پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در تولید محصولات کشاورزی باید ظرفیتها و توان منابع آب و خاک کشور هم لحاظ شود و نباید هرچقدر سیاستگذاران کشور خواستند تسلیم آنها شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما، عيسي کلانتري در مراسم روز جهاني خاک که با حضور وزير جهاد کشاورزي و معاونان وي و جمعي از مسئولان دستگاهها و حافظان خاک و سفرا و نمايندگان سازمانهاي وابسته به سازمان ملل متحد در وزارت جهاد کشاورزي برگزار شد افزود: ما امانتدار خوبي براي نسل هاي آينده کشور نبوديم و نسل ما يکي از بدترين امانتداران نسل هاي آينده است چراکه از منابع محيط زيستي نظير آب و خاک چيزي براي نسل هاي بعد بجا نگذاشتيم.
وي افزود: به گونه اي در اين منابع طبيعي و خدادادي دخل و تصرف مي کنيم که حتي منابع تجديد پذير ما هم تجديد ناپذير مي شوند اما بايد بدانيم که نسل هاي بعد از ما هم در اين کشور حقوقي دارند پس آيا هرقدر سياستگذاران از ما توليد خواستند بايد تسليم خواسته هاي آنها شويم و هيچ توجهي به ظرفيت ها و محدوديتهاي منابع نکنيم؟
معاون رئيس جمهور افزود: در بهره برداري از خاک داريم به مسير اشتباه مي رويم و خاک را بيشتر از طبيعت ، انسان فرسوده مي کند و همه بايد بدانند که اين امر با گسترش تشکيلات و اختصاص بودجه و ساخت وزارت خاک و آب و ... درست نمي شود بلکه بايد فرهنگ مردم و بهره برداران در اين زمينه اصلاح شود.
وي افزود: گاه يک رفتار غلط در محيط زيست مانند زنجيره اي، اتفاقات غلط و اشتباه را در پي خواهد داشت و محيط زيست از همه طرف تخريب مي شود مثل اينکه نمک را به خاک تحميل مي کنيم که موجب مي شود پوشش گياهي از بين برود و بعد پوشش جانوري تهديد مي شود و در مراتع خرگوش منقرض مي شود و بعد، يوزپلنگ در معرض خطر قرار مي گيرد و در نهايت، براي حفظ يوزپلنگ از خطر انقراض، پروژه هاي نجات گونه را يک به يک با مخارج گران و ريسک بالا و احتمال موفقيت پايين اجرا مي کنيم.
کلانتري برنامه ششم توسعه را برنامه اي خوب دانست که امکانات موجود کشور براي آن کافي نيست و خارج از ظرفيت کشور است و تاکيد کرد: امروز در برخي موارد به بحران رسيده ايم که از جمله آنها، خاک است که دغدغه داريم.
وي افزود: جمعيت کشور به هشتاد ميليون نفر رسيده است وبايد براي آنها مواد غذايي توليد شود اما از طرفي، ظرفيت هاي کشور محدود است و از طرفي هم بايد پاسخگوي قوانين کشور باشيم و به همين لحاظ معتقدم برنامه ششم توسعه با امکانات موجود کشور سازگار نيست و خارج از ظرفيت آن است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست معتقد است بايد واقعيت هاي کشور و محدوديت هاي منابع توليد مواد غذايي براي مردم و سياستگذاران و تصميم سازان بصورت شفاف گفته شود چراکه اگر همه دستگاههاي اجرايي مفهوم فرهنگ عمومي در آب و خاک را به درستي تبيين کنند و آن را در اولويت کارهاي خود قرار دهند به مراتب موفق تر از عمليات هاي فيزيکي مي شوند که بسيار هم پرهزينه هستند.
وي افزود: نبايد خاکي را که براي حفظ و حراست هر وجب آن، دهها شهيد داديم به راحتي از دست بدهيم و در مقابل نسل هاي بعدي شرمنده شويم.
کلانتري همچنين پسماندها را يکي از معضلات مهم کشور که موجب آلودگي آب و خاک مي شوند دانست و گفت: در شمال کشور، کار پسماندها از آلايندگي آب هم گذشته و خاک را هم آلوده کرده اند و دولت بايد فکري عاجل براي رفع اين آلاينده کند.