پخش زنده
امروز: -
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: وضعیت مدیریت پسماند دریایی در سواحل استان نامطلوب است و باید سازوکارهای نظارتی مناسب در خصوص نحوه دفع ضایعات و پسماندهای دریایی طراحی و اجرا شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، حسین دلشب بیان کرد: استان بوشهر دارای بیشترین تعداد بنادر صیادی در کشور است که ظرفیتسازی نسبتا مطلوبی که برای توسعه فعالیتهای شیلاتی طی سالهای گذشته در این استان صورت گرفته است باعث شده تا همواره آمار صید آبزیان حلال و میگو در این استان بیشترین میزان را در کل کشور داشته باشد.
وی تصریح کرد: متاسفانه فقدان برنامه جامع مدون برای توسعه اینگونه فعالیتها و همچنین فقدان ضوابط و مقررات مناسب و نارسایی قوانین و مقررات موجود در زمینه حفاظت از محیط زیست باعث تشدید معضلات زیست محیطی در محیطهای ساحلی و دریایی و بنادر استان بوشهر شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد: معضلات زیست محیطی ناشی از تولید مواد زاید شناورهای صیادی در حال حاضر در بسیاری از بنادر کشور بهخصوص استانهای جنوبی بهعنوان یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی در چند سال اخیر مطرح شده است.
وی افزود: باطریهای مستعمل، کیفها و سطلهای پلاستیکی، ضایعات انسانی موجود در کشتی، گونیهای پلاستیکی، زواید ماهی، زنجیر، بطری، قوطی روغن موتور و روغن خوراکی، طنابهای سیمی، ظرف شکسته مخصوص حمل ماهی، لاشه شناورهای فایبرگلاس و چوبی و لاستیکهای اسقاطی از مهمترین مواد زاید آلوده کننده محیط زیست دریایی است.
دلشب با اشاره مضرات تخلیه این مواد در آبهای ساحلی اضافه کرد: تخلیه این مواد نه تنها زیستبومهای آبی را در معرض خطرجدی قرار می دهد بلکه از جنبه گردشگری نیز میتواند خسارات هنگفتی را به این بخش وارد و ضررهای جبران ناپذیری را بر اقتصاد کشور تحمیل نماید.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تاکید کرد: برای دستیابی به مدیریت زیست محیطی و اصولی ضایعات حاصل از شناورهای صیادی و پیشگیری از پیامدهای زیست محیطی ناشی از تخلیه غیر اصولی آنها، باید در کنار فعالیتهای آموزشی و ایجاد زیرساختهای لازم برای جمع آوری این گونه از ضایعات، ساز وکارهای نظارتی لازم را در چارچوب قوانین و مقررات تقویت نمود.