پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت بهداشت: پوشش بیمه سلامت برای افراد خارجی از جمله پناهندگان مورد تایید دفتر اتباع خارجی وزارت کشور الزامی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری افزود: بر اساس سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اتباع خارجی در کشور داریم و انهایی که مجوز قانونی دارند تحت پوشش بیمه هستند و بخش زیادی از اتباع خارجی که غیر قانونی در کشور بسر میبرند پوشش بیمهای ندارند.
وی افزود: در برخی شهرهای کوچک ۴۰ درصد بار بستریها، مربوط به اتباع افغانستانی است و هر بار بستری انها به صورت متوسط هزینهای ۲ میلیون تومانی برای نظام سلامت به همراه دارد.
حریرچی درخصوص پرداخت مازاد بر تعرفه تعیین شده در بسته سلامت پایه نیز گفت: هرگونه پرداخت مازاد بر تعرفه تعیین شده مشمول بسته بیمه سلامت پایه توسط شرکت ۶ای بیم ۶ تجاری و صندوق ۶ای بیمه پایه و خلاف قانون است.
وی افزود: همه پزشکان و پیرا پزشکان اعم از دولتی و غیردولتی و حتی خیریه موظف به رعایت تعرفه دولتی هستند و هرگونه دریافت وجه مازاد بر تعرفه دولتی مجازات قانونی دارد.
فرسودگی ۴۵ درصدی تختهای بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بیش از ۴۵ درصد تختهای بیمارستانی در بخش دولتی و دانشگاهی فرسوده هستد و مقاومت ندارند.
حریرچی افزود: در بررسیهای صورت گرفته در سال ۸۶ مشخص شد بیش از ۷۳ درصد تختهای بیمارستانی در بخش دولتی و دانشگاهی فرسوده بودند که با اقدامات صورت گرفته در ۴ سال اخیر در سال ۹۵ به ۴۵ درصد تختهای این بخش کاهش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اما هنوز نیمی از تختهای بخش دولتی و دانشگاهی فرسوده است و پیش بینی ما این است که تا سال ۹۹ این میزان تخت فرسوده به ۳۰ درصد کاهش یابد.
وی با بیان اینکه بازسازی و بهسازی تختهای فرسوده بیش از احداث یک تخت جدید هزینه دارد، افزود: دولت در ۴ سال گذشته ۲۴ هزار تخت به مجموع تختهای کشور اضافه کرده است.
حریرچی گفت: در تهران از مجموع ۲۵ هزار تخت موجود بیش از ۱۱ هزار تخت در بخش دولتی و دانشگاهی و ۱۴ هزار تخت در بخش خصوصی است که با توجه به مشکلاتی که در سالهای اخیر در تهران رخ داده از جمله حادثه پلاسکو، وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی در طرحی جامع به این موضوع پرداخته است و در ۶ حوزه، ۸ پروژه مادر تعریف کرده که هر کدام شامل هزار و پانصد تخت و در مجموع ۱۲ هزار تخت بیمارستانی است که به مجموع تختهای ما اضافه میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: این تختهای مقاوم قابلیت افزایش به دوبرابر در شرایط زلزله به همراه، شبکه متمرکز و متوازن با شاخص ایمنی بالاست که امیدواریم با کمک مجلس دولت و شورای شهر بتوانیم این طرح را انجام دهیم.
قیمت و کیفیت، اولویت انتخاب در مناقصات تجهیزات پزشکی
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مناقصات دستگاهها و تجهیزات پزشکی بر اساس قیمت و کیفیت انجام میشود.
حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگار ما درخصوص وضعیت رسیدگی به کودکان بیمار نیازمند کاشت حلزون شنوایی افزود: مناقصات در شرکتهای وارد کننده دستگاهها و تجهیزات پزشکی بر اساس کیفیت و قیمت صورت میگیرد که در جلسات مناقصات، متخصصان بالینی هم حضور دارند.
وی گفت: بنده به این دستگاه خاص کاری ندارم، اما هر بار که مناقصهای برگزار میشود برنده دوم و سوم مدعی کیفیت و اثرگذاری بیشتر محصولات خود میشوند و اطلاعاتی را به خانواده بیماران میدهند که اصولا صحیح نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در انتخاب دستگاه یا تجهیزات پزشکی کیفیت و قیمت برای ما حایز اهمیت است، اما دستهای از پزشکان ما بنا به دلایلی علاقه دارند با نوعی خاص از دستگاهها کار کنند.
خارج شدن داروهای otc (بدون نسخه و سبک) از پوشش بیمهها
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی داروها تحت عنوان otc یا بدون نسخه که داروهای سبک هستند و در درمان بیماریهای عادی از جمله سرما خوردگی کاربرد دارد در جلسه اخیر شورای عالی بیمه از پوشش بیمهای خارج شد.
حریرچی افزود: از بازار ۱۶ هزار میلیارد تومانی دارو کمتر از ۱۴۰ میلیارد تومانش به این داروها اختصاص دارد البته کودکان زیر ۱۲ سال از این قانون استثنا شده اند.
وی در خصوص بندهایی از قانون برنامه ششم توسعه در حوزه سلامت نیز گفت: در ماده ۷۰ این قانون دولت مکلف شده است برای تحقق سیاستهای کلی سلامت شامل تامین منابع پایدارو مدیریت منابع از طریق نظام بیمهای با محوریت وزارت بهداشت تا پایان سال اول اجرای برنامه اقداماتی انجام دهد و در این برنامه پوشش بیمه سلامت برای آحاد جمعیت کشور اجباری شده است و برخورداری از یارانه دولت منوط به ارزیابی خواهد بود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: بر اساس این قانون حق بیمه شامل سرپرست خانوار و تمام افراد تحت تکفل است و هفت درصد درآمد فرد سرپرست را شامل میشود که از سال ۸۴ که طرح گسترش بیمه روستایی، اجباری شد ۲۳ میلیون روستایی تحت پوشش خدمات بستری و سرپایی قرار گرفتند.
حریرچی با بیان اینکه در طرح تحول نظام سلامت نیز ۱۱ میلیون نفر در سال اول اجرای طرح بیمه شدند گفت: تمام افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و برخی قشرهای خاص هم تحت پوشش رایگان قرار گرفتند و در مجموع تقریبا ۵۰ درصد افراد تحت پوشش بیمه رایگان بیمه شدند و دولت حق بیمه آنها را میپردازد.
وی در خصوص کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد افزود: اعتیاد یکی از آسیبهای اجتماعی مهم است که درصد قابل توجهی از خانوادهها را درگیر خود کرده است.
حریرچی گفت: تا کنون بیش از ۷۸۶ هزار و ۳۷۴ نفر از افراد معتاد در مراکز غیردولتی تحت پوشش خدمات ترک اعتیاد وزارت بهداشت قرار گرفته اند.
وی افزود: تاکنون ۷۵ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر از مردم یعنی بالغ بر ۹۴ درصد جمعیت کشور در سامانه پرونده سلامت الکترونیک ثبت شده است و همچنین ۳۵ میلیون نفر از این جمعیت یعنی ۴۷ درصد حداقل یکبار به مراکز ما مراجعه و حداقل یکبار بسته خدمتی دریافت کرده اند.