به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، محققان علوم پزشکی در دانشگاه ژنو در سوئیس اعلام کردند دیابت نوع دوم در همه افراد از کبد آغاز میشود.
دانشمندان میگویند با اینکه ارتباط بین دیابت نوع دوم و چاقی به خوبی مشخص شده است ولی هنوز درباره مراحل مولکولی آغاز این بیماری، مطالعات کاملی انجام نشده است.
دانشمندان سوئیسی میگویند افزایش تعداد سلولهای چربی که به دنبال چاقی رو میدهد، به افزایش پیامهای روند التهابی میانجامد و در نتیجه عاملی در بدن به نام ان اف کی بتا فعال میشود که نخستین سنگ بنای ابتلا به دیابت است.
پروفسور رابرت کوپاری و همکارانش میگویند به دنبال فعال شدن مولکول یاد شده، مولکول دیگری به نام پی تی پی آر گاما در کبد فعال میشود که به طور مستقیم بر ترشح انسولین اثر میگذارد.
بر اساس این فرضیه که در کارآزمایی بالینی بر روی موش، مورد مطالعه دقیق انجام گرفت میتوان داروهای جدیدی برای کنترل و درمان بیماری دیابت ساخت.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت و ساز است که به علل مختلف تظاهر میکند و با درجات مختلف از کمبود انسولین، یا عدم پاسخ به انسولین همراه است.
طبق این تعریف نقش مهم انسولین و تغییرات مهمی که بدنبال کمبود آن در سوخت و ساز ایجاد میشود بهتر مشخص میشود.
این نوع دیابت تقریبا هشتاد و پنج تا نود درصد کل بیماران دیابتی را تشکیل میدهد.
در این نوع دیابت، زمینه ارثی دخالت دارد و در مقایسه با دیابت وابسته به انسولین بیشتر به صورت فامیلی مشاهده میشود.
در فردی که دارای زمینه ارثی بیماری است، عوامل محیطی میتوانند موجب بروز علائم بیماری شوند.
در کشورهای غربی ابتلا به دیابت به میزان شصت تا نود درصد مربوط به عامل دریافت کالری اضافی، چاقی و در نتیجه مقاومت نسبی به انسولین است.
دیابت نوع دوم، اغلب در بین افراد میانسال دیده میشود.
در دیابت نوع دوم، کمبود انسولین به طور نسبی وجود دارد ولی مقاومت به انسولین میتواند در پیدایش بیماری اهمیت بیشتری داشته باشد.
در این بیماران پاسخ انسولین به گلوکز ممکن است طبیعی یا بیش از طبیعی باشد.