پخش زنده
امروز: -
بسياري از آوارگان روهينگيا ساکن در بنگلادش، با توجه به تجربه تلخي که از حمله نيروهاي نظامي ميانمار و همدستان بودائي آنها دارند، حاضر به بازگشت به ميانمار نيستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي، سازمان ملل متحد تاکيد دارد شرايط براي بازگشت آوارگان روهينگيا به ميانمار مناسب نيست.
با وجود اينکه سازمان ملل تاکيد کرده است شرايط براي بازگشت آوارگان مسلمان روهينگيا به ميانمار مهيا نيست، دولت هاي ميانمار و بنگلادش اصرار دارند بازگشت اين آوارگان به ميانمار دو ماه ديگر آغاز شود. شواهد و گفتگو با بسياري از آوارگان روهينگيا که هم اکنون در بنگلادش هستند، نشان مي دهد، بسياري از آنها با توجه به تجربه تلخي که از حمله نيروهاي نظامي ميانمار و همدستان بودائي آنها به روستاهايشان داشتند، حاضر به بازگشت به ميانمار نيستند. يکي از اين افراد عبدالسلام صد ساله است. او از هزار و نهصد و هفتاد و هشت، سه بار آوارگي از ميانمار را تجربه کرده است، حاضر نيست به ميانمار بازگردد.
وي گفت: من دلم براي خانه ام تنگ شده است اما مي ترسم به خانه ام بازگردم زيرا آنها مرا مي کشند. بازگرداندن ما به ميانمار بي معناست زيرا هيچ امنيتي براي ما در آنجا وجود ندارد.
گروههاي حقوق بشري اعلام کردند روهينگيا ها قرباني جنايات و خشونت سازمان يافته ارتش ميانمار در ماههاي اخير شده اند. صدها روستاي متعلق به روهينگيا ها تخريب و آتش زده شده است. سازمان ملل متحد مي گويد زنان روهينگيا هدف تجاوز گروهي نظاميان ميانمار بوده اند. برآورد مي شود صدها مرد و زن و کودک روهينگيا به قتل رسيده باشند.
دولتهاي ميانمار و بنگلادش اعلام کردند بازگشت آوارگان به ميانمار، داوطلبانه خواهد بود. دولت ميانمار، روهينگيا را به عنوان يکي از اقليتهاي قومي اين کشور به رسميت نمي شناسد. دولت ميانمار در سال هزار و نهصد و هشتاد و دو شهروندي و تابعيت روهينگيا ها را باطل کرد و در نتيجه آنها دسترسي محدودي به آموزش و پرورش و بهداشت و درمان دارند. همين مسئله آنها را در برابر بازداشتهاي خودسرانه در ميانمار آسيب پذير کرده است.
سازمان ملل متحد اعلام کرد روهينگياها چگونه مي توانند به کشوري بازگردند که هنوز در آنجا در برابر خشونت و آزار و اذيت و تعقيب قضايي آسيب پذير هستند. سازمان ملل متحد تاکيد دارد اول از همه بايد ريشه هاي آزار و اذيت روهينگياها مثل نداشتن حق شهروندي مورد توجه قرار گيرد و حل شود در غير اين صورت روهينگياها همچنان با خشونت هاي بيشتري روبرو خواهند شد.
لوئيس اوبين از کميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد گفت يکي از مسائلي که لازم است بر آن تاکيد کنيم اين است که نبايد درباره بازگرداندن آوارگان روهينگيا به ميانمار شتابزده عمل کنيم. اول از همه شرايط بازگشت بايد بررسي شود و مناسب باشد. ما به روشني مي گويم که امروز شرايط براي بازگشت آوارگان مناسب نيست. عبدالسلام گفت آنها اجازه نخواهند داد حتي يک روهينگيا در آنجا زندگي کند. آنها همه ما را قتل عام خواهند کرد. لطفا ما را به عنوان طعمه به دهان ديو نفرستيد.