پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین گفت: آزمون خاک، بهترین روش پیش آگاهی و تشخیص نقاط قوت و ضعف خاک برای کشت محصولات کشاورزی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, مهرزاد مستشاری در جمع مدیران وکارشناسان جهاد کشاورزی عنوان کرد: با آزمون خاک قبل از کشت به وسیله نمونه برداری صحیح و اندازه گیری خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و تعیین غلظت عناصر غذایی قابل جذب در خاک می توان مشخص کرد که شرایط خاک تا چه حد برای تامین رشد بهینه گیاه و عملکرد خوب مناسب است.
وی به اهمیت تغذیه متعادل محصولات استراتژیک باغی به ویژه انگور اشاره کرد و اظهار کرد: تغذیه صحیح یکی از اصول دستیابی به کشاورزی پایدار است و دانستن حد بهینه غلظت عناصر غذایی در خاک، برگ و میوه می تواند در افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی و افزایش صادرات اینگونه محصولات با کیفیت بیشتر تاثیر گذار باشد.
مستشاری روش آزمون گیاه (تجزیه گیاه) را از دیگر راه های شناخت کمبود و توصیه مصرف عناصر غذایی ذکرکرد و یاد آور شد: بهترین زمان برای تعیین وضعیت عناصر غذایی در گیاه انگور؛ تجزیه برگ آن در اواسط تابستان قبل از متورم شدن حبه های انگور است.
وی خاطر نشان کرد: تاکستان های استان قزوین از نظر کربن آلی، فسفر و آهن کمبود دارند اما از نظر پتاسیم، روی، منگنز، مس، آهک و شوری محدودیت چشمگیری ندارند.
به گفته ی وی؛ حساسیت انگور به تغذیه موادمعدنی یک عامل مهم برای افزایش کمیت و کیفیت انگور محسوب می شود و نیتروژن، پتاسیم، روی و بور چهار عنصر پرمصرف و مورد نیاز انگور می باشد.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین در ادامه به منابع کودی مورد نیاز باغات انگور اشاره کرد و گفت: ایجادتعادل بین عناصر غذایی در گیاه ضامن افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه است بنابراین باید از کودهایی که حاوی عناصر غذایی مورد نیاز گیاه است به صورت متعادل و بر اساس نیاز گیاه استفاده شود.
مستشاری اضافه کرد: به منظور تامین عناصر پر مصرف(ماکرو) و کم مصرف(ریزمغذی) از انواع کودهای شیمیایی، آلی(ارگانیک) و زیستی (بیولوژیک) استفاده می شود.
وی با بیان اینکه خاک یکی از منابع مهم طبیعی تجدیدد ناپذیر و ارزشمند طبیعت است که بدون خاک سالم حیات و زندگی امکان پذیر نیست تصریح کرد: کاهش مواد آلی خاک ،شوری منابع آب و خاک، عدم مصرف منطقی از نهاده های تولید مانند کودهای شیمیایی، تغییر کاربری های غیر اصولی و تخریب اراضی تحت کشت و مستعد کشاورزی، استفاده از آب های نامتعارف ریال عد متوجه به پایش کیفیت خاک جهت حفظ پایداری آنها و احداث و گسترش شهرک های صنعتی در اراضی حاصلخیز خاک را از مهمترین تهدیدهای جدی برای خاک استان برشمرد.