به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، محمد حسن رضائی در سومین اجلاس سراسری نماز فارس با عنوان "نماز و فضای مجازی" گفت: فضای مجازی بر روی جوانان تاثیرگذاری بیشتری دارد لذا برای استفاده از این فضا در ترویج فرهنگ نماز برنامه ریزی شده است و از صاحب نظران و متخصصان هم برای ارائه طرحها و پیشنهادهای خود دعوت کرده ایم.
وی همچنین به آئین نامههای هیات دولت در خصوص نماز اشاره کرد و افزود: به اندازه کافی آئین نامه در این خصوص تنظیم شده است، اما باید تحقیق کرد که چرا به خوبی این آئین نامهها اعمال نمیشود.
استاندار فارس هم در این اجلاس، گفت: بعد از اصل اعتقاد به روز قیامت، امر اقامه نماز به انسان به عنوان یک تکلیف مورد توجه قرار میگیرد.
اسماعیل تبادار با بیان اینکه که قرآن برای رفع گرفتاریها و شکیبایی در این امور، توصیه به صبر و اقامه نماز میکند، افزود: نماز اهرم استعانت در غم ها، مشکلات و عامل محبت بین عبد و معبود است.
وی افزود: نماز به معنای پرستش، بندگی و اطاعت، ستون دین و اسرارش محور جهان بینی توحیدی است.
نماینده عالی دولت در فارس با اشاره به اینکه نماز، فرصتی برای طراوت بخشیدن روح و پلی برای نیل به کمال است، تاکید کرد: نماز مهمترین نشانه یک مومن، و پرچم و علامت مکتب اسلام است.
تبادار افزود: با تاکید به اینکه به طور قطع بهره گرفتن از فضای مجازی و اثر بخشی آن در ترویج نماز موثر است، اضافه کرد: مبلغان دین باید با نگاه ژرف به فضای مجازی بنگرند و بر اساس نیازهای روز تبلیغ و منطبق با مخاطبان تبلیغ کنند و با هر مخاطبی روال تبلیغی خاص خودشان را داشته باشند و اگر چنین شد فضائل اخلاقی پرورش مییابد.
وی با اشاره به اینکه باید ترویج نماز و اخلاق مهمترین هدف جامعه باشد و هر جامعهای که این مهم گسترش یافته باشد جامعهای پویاست، افزود: ترویج نماز باید برای همه ارکان جامعه مورد توجه باشد.
تبادار تاکید کرد: رسانهها باید با بهره گیری از امکانات و تجهیزات فضای مجازی در گستره ترویج دین کوشا باشند و خانوادهها به عنوان هسته اصلی اجتماع بیشترین نقش را دارد.
حجت الاسلام سید ابوفاضل رضوی اردکانی، امام جمعه موقت شیراز هم در این اجلاس با اشاره به اینکه نماز اوج تجلی بندگی نسبت به خدا است، گفت: نماز ارتباط اصلی مخلوق با خالق است و بیشترین تاکید را در اسلام بر آن انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه نماز مهمترین واجب اسلام بوده که به آن توجه شده است، تاکید کرد: درهمه برنامههای تربیتی انبیا الهی (ع)، از آدم تا خاتم (ع)، نماز بوده است، اما کیفیت آن تفاوت داشته است.
مدیر ستاد اقامه نماز استان فارس هم از ساخت ۱۵۰ برنامه محتوایی فضای مجازی خبر داد و افزود: با این تولیدات استان در رتبه دوم قرار دارد، اما با ظرفیتهای فکری، ادبی و معنوی استان و سبقه تاریخی و فرهنگی آن رسیدن به جایگاه اول کشور انتظار میرود.
حسین ذوالنوار افزود: آنچه که امروز باید به آن توجه شود موضوع فضای مجازی است، زیرا دشمن از این روش استفاده کرده اند و تنها در رژیم صهیونیستی دهها هزار متخصص برای تولید پیام برای انتشار در کشورهای اسلامی برنامه ریزی و توطئه افکنی میکنند.
وی با اشاره به ینکه باید بدانیم که نماز تنها راه مقابله با دشمن است افزود: پیروزی جبهه حق علیه باطل نتیجه برپایی نماز است که نمونه آن همین شکست داعش است.
در این اجلاس همچنین پیام آیت اله ایمانی نماینده، ولی فقیه در استان فارس هم قرائت شد.
آیت الله اسدالله ایمانی در این پیام، بیان داشت: نویسندگان و گویندگان چیره دست درخصوص بایدها و نبایدها جوانان را آگاه و آنان را بیشاز پیش در مسیر دینباوری راهنمایی کنند.
نماینده، ولی فقیه در فارس با بیان اینکه فضای مجازی مهمانی ناخوانده است و استکبار جهانی به دنبال تحریف باورهای اعتقادی ازطریق فضای مجازی است، افزود: ما با فضای مجازی مخالف نیستیم، فضای مجازی فواید بسیاری همچون کمهزینه بودن، انتقال سریع پیام، جذابیت و دوطرفه بودن دارد که باید از آن بهره کافی برد.
امام جمعه شیراز بر ضرورت برنامه ریزیهای دقیق و مطالعه همهجانبه تأکید کرد و عنوان داشت: باید از فضای مجازی برای تبلیغ معارف و آگاهی نسل نو و سوق دادن آنها به راه ولایتپذیری و اخلاقمداری استفاده کرد و از فضای بهوجودآمده برای مقابله با دشمن سود برد.
دبیر اجلاس نماز فارس با اشاره به اینکه فضای مجازی میتواند هم به مثابه تهدید و هم بهمنزله فرصت باشد گفت: در فضای مجازی کمتر به مبحث نماز پرداخته شده و محتوای مناسبی برای مقابله با برنامههای انحرافی تولید نشده است.
یدالله رحمانی گفت: وظیفه محتواسازی برعهده دستگاههای اجرایی است و در کارگروه توسعه دولت الکترونیکی به همه دستگاههای اجرایی تکلیف شده بهترین تولید محتوا را بر اساس معیارهای مشخصشده تولید کنند.
معاون استاندار فارس همچنین بر ضرورت هشیاری دربرابر شبهه افکنیها در فضای مجازی تأکید کرد و برای مقابله با چنین اقداماتی استفاده از افراد کاردان را امری مهم خواند.
در این اجلاس از ۲۵ مدیر و مدیرکل دستگاههای اجرایی استان فارس که بر اساس عملکرد سالیانه شایسته تقدیر شناخته شده اند هم با اهدا لوح قدردانی شد.