پخش زنده
امروز: -
موج محکومیتهای جهانی تصمیم رئیس جمهور آمریکا درباره قدس اشغالی همچنان ادامه دارد.
حزب اسلام جمهوری آذربایجان، اقدام آمریکا علیه قدس را محکوم کرد
حزب اسلام جمهوری آذربایجان ، اقدام آمریکا در شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی « اسلام - آذری» ، در بیانیه حزب اسلام آمده است : « اقدام دونالد پرامپ، رییس جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسراییل، تضادی است که از بی اعتنایی به دنیا، بی احترامی به جهان اسلام و تلاش برای آزمودن بشریت نشأت می گیرد. این اقدام غیرمعقول، با برهم زدن اوضاع دنیا، پایان عمر اسراییل و آمریکا را تسریع می کند. »
«حزب اسلام » جمهوری آذربایجان تاکید کرده است : « قدس قبله نخست مسلمانان و پایتخت تاریخی فلسطین است و رژیم حقوقی اش را که سازمان ملل نیز آن را به رسمیت شناخته است، دارای مصونیت است.»
«حزب اسلام » جمهوری آذربایجان افزوده است : « این تصمیم ترامپ، ضربه ای را که آمریکا به صلح جهانی وارد می کند، با شفافیت عیان کرده است. دیگر، به هیچ سندی احتیاج نیست که اثبات کند آمریکا صادر کننده جنگ در جهان است. آمریکا که سال ها ماموریت حل مناقشه فلسطین - اسراییل را به عهده گرفته بود، نهایتا ماهیت واقعی خود را بروز داد و دم خروس مشاهده شد.»
حزب اسلام جمهوری آذربایجان افزوده است : «ملت های دنیا و از جمله کشور ما باید از این اشتباهات آمریکا نتیجه گیری و بطور فوری ، اوضاع را بررسی کنند. حزب اسلام جمهوری آذربایجان ملت های صلح دوست جهان و دولت های مسلمان را به اعلام اعتراض خود به این اهانت دونالد ترامپ ، رییس جمهوری آمریکا علیه بشریت و قطع رابطه اقتصادی و سیاسی و فرهنگی با این قاره شرّ و به انزوا کشاندن آمریکا به منظور تامین صلح و امنیت در جهان فرا می خواند.»
پادشاه مغرب درباره پیامدهای منفی تصمیم رئیس جمهور آمریکا درباره شهر قدس اشغالی هشدار داد
پادشاه مغرب هرگونه اقدام برای تضعیف ویژگی چند مذهبی شهر قدس اشغالی یا اصلاح این وضعیت را رد کرد.
نشریه نورث آفریکا پست نوشت محمد ششم پادشاه مغرب درباره تاثیر منفی اقدام رئیس جمهور آمریکا درباره شهر قدس اشغالی بر دورنمای دستیابی به یک مصالحه جامع و منصفانه برای مناقشه فلسطین و اسرائیل هشدار داد.
وی پیشتر در تماس تلفنی با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بر حمایت قاطع مغرب از مردم فلسطین در دفاع از حقوق مشروع و آرمان شان در ارتباط با وضعیت قدس شریف تاکید کرده بود.
واکنش سفیر فلسطین در جمهوری آذربایجان به اعلام قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی
سفیر فلسطین در جمهوری آذربایجان در واکنش به اقدام آمریکا درباره اعلام قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی گفت: آمریکا دیگر نمی تواند در حل مساله فلسطین نقش ایفا کند.
پایگاه خبری «اسلامین سسی» اعلام کرد: «ناصر عبدالکریم» در گفتگو با پایگاه خبری «سپوتینک» جمهوری آذربایجان گفت: اقدام رییس جمهور آمریکا یک ضربه مخرب برای تلاش های صلح آمیز بود و به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت اسراییل توسط رییس جمهور آمریکا حمایت آشکار این کشور از اشغال سرزمین ها است.
وی افزود: از نظر حقوق بین الملل و مجامع بین المللی ، قدس اشغالی جزء خاک سرزمین های فلسطین اشغالی است.
سفیر فلسطین در جمهوری آذربایجان گفت: رییس جمهور آمریکا سند و دست نوشته ای را قرائت کرد که نتانیوهو و طرفداران صهیونیست افراطی آن را نوشته بودند.
وی افزود: سخنرانی رییس جمهور آمریکا ، احساسات همه فلسطینی ها ، اعراب ، مسلمانان ، مسیحیان و حامیان صلح جهانی را برانگیخت و ترامپ با این اقدام خود هدیه ای رایگان به نیروهای صهیونیست افراطی داد.
در اعتراض به اقدام آمریکا : امروز روز اعتراض در کشمیر
در کشمیر امروز جمعه به عنوان روز اعتراض اعلام شده است.
رهبران اسلامی سرشناس در دره کشمیر هند در بیانیه ای مشترک با محکوم کردن اقدام «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا برای اعلام قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی ، روز جمعه 8 دسامبر را روز اعتراض به این اقدام نامگذاری کردند.
در این بیانیه آمده است: در نماز جمعه تمام مساجد ، حسینیه ها و خانقاه ها بیانیه ای در محکومیت این اقدام صادر خواهد شد.
دکتر «فاروق عبدالله» رییس «کنفرانس ملی» جامو و کشمیر و عضو مجلس عوام هند هم اعلام قدس به عنوان پایتخت اسراییل را به شدت محکوم کرد و گفت: با این اقدام دیکتاتوری «دونالد ترامپ» ، قلب جهان اسلام و احساسات مذهبی جریحه دار شده است.
وی افزود: تمام کشورهای متمدن ، این اقدام را محکوم می کنند.
رییس «کنفرانس ملی» جامو و کشمیر ابراز امیدواری کرد: نشست شورای امنیت سازمان ملل برای این موضوع ، این تصمیم آمریکا را رد کند.
اقدام آمریکا در راستای قانونی کردن اقدام غیرقانونی اشغال فلسطین
حزب «کمونیست مارکسیست» هند اعلام کرد: آمریکا یک اقدام رسمی برای قانونی کردن اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطین انجام داده است.
این حزب در بیانیه ای آورده است: این اقدام «ترامپ» اقدامی ضد مواضع سازمان ملل و موضع جامعه بین المللی مبنی بر اشغالی بودن قدس است.
در این بیانیه از مواضع هند در این رابطه هم انتقاد شده و آمده است: باوجود انتقادهای مجامع جهانی ضد این تصمیم ، سخنگوی وزارت امور خارجه هند انتقادی نکرده است و این نشان می دهد دولت «مودی» تا چه اندازه تحت نفوذ و سرسپرده ی آمریکا است.
«راویش کومار» سخنگوی وزارت امور خارجه هند اعلام کرده بود: دهلی نو در ارتباط با موضع مستقل خود به فلسطین پایبند است و براساس منافع هند ، تحت تاثیر کشور سومی قرار نخواهد داشت.
تظاهرات فلسطینیان در قدس اشغالی در محکومیت تصمیم رئیس جمهور آمریکا
فلسطینیان در قدس اشغالی با برگزاری تظاهرات، تصمیم رئیس جمهور آمریکا را در به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی محکوم کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم ، نظامیان صهیونیست نیز بخش قدیمی قدس را به طور کامل بستند.
قدس اشغالی همچنین دیروز در اعتصاب عمومی سراسری بود و نیروهای اشغالگر صهیونیستی نیز آمادگی خود را افزایش دادند.
خضر شاهین خبرنگار العالم در قدس اشغالی در گزارشی گفت : صدها فلسطینی ساکن قدس اشغالی در برابر باب العامود یکی از درهای بخش قدیمی قدس اشغالی و در برابر ساختمان « خانه آمریکا» در این منطقه تجمع کردند و فریاد سر دادند که این تصمیم ظالمانه در حق شهر قدس اشغالی، باطل است.
آنان بر عربی و اسلامی بودن قدس تأکید و تصریح کردند قدس اشغالی ، پایتخت همیشگی کشور فلسطین که برایش هزاران نفر قربانی شده اند باقی خواهد ماند.
عطا الله حنا رئیس اسقفهای سبطی در قدس اشغالی گفت:« ما به عنوان فلسطینی در میدان باقی خواهیم ماند و از قدس و فلسطین به هر بهایی و با هر جانفشانی شده دفاع خواهیم کرد.»
عدنان غیث رئیس کمیته قدس در جنبش فتح گفت:« ما می گوییم این تصمیم بدون پاسخ نخواهد ماند و ملت فلسطین و فلسطینیان قدس در برابر این مرحله خطرناک در مسئله فلسطین ساکت نخواهند ماند. کشورهای عربی، فلسطینیان را تنها گذاشتند و همچنین اختلافات آنان باعث شد آمریکا و اسرائیل -این رژیم غاصب- چنین گامی را بردارند.»
یکی از رهبران جهاد اسلامی: تصمیم آمریکا علیه قدس اشغالی اعلام جنگ است
یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین از مواضع برخی کشورهای عربی در خصوص مسئله فلسطین انتقاد کرد و گفت تصمیم رئیس جمهور آمریکا به مثابه اعلام جنگ به اعراب و مسلمانان است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، نافذ عزام گفت تصمیم رئیس جمهور آمریکا در خصوص قدس به مثابه اعلام جنگ به اعراب و مسلمانان است اما با وجود این برخی کشورهای عربی روابط صمیمی خود را با آمریکا حفظ کرده اند.
وی گفت: «این را هرگز نمی فهم که چرا این چنین است ترامپ تصمیمش را درباره قدس اشغالی اعلام می کند و در همان حال پایگاههای آمریکایی در برخی کشورهای عربی همچنان پا برجاست. ادامه روابط صمیمی بین برخی کشورهای عربی و آمریکا چه معنایی دارد؟ ادامه سرازیر شدن صدها میلیارد دلار از دارایی های اعراب و مسلمانان به بانکهای آمریکایی چه معنایی دارد؟ این پولها در ارتقای تسلیحات استفاده می شود و این تسلیحات در اختیار اسرائیل قرار می گیرد.»
انتقاد جمعیت علمای هند از اقدام آمریکا
رییس «جمعیت علمای هند» گفت: اعلام کردن قدس به عنوان پایتخت اسراییل یک اقدام ظالمانه و غیرمنصفانه و خلاف قوانین بین المللی است.
«مولانا ارشد مدنی» ضمن محکومیت این اقدام ، اعلام کرد: با این اقدام احساسات جهان اسلام به شدت جریحه دار شده است و جهان نباید این تصمیم را به هیچ وجه بپذیرد.
رییس «جمعیت علمای هند» این تصمیم رییس جمهور آمریکا را خلاف قطعنامه های شورای امنیت ارزیابی کرد و گفت: سازمان جمعیت علمای هند همیشه حامی کشور فلسطین است و نمی توان اشغال غاصبانه فلسطین را قبول کرد و ما همیشه با برادران فلسطینی هستیم.
«مولانا ارشد مدنی» افزود: از زمانی که «دونالد ترامپ » به عنوان رییس جمهور آمریکا انتخاب شده است جهان با مشکلات بیشتری مواجه شده و با افزایش تنش ها فضای جنگ افروزی در جهان بیشتر شده است.
وی گفت: با این اقدام «ترامپ» وضع در کشورهای خاورمیانه بدتر خواهد شد.
بازتاب اقدام آمریکا برای انتقال سفارت به قدس اشغالی در روزنامه های هند
تصمیم آمریکا برای انتقال سفارت خود به قدس اشغالی در روزنامه های هند بازتاب گسترده ای داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو ، تیتر روزنامه «صحافت» در مطلبی با عنوان «اجلاس اضطراری شورای امنیت درباره تصمیم اقدام آمریکا درباره قدس» آورده است: بعد از اعلام ترامپ مبنی بر انتقال سفارت آمریکا به قدس ، جهان اسلام بسیار ناراحت است و علیه تصمیم ترامپ تظاهراتی در مناطق مختلف آغاز شده است.
روزنامه «انقلاب» هم در مقاله ای در پاسخ به این سوال که چه پاسخی به اقدام تحریک آمیز ترامپ وجود دارد؟ به قلم «احمد الله صدیقی» نوشت: با این اعلام ترامپ ، غم و ناراحتی و غصه بین مسلمانان سراسر جهان ایجاد شد.اگر مسلمانان هند این غم را احساس نکنند به معنای این است که آنها به اهمیت و تاریخ قبله اول بی علاقه شده اند.
وی در ادامه آورده است: به طور حتم در روزهای آینده ، مسلمانان سراسر جهان این اقدام تحریک آمیز ترامپ را نه تنها رد می کنند بلکه رییس رژیم صهیونیستی با پیامدهای منفی آن مواجه خواهد شد.
در پایان این مقاله آمده است: مسلمانان هند بر سر این مساله به جای تکیه کردن به دولتمردان ناتوان عرب ، این مساله را مطرح کند که قبله اول خط قرمز است و هر تلاش برای عبور از آن را برای یک لحظه هم قبول نخواهند کرد. مسلمانان قبله اول را مایوس نخواهند کرد و از گوشه گوشه هند اعتراض ها به این اقدام بلند خواهد شد.
در این روزنامه آمده است: سلسه تظاهراتی بعد از اعلام قدس به عنوان پایتخت اسراییل آغاز شده است.
در روزنامه «انقلاب» هند خبرهای محکومیت این عمل از سوی کشورهای مختلف از جمله ایران و ترکیه آمده است.
رونامه «سهارای ملی» هم در مطلبی با عنوان «محکومیت ترامپ در سراسر جهان» نوشت: کشورهای اسلامی نسبت به این تصمیم آمریکا به شدت ناراحت هستند.
روزنامه اردو زبان «خبرها» نوشت: «حماس به آغاز انتفاضه تهدید کرد» ، «شورای امنیت سازمان ملل درخواست نشست اضطراری کرد»
در این روزنامه همچنی نقل قول هایی از شخصیت های مختلف آمده است:
«اسماعیل هنیه» گفت: تصمیم ترامپ درب جهنم را باز کرد.
«محمود عباس» گفت: آمریکا حق نقش خود را در برقراری امنیت از دست داد.
«رجب طیب اردوغان» گفت: با این تصمیم ، کل منطقه با خطرمواجه شده است.
روزنامه «هندو» هم در مطلبی با عنوان «درگیری در کرانه باختری و غزه» نوشت: رهبر حماس خواستار انتفاضه جدید شده است و نیروهای رژیم صهیونیستی برای متفرق کردن معترضان به تصمیم ترامپ از گاز اشک آور استفاده کرده است.
روزنامه هندو همچنین در سرمقاله ای با عنوان «بحران پایتخت» آورده است: انتقال سفارت آمریکا به قدس ، روند صلح را در منطقه با خطر مواجه کرده است.
در ادامه این سرمقاله آمده است: با اعلام این اقدام اخیر ، «دونالد ترامپ» اشغال فلسطین را تایید کرده و از این طریق او موضع آمریکا را به عنوان یک میانجیگر بیطرف در گفتگوهای فلسطین و اسراییل زیر سوال برده است.
ساکنان نیویورک پشتیبانی چاک شومر از سیاست ترامپ را محکوم کردند
ده ها معترض روبروی دفتر رئیس اقلیت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا در منهتن ، نیویورک گردهم آمدند و پشتیبانی او را از تصمیم رئیس جمهور دونالد ترامپ در به رسمیت شناختن اورشلیم (شهر اشغالی قدس) به عنوان پایتخت اسرائیل محکوم کردند.
به گزارش ای پی تی ان ، این گردهمایی را سازمان یهودی IfNotNow (ایف نات ناو) سازماندهی کرده بود که از حقوق فلسطینی ها پشتیبانی می کند.
چاک شومر ، نماینده ی دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از جمله هواداران پر و پا قرص این تغییر سیاست بوده و گفته بود به رئیس جمهور دونالد ترامپ در این زمینه مشاوره داده است.
استفان لوری سخنگوی IfNotNow, ، گروهی در آمریکا که با اشغال کرانه باختری و نوار غزه از سوی اسرائیل مخالف است گفت: « اینجا گردهم آمده ایم تا به چاک شومر بگوییم پشتیبانی او از رئیس جمهور در این زمینه و مشاوره دادن به او درباره این اقدام خطرناک و بی ملاحظه پذیرفتنی نیست. زیرا ما اطمینان داریم این اقدام سبب می شود اسرائیل پا را فراتر گذاشته و علاوه بر گسترش سیاست اشغالگری ، زندگی مردم فلسطین را بیش از پیش نابود کند. ما همچنین اطمینان داریم اورشلیم دیگر مکانی امن برای یهودیان نیست و زندگی آنان تحت تاثیر چنین تصمیم نابخردانه ای و غیردیپلماتیکی نابود می شود.»
تد اوئرباخ ، یکی از ساکنان نیویورک هم گفت: « پشتیبانی سیاستمداران آمریکایی از سیاست اشغالگری از سال 1967 و از زمان آغاز اشغالگری دو حزبی اتفاق افتاده است. دموکرات ها از همه ی اقدام های اسرائیل پشتیبانی کرده اند. دموکرات های ترسو درک نمی کنند در اسرائیل چه می گذرد و از سیاست سرکوب فلسطینی ها و نقض حقوق بشر آنان پشتیبانی می کنند.»
تظاهرات در اردن در محکومیت اقدام رئیس جمهور آمریکا درباره قدس اشغالی
پایتخت اردن شاهد تظاهرات در محکومیت اقدام رئیس جمهور آمریکا درباره قدس بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی ای پی تی ان ، تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل خشم بسیاری از مردم اردن را برانگیخت و عده زیادی در امان پایتخت این کشور به خیابانها آمدند و علیه آمریکا و اسرائیل تظاهرات کردند. با توجه به اینکه عبدالله دوم پادشاه اردن تولیت اماکن مقدس اسلامی و مسیحی شهر قدس را بر عهده دارد، هر گونه اتفاقی میان فلسطین و اسرائیل مستقیما بر اردن تاثیر دارد.
دانشجویان دانشگاه اردن با برگزاری تظاهرات و تحصن تصمیم ترامپ را درباره قدس محکوم کردند. بسیاری از معترضان تاکید دارند این اقدام صلح و امنیت منطقه را تهدید می کند و می تواند عامل خشونتهای بیشتری باشد. تظاهرات دیگری نیز در مقابل سفارت آمریکا در امان برگزار شد.
یک فعال صلح شرکت کننده در تظاهرات گفت: «من فعال صلح هستم اما دیگر هیچ صلحی وجود ندارد. پیام ما این است که ما این تصمیم یکجانبه رئیس جمهور آمریکا را رد می کنیم کسی که همه این کارها را صرفا از روی خودشیفتگی انجام می دهد. در واقع نقاب از صورت آمریکا افتاده است و ما این تصمیم را رد می کنیم. این مسئله ای حیاتی برای همه ماست.»
مروان سوده رئیس فدراسیون بین المللی اصحاب رسانه عرب و نویسندگان متد چین در اردن هم گفت :« آمریکا و آقای ترامپ احساس می کنند که دیگر در خاورمیانه قدرتی ندارند. آنها احساس می کنند در سوریه و عراق و لیبی آمریکا نمی تواند اعمال قدرت و سیاستهای خود را اجرا کند. آنها جایگاه خود را در میان عربها از دست داده اند ، آنها حمایت عربها را از دست داده اند ، به همین علت آقای ترامپ می خواهد کاری غیرمعمول و عجیب انجام دهد تا دوباره توجه همه را به خود جلب کند و حمایت بیشتری در خاورمیانه به دست آورد. اما ترامپ با این کار عملا مرگ سیاست آمریکا را در خاورمیانه رقم زد.