پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشار علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رونمایی سامانه نوین اطلاعات پژوهشهای پزشکی کشور همزمان با هفته پژوهش خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیام کبیری در جمع خبرنگاران گفت: هدف از فعالیت این سامانه دسترسی راحتتر پژوهشگران به مقالات و تولیدات علمی داخلی و خارجی و همین طور استناد به مقالات و تولیدات داخلی به عنوان زمینههای مساعد برای پژوهشهای پزشکی کشور است.
وی افزود: ۱۲ سامانه و بانک اطلاعاتی زیرمجموعه این نظام فعالیت خواهند کرد.
کبیری گفت: سامانههای علم سنجی اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، سامانه علم سنجی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، سامانه نشریات (مجلات) علمی و پژوهشی پزشکی کشور، بانک اطلاعات مقالات منتشر شده کشور، سامانه مدیریت انتشارات و کتب دانشگاههای علوم پزشکی کشور، کتابخانه ملی دیجیتال کشور، سامانه اعلام مجلات نامعتبر و جعلی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، سامانه پایان نامههای علوم پزشکی کشور، سامانه انتشار نتایج و آثار پژوهشهای سلامت کشور، بانک اطلاعات طرحهای تحقیقاتی، سامانه مشابهت یاب مقالات علمی و سامانه منابع علمی از جمله این ۱۲ سامانه هستند.
وی افزود: اسامی ۱۸ هزار عضو هیئت علمی همراه با تحقیقاتی که ارائه کرده اند در این سامانهها در دسترس است.
کبیری گفت: ۴۱۰ مجله علمی که ۷۲ مجله آن نماد ISI دارند و همچنین ۲۵۰ هزار مقاله که در این مجلات منتشر شده اند از جمله اطلاعات نظام نوین اطلاعات پژوهشهای پزشکی کشور است.
وی افزود: سامانه مشابهت یاب ویژه همکاران وزارت بهداشت است، اما دیگر سامانهها به صورت عموم قابل استفاده است.
کبیری گفت: بیش از نیمی از این سامانهها به صورت خودکار به روزرسانی میشوند و تدابیری اندیشیده است که به روزرسانی نیمی دیگر از این سامانهها به صورت دقیق با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور صورت گیرد.
وی افزود: نشریات نامعتبر نیز به نشریاتی اطلاق میشود که با پول مقالات علمی را منتشر میکنند و هیچ داوری و حتی هیچ غلط گیری املایی انجام نمیدهند و انتشار مقاله در آنها برای دانشجویان و پژوهشگران هیچ گونه امتیازی در پی نخواهد داشت.
کبیری گفت: ۲۰۰۳ مجله نامعتبر خارجی در این سامانه معرفی و تعدادی انگشت شمار مجله نامعتبر داخلی نیز تعطیل شده اند.