند و چه کسي فقط به حرف زدن اکتفا مي کند. به اعتقاد من، ملت فلسطين اين بار هم پيشرو خواهد بود و جلوتر از گروه هاي فلسطيني حرکت خواهد کرد. همه مي دانند که دخالت هاي منطقه اي و خارجي براي جلوگيري از احياي ساختار سازمان آزادي بخش فلسطين صورت مي گيرد. از سال 2005 براي احياي اين سازمان توافق کرديم، اما هنوز تصميم جدي در اين باره اتخاذ نشده است. بدون شک هدف اساسي همه گروه هاي مقاومت، قدس و مسئله فلسطين است. مقدسات امت اسلامي در قدس قرار دارد و ما به وعده الهي درباره پيروزي باور داريم. هدف از تشکيل اسرائيل فقط سلطه بر سرزمين فلسطين نيست، بلکه براي جلوگيري از هر نوع نهضتي در امت اسلامي است. اسرائيل دشمن همه ما، حتي کساني است که اين توهم را دارند که مي توانند با آن متحد شوند. اسرائيل براي وحشت آفريني تلاش مي کند، اما ما در گذشته جنگ رواني را که اين رژيم به راه مي اندازد، تجربه کرده ايم. موضع تند اسرائيل و دونالد ترامپ، سيلي بر صورت همه کساني بود که تصور مي کردند مي توانند از طريق سياسي با اين رژيم به توافق برسند. هماهنگي امنيتي تشکيلات خودگردان با اسرائيل بايد متوقف شود. اين تشکيلات به هيچ وجه نبايد به مذاکرات بازگردد. اگر قدس پايتخت اسرائيل باشد و شهرک ها هم شصت درصد کرانه باختري را اشغال کرده اند، ديگر جايي براي مذاکره باقي نمانده است. در اين شرايط، تشکيل کشور فلسطين امکان پذير نيست. در حالي که فلسطيني ها با نظاميان اشغالگر درگير هستند، شاهد سفر هيئت هاي عربي براي عادي سازي روابط با اسرائيل هستيم.