پخش زنده
امروز: -
قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به اقدامات این بانک در کاهش نرخ سود بانکی گفت: میزان آن در پایان سال ۹۳ بیست و هشت درصد بود که با مداخله بانک مرکزی در دو مقطع تابستان ۹۴ و تابستان ۹۶ به ۱۸،۱ درصد رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اکبر کمیجانی که در نخستین همایش تبیین ابعاد تهاجم اقتصادی علیه ملت ایران سخن می گفت به اقدامات بانک مرکزی در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: در این مدت به واسطه عواملی چون رعایت انضباط پولی، رشد اقتصادی از منفی هفت دهم درصدی در سال 91 به دوازده و نیم درصد در سال 95 رسید و تولید ناخالص داخلی به قیمت بازار از منفی یک و سه دهم درصد در سال 94 به 13 و چهار دهم درصد در سال 96 افزایش یافت.
وی کنترل نوسانات نرخ ارز از طریق تسلط کامل و هدایت و مدیریت بازار ارز را یادآور شد و درباره تخصیص منابع بانکی در قالب ارائه تسهیلات گفت: تنها در حوزه سرمایه در گردش در سال 91 چهل و یک درصد به حوزه تولید اختصاص داشت که این میزان در سال گذشته به 64 درصد افزایش یافت و از 17 هزار میلیارد تومان به 50 هزار میلیارد تومان تنها در حوزه کارگاه های خرد و کوچک رسید.
قائم مقام بانک مرکزی در حوزه ساماندهی مؤسسات غیرمجاز به ارائه عملکرد پرداخت و افزود: 20 درصد کل نقدینگی کشور در اختیار مؤسسات غیرمجاز بود که آنها در بازارهای مختلف ارز، خودرو و مسکن وارد می شدند و تلاطم اقتصادی را بوجود می آوردند بی آنکه بانک مرکزی بی امان وارد شد و اگر در روزهای نخست به تنهایی عمل می کرد اکنون شاهد کمک های بی دریغ، مجلس، قوه قضاییه و کمیته سران سه قوه در کمک رسانی به این اقدام مهم هستیم و از حمایت شورای عالی امنیت ملی و مصوباتش برخورداریم.
وی با بیان اینکه سخت ترین رکود اقتصادی پس از جنگ تحمیلی بر اثر تحریم های اقتصادی، نفتی، پولی و بانکی شکل گرفت گفت: بانک مرکزی متناسب با سیاست های حوزه اقتصاد مقاومتی ایجاد ثبات و پایداری اقتصاد را به عنوان هدف اصلی مدنظر قرار داد و سه هدف میانی ثبات قیمتی از مهار تورم، ایجاد ثبات پایدار در نظام مالی و کاهش آسیب پذیری بانک ها و مؤسسات اعتباری در برابر انواع ریسک ها و کاهش دامنه نوسانات نرخ ارز و ارتقای شفافیت و کارآرایی بازار ارز را به عنوان نقشه راه در حوزه پولی، بانکی و ارزی برنامه ریزی و اجرا کرد.
کمیجانی تأکید کرد: با این اقدامات بانک با بهبود رشد اقتصادی، کاهش مستمر نرخ تورم و ثبات نسبی نرخ ارز مواجه شدیم و بستر لازمی فراهم شد برای گذر به نرخ واحد ارز در پیاده سازی اهداف و در برقراری ثبات اقتصادی در کشور که اگر اقتصاد متأثر از آثار منفی یک شوک از وضعیت تعادلی خود فاصله بگیرد و در مدت نسبتاً کوتاه به مسیر رشد قبلی خود بازگردد اقتصاد مقاومتی را در پیش خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش تهدید نرم را موجب دگرگونی هویت فرهنگی و الگوهای رفتاری مورد قبول یک نظام سیاسی دانست و گفت: تهدید نرم نوعی سلطه در ابعاد سه گانه حکومت، اقتصاد و فرهنگ است و محدوده عملیاتی آن علاوه بر فرهنگ و رسانه، سیاست، اجتماع و اقتصاد را دربر می گیرد.
کمیجانی به راهبرد دو دهه اخیر مقام معظم رهبری در مقابله با جنگ نرم دشمن اشاره کرد و افزود: اظهارات ایشان در نوروز 86 مبین آن بود که برنامه استکبار جهانی در سه حوزه جنگ نرم، جنگ اقتصادی و مقابله با پیشرفت و اقتدار علمی کشور در حال انجام است.
قائم مقام بانک مرکزی ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را در بهمن 92 و در قالب 24 بند یادآور شد و گفت: طبق این سیاستها توجه، مستحکم و توانمند کردن اقتصاد در مقابله با این تهاجم دشمن مدنظر قرار گرفت و فصل جدیدی در هدفگذاری و برنامه ریزی و اجرا شکل گرفت و اگرچه از سال 86 و در تمام سال ها نامگذاری سال بر محوریت اقتصاد صورت گرفت.
دبیرخانه دائمی نفوذ در دانشگاه امام حسین تشکیل شد
همچنین رئیس دانشگاه امام حسین با بیان اینکه آخرین بیانات فرمانده معظم کل قوا در این دانشگاه مربوط به نفوذ بود گفت: همین عامل ما را بر آن داشت تا با تشکیل یک دبیرخانه دائمی، همایش «تبیین ابعاد تهاجم اقتصادی علیه ملت ایران» را برگزار کنیم.
سردار محمدرضا حسنی آهنگر در حاشیه همایش تبیین ابعاد تهاجم اقتصادی علیه ایران در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه نباید کار به جایی برسد که حضرت آقا در سخنرانیهای خود از واژه "ای کاش" استفاده کنند و همین نشان می دهد در مسیر کم کاری صورت گرفته است گفت: ایشان گفتند ای کاش اقتصاددانان مومن ابعاد تهاجم اقتصادی دشمن را تبیین کنند بر همین اساس باید مولفه های پیچیده این نفوذ و حمله دشمن برای مردم باز شود.
رئیس دانشگاه امام حسین با بیان اینکه دشمن پس از مشاهده شکستهای خفت بار خود در طرحهای براندارانه ابتدای انقلاب و همچنین 8 سال جنگ تحمیلی، راهبرد خصمانه خود را در عرصههای سیاسی و اقتصادی دنبال کرد، گفت: ما باید جبههای از اقتصاددانان مومن را شکل دهیم و در این جبهه، جنگ اقتصادی دشمن را برای مردم تبیین کنیم.
حسنی آهنگر همچنین تاکید کرد: بر ادامه همین روند همایش دوم را بین المللی و در بهمن سالجاری برگزار خواهیم کرد.