پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: درمان سرطان به صورت تیمی توسط متخصصان و رفع کمبود برخی امکانات رادیوتراپی مانع از انجام دادن شیمی درمانیهای غیرضروری میشود.
احمد مانی در حاشیه نشست خبری دومین کنگره بین المللی کلینیکال آنکولوژی و در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: درمانهای سرطان سطح بندی است که در سه سطح ارائه میشود و بسته به شرایط بیمار، نوع درمان و سطح آن در نظر گرفته میشود.
وی گفت: البته به علت کمبودهایی که در درمان به روش رادیوتراپی وجود دارد در نتیجه مجبور هستیم به سمت درمانهایی با سطح پایینتر از جمله شیمی درمانی برویم.
مانی افزود: در بسیاری از مناطق جهان درمان سرطان به صورت هدفمند و هم راستا صورت می گیرد البته درمانهای رادیوتراپی بسیار هزینههای بالایی دارد و گاهی ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان در ماه برای هر بیمار هزینه به همراه دارد و به همین دلیل اگر چه روشهای درمانی موثرتری هستند، اما نمیتوان از آن استفاده کرد و به ناچار به درمانهایی با سطح پایین از جمله شیمی درمانی گرایش پیدا میکنیم.
وی با بیان اینکه در روش شیمی درمانی نیز درمان به صورت تیمی صورت نمیگیرد ادامه داد: اگر در کشور ما هم درمان سرطان همانند سایر کشورهای به صورت تیمی صورت گیرد شاید تمایل به انجام شیمی درمانی در کشور ما نیز کاهش یابد.
این متخصص رادیوتراپی آنکولوژی گفت: البته امروزه در بسیاری از کشورها، تستهای سلولی مولکولی در خصوص نیاز بیمار سرطانی به روش شیمی درمانی بررسی و ارزیابی میشود که متاسفانه کیت این تستها در ایران نیست و امکان ارسال تست به خارج از کشور به علت هزینه بالا وجود ندارد در نتیجه مجبور به انجام شیمی درمانی برای بیمار میشویم.
عقیلی افزود: اگر امکانات بهتر شود و درمان سرطان به صورت تیمی در کشور صورت گیرد بسیاری از موارد نابجای درمانی به روش شیمی درمانی کاهش مییابد.