پخش زنده
امروز: -
وزير امور اقتصادي ودارايي، اقتصاد کشورهاي اسلامي را با قابلیت تبدیل شدن به عنوان قطبي تأثيرگذار در نظام اقتصادي جهان دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما مسعود کرباسيان که در چهاردهمين همايش فني سالانه مقامات مالياتي کشورهاي اسلامي درتهران سخن مي گفت با تاکيد براينکه اقتصاد کشورهاي اسلامي مي توانند به قطبي تأثيرگذار در نظام اقتصادي جهاني تبديل شود، افزود: پيش زمينه مورد نياز براي تحقق هرچه بهتر چنين ايده اي، اين است که قواعد و چارچوب هاي مشترکي ميان کشورهاي اسلامي تعيين شود.
وی افزود : البته نظام ماليات ستاني اسلامي اين مزيت را ايجاد کرده که کشورهاي اسلامي با توجه به فرهنگ برآمده از قواعد ديني و وجود فرهنگ رفتاري مشترک بتوانند هرچه ساده تر اين فرآيند همگن سازي را پيش برند.
وي افزود : بايد تأکيد کرد که ظرفيتهاي غيرقابل انکاري در اقتصاد کشورهاي اسلامي وجود دارد که مي توان با هم افزايي، گسترش مبادلات مالي، سرمايه گذاري هاي مشترک و توسعه فعاليت هاي اقتصادي مولد و اشتغال آفرين، اقتصاد جهان اسلام را به قطبي مؤثر در اقتصاد جهاني تبديل کرد.
کرباسيان گفت : اما دستيابي به اين موقعيت ملزوماتي دارد که مهمترين آن مربوط به بازنگري در ساختارهاي نظام مالياتي تمام کشورهاي اسلامي در جهت ايجاد شفافيت بيشتر و روان سازي و بروکراسي زدايي از نظام هاي مالياتي به منظور رقابت پذير کردن اقتصادهاست.
وي گفت : بر همين اساس امروز ما در ايران راهبردهايي را براي جهت دهي به مسير اقتصاد کشور تدوين کرده ايم که برآمده از راهبردهاي کلان سند اقتصاد مقاومتي و همچنين برنامه هاي ابلاغي رئيس جمهور است.
وزيرامور اقتصادي ودارايي با بيان اينکه امروز اقتصاد ايران در تلاش است تا مفهوم «اقتصاد امن» را که ازجانب مقام معظم رهبري تبيين شده ، با رويکرد ايجاد اقتصادي مقاوم ، باثبات ، مردم محور و توسعه خواه پياده سازي کند افزود: طبيعتا در چنين نگاهي به هم خوان سازي ساختارهاي مالياتي و واقعيت هاي اقتصادي نياز است .
وي با اشاره به اينکه در ايران هم نظام مالياتي تلاش مي کند تا نه در مقابل بنگاههاي اقتصادي که در کنار آنها بيايستد افزود: به اين ترتيب فعال اقتصادي با احساس امنيت به فعاليت خود ادامه مي دهد چرا که اين پيام از سوي دستگاه مالياتي براي فعال بخش خصوصي ارسال شده که اين نظام منصفانه ، حرمت دار، عاري از فساد و عاقلانه با موديان و بخصوص صاحبان کسب و کار مواجه مي شود.
کرباسيان گفت : نظام مالياتي ايران تلاش مي کند تا همراه کارآفرينان باشد و از مهمترين فاکتورهاي اين نگاه انتقاد پذيري ، مشاوره پذيري و روزآمد کردن روشها و مکانيزم هاي ماليات ستاني است .
کرباسيان افزود : همچنين تعيين مسير براي اقتصاد ايران که به تازگي از بند تحريم هاي ظالمانه و يکطرفه رها شده با عمل به اهداف اقتصاد مقاومتي که تاکيد بر چهار رکن «درون زا» ، «برون نگر» ، «عدالت محور » و «دانش بنيان» بودن اقتصاد دارد ، صورت مي گيرد .
نظام اقتصادي ايران به اين باور رسيده که توسعه با درآمدهاي نفتي ضمن اينکه منجر به تضعيف رابطه ميان دولت و ملت مي شود ، به شدت آسيب پذير و متکي به مولفه هاي بيروني مانند نوسان درآمدها تحت تاثير کاهش قيمت نفت است .
وزيرامور اقتصادي ودارايي گفت : همين مورد منجر به ثبات زدايي از اقتصاد مي شود به همين دليل نظام اقتصادي ايران اساس کار خود را بر محور درآمدهاي باثبات مالياتي قرار داده است . به کارگيري اين رويکرد سبب شد تا ميزان درآمدهاي مالياتي کشور در سال گذشته 25 درصد رشد را تجربه کند .
وي افزود : همچنين بايد تاکيد کرد که نظام سياسي ايران ، بر محور مردم سالاري ديني و دموکراسي متکي بر آموزهاي اسلامي بنا شده و اين نظام فکري در تلاش است تا با تقويت رابطه مالي ميان دولت و ملت ، پايه هاي خدشه ناپذير حضور دولتي هايي پاسخگو، مردم محور و صلح طلب را مستحکم کند .
کرباسيان گفت : اقتصاد ايران به دليل ظرفيتهاي خود مانند برخورداري از نعمت امنيت در منطقه نسبتاً نا امن ، زيرساخت هاي مناسب ، مواهب خدادادي مانند معادن غني و متنوع و نيروي کار تحصيل کرده ، جوان و ارزان به شدت مورد توجه سرمايه گذاران بين المللي قرار گرفته است .
وي افزود : همين موضوع ضرورتي را براي نظام اقتصادي ايران ايجاد کرده تا دست به بازنگري اصلاحي در ساختارهايي مانند نظام مالياتي با اهداف راهبردي افزايش درآمدهاي مالياتي ، بهبود مملوس در نظام مالياتي از طريق افزايش سرعت ، سهولت و شفافيت مالياتي ، تسهيل در امر وصول ماليات ، و افزايش رضايت موديان مالياتي بزند .
کرباسيان باتاکيد براينکه اولين اقدام اصلاح فرهنگ عمومي شهروندان در جهت توجه به پرداخت ماليات است که قدم هاي اساسي در اين زمينه برداشته شده است گفت : نبايد از ياد برد که اصلاح فرهنگ عمومي امري زمان بر و البته بي اندازه موثر در توسعه اقتصادي به شمار مي آيد و همچنين بايد توجه داشت که همزمان فرهنگ ماليات ستاني نيز بايد مورد بازنگري قرار گيرد .
وي افزود: خوشبختانه نظام مالياتي ايران با بکارگيري روش هاي مدرن و منطقي تلاش کرده تا سيستم بروکراتيک و نيروي انساني خود را متناسب با نيازهاي امروز اقتصاد همخوان و مدرن سازي کند .
کرباسيان گفت : اما به جهت تحقق اهداف مورد نظر نظام اقتصادي کشور به منظور بهينه سازي ساختارهاي مالياتي ، رويکرد دوم بر محور ايجاد تحول در سه حوزه سياست هاي مالياتي ، مديريت مالياتي و خدمات مالياتي استوار شده است .
وزير امور اقتصادي ودارايي گفت : اصلاح قانون ماليات هاي مستقيم ، بازنگري و اصلاح قانون فعلي ماليات بر ارزش افزوده در قالب لايحه دائمي شدن قانون ماليات بر ارزش افزوده تهيه و ارائه لايحه نحوه استفاده ، نگهداري و نظارت بر صندوق هاي مکانيزه فروش اصلي ترين اقدامات در حوزه سياست هاي مالياتي به شمار مي آيد .
وي افزود : حوزه دوم اصلاح ساختار مالياتي با مديريت مالياتي مربوط مي شود . پياده سازي طرح جامع مالياتي به عنوان مهمترين پروژه تحول نظام مالياتي ايران ، ايجاد و توسعه پايگاه اطلاعات اقتصادي موديان و کاهش بار مالياتي بخش توليد به عنوان مهمترين اقدامات در اين حوزه صورت گرفتند .
وي گفت : در حوزه خدمات مالياتي نيز مي توان به ساماندهي مجوزها و تسهيل محيط کسب و کار ، اصلاحات اجرايي نظام ماليات بر ارزش افزوده به ويژه در خصوص استرداد اعتبار مالياتي صادرکنندگان و گسترش الکترونيکي کردن فرآيندهاي مالياتي و تسهيل امور موديان اشاره کرد .
کرباسيان گفت : نبايد از نظر دور داشت که دستيابي به اهدافي مانند اتکاي کشور به درآمدهاي پايدار مانند ماليات از طريق يک نظام مالياتي پيشرو و توسعه يافته بدست مي آيد که حامي توليد ، سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال باشد.