پخش زنده
امروز: -
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: از کشت و توسعه درخت کنار در استان حمایت میکنیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، کنار درختی گرمسیری است که میوهای کوچک با مزهای گس دارد. علاوه بر وجود این درخت به صورت خودرو در مراتع، برخی از مردم استان بوشهر به ویژه آنهایی که در خانههای بزرگ و قدیمی زندگی میکنند در باغچه خانهشان درخت کنار دارند.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر، در بیش از 30 هزار هکتار از مراتع استان درخت گرمسیری کنار وجود دارد.
سهیل مهاجری افزود: بیشتر کنارزارها در شهرستانهای دشتستان، دشتی، جم و کنگان قرار دارد به طوری که بیش از ۱۷ هزار هکتار از مراتع و دشت های این شهرستان ها پوشیده از درخت کنار است.
وی با اشاره به صرفه اقتصادی و وجود بازار مصرف مناسب برای میوه کنار، گفت: از نگهداری، کشت و توسعه درخت کنار در استان حمایت میکنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: هم اکنون ۲۹ هزار هکتار جنگل دست کاشت در استان داریم که در ۵ درصد از آن گونههای مختلف کُنار درکِنارگونههایی مانند کهور ایرانی، سالیسینا و ...وجود دارد.
مهاجری با بیان موارد استفاده کنار، بیان کرد: علاوه بر این که میوه این درخت قابل مصرف است، برگ و ریشه آن خواص دارویی دارد و از چوب آن هم استفاده میشود؛ بنابراین در مجموع میتواند به عنوان بهترین گونه بومی استان در کشور معرفی شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با اشاره به جنبههای تجاری این درخت بومی استان بوشهر گفت: شرکتهای تولیدکننده مواد شوینده، به ویژه تولیدکنندگان شامپو، از برگ درختان کنار استفاده میکنند و بههمین علت، تجارت برگ کنار بازار پررونقی دارد.
وی ادامه داد: در مراتع شهرستان دشتستان و دربخش ارم حدود چهار تن برگ کنار یا سدر برداشت و به کارخانه یکی از استان های مجاور فرستاده میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با اشاره به تغذیه دامها از کنار، گفت: تغذیه حدود یک میلیون راس از دامهای استان به این درخت وابسته است.