پخش زنده
امروز: -
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دسترسی پژوهشگران بانک اطلاعات «ایرانوم» خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر رضا ملک زاده در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بانک ایرانوم شامل ژنوم همه ایرانیان در اختیار پژوهشگران رشتههای علوم پزشکی قرار میگیرد گفت: این بانک شامل اطلاعات ژنتیکی ایرانیان است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به افزایش تعداد مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی از ۴۷۹ مرکز به ۷۲۴ مرکز و تعداد پژوهشکدهها از ۱۲ به ۴۴ خبر داد و افزود: ۳۴ مرکز تحقیقاتی ردیف جداگانهای بودجهای دارند که امیدواریم در بودجه سال ۹۷ به ۶۰ مرکز تحقیقاتی افزایش یابد.
ملک زاده از ساخت ۱۱ آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در قطبهای علوم پزشکی خبر داد و گفت: ۱۰ اتاق تمیز در دانشگاههای علوم پزشکی کشور به منظور امکان تولید داروهای مختلف ساخته شده است.
فعالیت ۹۰۰ شرکت دانش بنیان علوم پزشکی در کشور
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از فعالیت ۹۰۰ شرکت دانش بنیان در بخش سلامت خبر داد.
ملک زاده گفت: این شرکتها زیر مجموعه ۷۰ مرکز رشد در کشور فعالیت میکنند.
وی افزود: شرکتهای دانش بنیان که ۳۰ درصد از شرکتهای حوزه سلامت را تشکیل میدهند ۵۰ درصد بودجه حمایتی را به خود اختصاص داده اند.
معاون وزیر بهداشت گفت: تولید ۱۰۰ قلم دارو گران قیمت در داخل موجب صرفه جویی و همچنین تسهیل در دسترسی به دارو به ویژه برای بیماران نیازمند شده است.
ملک زاده افزود: داروی «هپاتیت سی» که در خارج از کشور برای هر عدد هزار و ۲۰ دلار هزینه میشود و برای یک دوره درمان سه ماهه ۹۵ هزار دلار هزینه لازم بود اکنون با حدود ۱۳۰ هزار تومان در اختیار بیماران قرار گرفته است و ۵ هزار بیمار نیازمند نیز رایگان از آن استفاده کرده اند.
وی با اشاره به فرا رسیدن هفته پژوهش گفت: از ۳۰۰ پژوهش در کشور حمایت میشود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت مؤسسه ملی توسعه تحقیقات دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: این مؤسسه از حدود ۱۶۰ تحقیق برتر حمایت میکند.
وی افزود: ۸۷۵ محقق که برخی از آنان ایرانیان خارج از کشور هستند با این مؤسسه همکاری میکنند.
ملک زاده گفت: ۵۰۰ محقق برتر از بین ۱۸ هزار عضو هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز بین ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان برای طرحهای پژوهشی خود حمایت مالی دریافت کرده اند.
معاون وزیر بهداشت افزود: به منظور پیشگیری از دستبردهای علمی احتمالی نیز ۱۴۳ کمیته اخلاق در پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور فعال شده ا. ند که طرحهای تحقیقاتی را پیش از انتشار از نظر مشابهت و یا استفاده از سایر مقالات کنترل میکنند و از این پس میتوانند جریمههای لازم را بر آنان اعمال کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از حمایت کتابخانههای دیجیتال دانشگاههای علوم پزشکی و همچنین مجلات علمی در این زمینه خبر داد و گفت: ۱۰۸ مجله ایندکس اسکوپوس، ۷۰ مجله ایندکس isi و ۱۰۲ مجله نیز در pubmed ایندکس دارند.
ملک زاده همچنین از تقویت زیر ساختها به منظور تسهیل در پژوهشهای علوم پزشکی خبر داد و گفت: نظام نوین اطلاعات پژوهش پزشکی ایران (پویا) با ۱۲ سامانه و بانک اطلاعاتی در این زمینه فعال شده است.