علیرضا ساوری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره سامانه های تعیین شده در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز, افزود: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز جزو آن دسته از قوانین فاخر و مترقی کشور است که سال 92 تصویب شده است.
وی گفت: 4 سال از زمان تصویب این قانون می گذرد اما اجرای این قانون به دلایل متعدد فرسایشی شده است یا شاهد اجرای دقیق و کامل آن نبوده ایم.
مدیرکل پیشگیری های وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه تصریح کرد: راه اندازی هدفمند از 7 سامانه و 30 زیرسامانه تعیین شده در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در فصل دوم این قانون آمده تاکنون به مرحله نهایی نرسیده و این در حالی است که فصل دوم قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به پیشگیری از وقوع جرم اختصاص دارد و در ماده 5 ، 6 ، 7 و 13 این قانون, به مسئله ایجاد و راه اندازی سامانه ها با هدف کاهش فضای گمنامی و شفاف سازی در این حوزه تمرکز شده است.
وی افزود : در حال حاضر سامانه های واردات ، صادرات ، ارز، تعزیرات ، انبارها و کد رهگیری کالا از جمله سامانه هایی است که نقش مهمی در پیشگیری از قاچاق کالا و ارز دارد اما در طول 4 سال گذشته مجموعه اقداماتی که از سوی دستگاهها در جهت راه اندازی سامانه ها صورت گرفته تا این لحظه منتهی به نتیجه نهایی به معنای اتصال همه این سامانه ها بهم و چرخش و تبادل هدفمند اطلاعات نشده است.
ساوری تصریح کرد: در 2 ماه اخیر از سوی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه جلسات هماهنگی برای پیگیری و اجرای تکالیف نهادها و دستگاههایی که مستقیما مسئول بازرسی و نظارت هستند برگزار شده است که شاهد تلاش ها و اقدامات موثری هستیم و امیدواریم بزودی شاهد اتصال سامانه ها برای کاهش فضای گمنامی و کشف علمی جرم در نهادها و دستگاههای مختلف کشور باشیم.
مدیرکل پیشگیری های وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه تاکید کرد: طرح رجیستری که اخیرا اجرای آن آغاز شده یکی از همین سیستم های نظارتی است که به کاهش ورود قاچاق گوشی های تلفن همراه کمک می کند.