پخش زنده
امروز: -
کاسبانی که به حق و روزی حلال قانع اند و به قیمت سرمایه دار شدن، ور شکستگان را گوشه زندان مهمان نمیکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ شب و روزی را باید در بازارهای قیصریه، هنر، طلا فروشان، حسن آباد، مسجد جمعه، مس گرها، آهنگرها، قنّاد ها و بازار کفاش های اصفهان قدم زد تا حال و هوای کاسب های دیروز و امروز، را خوب متوجه شوی.
مردانی که به حق و روزی حلال قانع اند و به قیمت سرمایه دار شدن، ور شکستگان را گوشه زندان مهمان نمی کنند.
کاسبانی که به جز رضایت مشتری و سود منصفانه هیچ توجیهی ندارند تا به بهانه قبض و قیمت آب، شیر را رقیق کنند یا با رضایت ارباب رجوع رشوه بگیرند و یا مثل هزاران پیچ و خم پول در آوردن بعضی از فروشندگان امروزی ...
امروزه یکی از دل گرمی های مردم در بازار های اصفهان کاسبانی قدیمی و خوش انصاف هستند که سعی دارند کسب رزق حلال را به نسل جوان امروز بیاموزند، همان گونه که اسلام رباخواری، قماربازی، احتکار، تکاثر، رانتخواری، مال مردمخوری، گرانفروشی و کمفروشی را حرام کرده است.
کاسب جماعت های خوش بیان و خوش سیرت که در بازار کوهی از اعتبار دارند و در مقابل برخی از این بازاری های خام جنس هایی قالب می کنند که هیچ سنخیتی با اصل آن نیست.
یکی از کاسبان بازار مس گرها که 76پاییز را با کلام خدایا راضیم به رضای تو سپری کرده به ما می گوید: یاد گرفتیم که زندگی، یعنی دنبال حلال رفتن و کسب روزی حلال است و بهترین جهاد روزی حلال برای خود و خانواده مان می باشد.
او از مال حلال و تلاش برای کسب روزی حلال می گوید که خدا برای همه ما روزی حلال قرار داده اما ما انسانها و گاهی آدم های امروزی عجله کرده و حلال و حرام را یک جا بدست میآورند، فکر می کنند دیر شده.
کاسب های قدیمی شاید سواد آکادمیک نداشتند، ولی سود خرید و فروش را بهتر مدیریت می کردند و به حق خود قانع بودند وبیشتر از در امد را صرف امور خیر می کردند و این موضوع استان اصفهان را به یکی از شهر هایی با بیشترین خیران تبدیل کرده که با کمک های مالی و غیرنقدی خود خانواده های زیادی را پوشش دادند.
در بازار قیصریه از پیرمردی که اهل بازار نیز از او به نیکی یاد می کنند راز استجابت دعا و توفیق کارهای بزرگ را می پرسم؛ می گوید: غذای پاک، غذای پاک، غذای پاک.
نویسنده: محمدرضا فاضلی