پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسرائیل نشنال نیوز ؛ سفیر اتحادیه اروپا در فلسطین اشغالی خاطرنشان کرد حتی اگر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، بیت المقدس را به عنوان پایتخت به رسمیت بشناسند، این اتحادیه این رویه را دنبال نمی کند.
امانوئل گیافرت سفیر اتحادیه اروپا در سرزمین های اشغالی در پاسخ به سوال این پایگاه خبری در اینباره گفت:« حتی اگر ترامپ ، بیت المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد، اتحادیه اروپا قصد ندارد این رویه را دنبال کند.»
گیافرت گفت:« ارتباط بین یهودیان و بیت المقدس را نمی توان تکذیب کرد. کسی وجود ندارد که بتوانند این رابطه را تکذیب کند. اما سفارت ما همچون سفارت خانه های کشورهای دیگر در تل اویو است. ما فکر نمی کنیم انجام دادن چنین اقدامی درباره مسئله بیت المقدس در حال حاضر به روند دیپلماتیک کمکی کند.»
وی ادامه داد:« قطعنامه ای در سازمان ملل درباره این مسئله وجود دارد و مسئله بیت المقدس باید در مذاکرات بین اسرائیل و فلسطینی ها مطرح شود.درست نیست ما موضع گیری جدیدی درباره این مسئله قبل از مذاکرات داشته باشیم. بیت المقدس مسئله حساسی است که برای همه ادیان حائز اهمیت است و مهم است که ما تلاش کنیم تا هر طرفی، حساسیت طرف دیگر را درک کند.
اظهارات سفیر اتحادیه اروپا درحالی بیان شد که گزارش های رسانه ها از احتمال تصمیم ترامپ مبنی بر به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل خبر می دهند. رسانه ها می گویند این اقدامات تا چهارشنبه اعلام می شود.
گیافرت در گفتگو با خبرنگاران همچنین درباره روند صلح تشکیلات خودگردان فلسین و اسرائیل صحبت کرد و گفت آمریکا طرفی است که لحن این مذاکرات را تعیین می کند.
وی افزود:« اتحادیه اروپا به راه حل دو کشور مستقل باور دارد. این تنها راه حل است و تصور ما این است که اکثریت اسرائیلی ها با این راه حل موافقند. ارتباطات مستمری با آمریکا درباره این مسئله وجود دارد. اگر آمریکا پیشنهاد خوبی برای صلح بدهد ما از آن حمایت می کنیم. ما نمی خواهیم و نیازی نیست که درخصوص این موضوع نقش رهبری داشته باشیم.»
سفیر اتحادیه اروپا همچنین به سوالی درباره دیدگاه این اتحادیه درباره تمایل ترامپ و اسرائیل برای تغییراتی در توافق هسته ای با ایران پاسخ گفت.
وی تاکید کرد:« وضعیت ما با توافق هسته ای با ایران بهتر از نبود این توافق است. این توافقی است که مبتنی بر اعتماد نیست بلکه نتایجی را نشان می دهد و برای منافع همه خوب است. مسائل دیگری با ایران جدا از مسئله هسته ای وجود دارد نظیر آنچه وی ادعای حضور ایران در سوریه نامید. صرف نظر از توافق هسته ای با قدرت های جهان، ما نقطه نظراتی درباره این مسئله داریم و باید درباره آن صحبت کنیم.»
گیافرت درباره ادعاهای ساخت و سازهای غیرقانونی توسط اتحادیه اروپا در منطقه سی گفت حدود صد هزار فلسطینی در منطقه سی حضور دارند. ما سازه هایی را صرفا برای نیازهای بشردوستانه ساخته ایم تا وجوه اتحادیه اروپا از طریق سازمان های غیرانتفاعی برای کمک به تامین نیازهای بشردوستانه فلسطینی های نیازمند انتقال یابد. این سازه ها، خانه نیستند بلکه ساختمان هایی با کاربری تامین نیازهای بشردوستانه برای جمعیت نیازمند است.»
وی با رد این ادعاها که اتحادیه اروپا جانب یک طرف را گرفته است گفت:« حقوق بشر یهودیان و اسرائیل برای اتحادیه اروپا بسیار مهم است. شاید اطلاع رسانی ما درباره این مسئله به خوبی انجام نشده است اما این حقیقت را نقض نمی کند که این مسئله برای ما مهم است. اسرائیل قوی است و بسیاری از آنها حمایت می کنند اما فلسطینی ها ضعیف هستند.»
گیافرت تاکید کرد اتحادیه اروپا با فهرست سیاه ضد اسرائیلی مخالف است.
وی افزود:« فهرست سیاه، تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد است. وقتی این موضوع مطرح شد، ما نظرمان را اعلام کردیم که چیزی در این فرایند برای اعلام حمایت ما وجود ندارد.»
سفیر اتحادیه اروپا در اسرائیل در پاسخ به سوالی درباره تحرکات ضد اسرائیلی در اروپا گفت:« ما از جنبش تحریم و عدم سرمایه گذاری در اسرائیل حمایت نمی کنیم و ما معتقدیم مشروع ندانستن اسرائیل، کمکی به طرفین نخواهد کرد. کشورهایی وجود دارند که پیشتر قوانینی را علیه اسرائیل تصویب کرده اند. ما اطمینان می دهیم در نهادهایی که از جنبش عدم سرمایه گذاری و تحریم اسرائیل حمایت می کنند، سرمایه گذاری نمی کنیم.»
گیافرت گفت به نظر من، سازمان هایی نظیر «صلح اکنون» مشروع هستند. این مسئله مهم است که هر کشوری سازمان های غیرانتفاعی دارد که حرفی برای گفتن در مسائل مختلف دارد.