پخش زنده
امروز: -
مدرس دانشگاه گفت : پیام اسلام رحمت است.همان گونه در اولین آیاتی که در غار حرا بر پیامبر نازل شد صفات رحمانیت و رحیمیت خداوند پدیدار می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛محمد ابراهیم نوری همدانی گفت: انسان برای حرکت و زندگی در این دنیا نیاز به یک الگو دارد و در مسائل تربیتی و رفتاری این نیاز عمیق تر است تا بتوانیم با نگاه به آن اسوه آنچه که باید را در خود پرورش کنیم.
وی افزود : در آیات دیگر پیامبر به عنوان رحمت بر عالمیان معرفی می شود .
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه پیامبر در دعوت انسان ها به خداپرستی نهایت مهربانی و زبان نرم را به کار می گرفت ، گفت : کرد : پیامبر اسلام تمامی سجایای اخلاقی از لحاظ حلم ، جود و سخا ، علم ، تواضع و فروتنی که یک مبلغ دین باید داشته باشد را دارا بودند.
نوری همدانی در بخش دیگر گفت و گوی خود با رادیو گفت و گو به بهره گیری از سجایای اخلاقی پیامبر در زندگی روزمره اشاره کرد و گفت : در برخورد با افراد در جامعه ، خانواده ، محل کار یا در بعد وسیع تر مانند مجامع بین الملل در نقش پدر ، مادر ، معلم و .. رفتار اثر گذاری داشته باشیم.
وی اضافه کرد : در این خصوص قرآن ما را راهنمایی کرده است و پیامبر را دارای خلق عظیم و بهترین الگو معرفی کرده است و ایشان چه به لحاظ خدادادی و چه به لحاظ اکتسابی در بالاترین درجه قرار دارند.
این کارشناس مذهبی به تشریح رفتار پیامبر با اهل منزل پرداخت و عنوان کرد : متاسفانه گاهی شهرت و یا جایگاه انسان ها بر رفتار آنها تاثیر نابجا بگذارد اما پیامبر با وجود جایگاه والا در مردم هیچ گاه تکبر نداشتند و در رفتار خود در خانواده مهربان و متواضع بودند.طبق گفته عایشه همسر پیامبر کسی خوش خلق تر از پیامبر نبود.
نوری همدانی افزود : ایشان هیچگاه کارهای خود را به عهده دیگران قرار نمی دادند و کمک کار همسران خود در منزل بودند ، حتی در نظافت خانه به آنها یاری می کردند.همچنین در سفر پا به پای دیگران به کار و فعالیت مشغول بودند و کارهای دشوار را انتخاب می کردند.
وی خاطر نشان کرد : زمانی که موضوع الگو برداری از بزرگان مطرح می شود به این معناست که از رفتارها و کنش های اسوه آموزش ببینیم و این نشان دهنده این است که فضائل اخلاقی مختص یک شخص نیست.
نوری همدانی تاکید کرد : تکامل انسان بر این است که فضلیت های اخلاقی را در خود تقویت کند و خود را متخلق به اخلاق پسندیده نماید.بنابراین این گفته که اخلاق حسنه مختص پیامبر است و هیچ کس توانایی دسترسی به آن را ندارد منصفانه نیست.
مدیر حوزه علمیه حضرت زهرا«س» هم گفت: خداوند ، خاستگاه تشخیص دوست و دشمن در نهاد پیامبر است و عظیم بودن خلق پیامبر در رحیم بودن بر مومنان و شدید بودن بر مشرکان مشخص می شود.
فاطمه ریحانی افزود: نقطه عطف در بررسی الگو بودن پیامبر اکرم در خلق عظیم ایشان است که در احادیث و آیات قرآنی مطرح شده است.در واقع خداوند کامل ترین نقطه را برای حضرت محمد (ص) در نظر گرفته است.
وی افزود : پیامبر ظرفیت هایی در وجود خود ایجاد کرده است تا هر آنچه که از خوبی و جوانمردی در دنیا و عالم وجود دارد در آن بگنجد.انسان ها نیز می توانند تا آنجا که می خواهند فضائل را از این ظرف دریافت کنند و الگو قرار دهند.
مدیر حوزه علمیه حضرت زهرا«س» در بخش دیگر گفت و گوی خود با رادیو گفت و گو به خلق نیکوی پیامبر اکرم اشاره کرد و گفت : آیه مبارکه " انک لعلی خلق عظیم " اشراف پیامبر خدا بر اخلاق را مطرح می کند.در واقع اگر درکسی معنای خلق را ملکه نفسانی فرد شده باشد ، صاحب این ملکه می تواند کارهای پسندیده انجام دهد.
ریحانی ادامه داد : خود حضرت تلاش می کنند که فضائل اخلاقی را کسب کنند و خداوند نیز نهایت اخلاق را در نهاد ایشان قرار می دهند و به عنوان الگویی برای استفاده دیگران قرار می دهند.
وی عظیم بودن خلق پیامبر را در رحیم بودن بر مومنان و شدید بودن بر مشرکان توصیف کرد و گفت : خداوند ، خاستگاه تشخیص دوست و دشمن در نهاد پیامبر است.به این معنا که آنچه خداوند دوست می داند پیامبر با او مهربان است و آن کس که خداوند دشمن معرفی می کند ، حضرت با او دشمن است.
مدیر حوزه علمیه حضرت زهرا«س» خاطر نشان کرد : پیامبر زندگی ساده ای داشته اند و با دغدغه هایی که انسان ها در زندگی خود داشته اند روبرو بوده اند.در گفت و گوهای خود مزاح می کردند تا تلطیف را در ارتباط با مردم برقرار کنند اما بی آنکه دل کسی را بشکند و حقی را ضایع کنند.