پخش زنده
امروز: -
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هجدهمین دوره از هفته پژوهش و فناوری از ۲۱ آذر آغاز میشود و تا ۲۷ آذر ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مسعود برومند در نشست خبری که صبح امروز در سالن همایشهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد افزود: هدف از برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری تقدیر از پژوهشگران و نوآورانی است که در عرصه علم و فناوری نقش نواوری و فناوری را ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه راهبرد اساسی در عرصه علم و فناوری بر پایه فرآیند نوآوری است و در این جشنواره با فرآیند ایده تا محصول روبه رو هستیم، گفت: شعار هفته پژوهش و فناوری امسال «پژوهش تقاضا محور و تجاری سازی فناوری: زیر بنای تولید و اشتغال است».
برومند در ادامه به شعار هریک از روزهای هفته پژوهش اشاره کرد و افزود: سه شنبه ۲۱ آذر شعار پژوهش، فناوری، دانش آموز و مدرسه، چهارشنبه ۲۲ آذر پژوهش، فناوری و صنعت، پنج شنبه ۲۳ آذر پژوهش، فناوری، ایده و خلاقیت، جمعه ۲۴ آذر پژوهش، فناوری، اقتصاد مقاومتی، شنبه ۲۵ آذر، پژوهش فناوری و سرمایه ملی، یکشنبه ۲۶ آذر، پژوهش، فناوری، مهارت و کار افرینی و دوشنبه ۲۷ آذر، پژوهش، فناوری، حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است و در روز ۲۷ آذر با حضور رئیس جمهور از پژوهشگران برتر سال ۹۶ تقدیر میشود.
وی گفت: در سال گذشته در فن بازار هفته پژوهش ۷۷ میلیارد تومان قرارداد علمی منعقد شد و امسال میزان خرید و فروش امسال بهتر میشود.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به رتبه علمی ایران اشاره کرد و افزود: رتبه ایران بر اساس رتبه بندی ISi و اسکوپوس در سال ۲۰۱۷ به رتبه ۱۶ رسیده است.
وی با بیان اینکه کشور ایران یک درصد جمعیت جهارن را داراست گفت: تعداد مقالاتی که از سوی پژوهشگران کشور ما به ثبت رسیده نزدیک به ۲ درصد است و ما در پیشتازی علم و فناوری بر اساس رتبه بندی ISI و اسکوپوس به رتبه اول را در بین کشورهای اسلامی دارا هستیم.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: همه دانشگاهها و مراکز پژوهشی برای ارتقای کیفیت مقالات کشور تلاش میکنند به طوری که در سال ۲۰۱۶ مقالات ایرانی در سطح جهان ۱/۹ دهم درصد بودو تعداد مقالات پراستناد هم ۲/۲ دهم درصد بوده است و از لحاظ شتاب علمی براساس رتبه بندی ISI در سال ۲۰۱۶ رتبه ۲ را کسب کردیم.
برومند به تعداد مراکز فناوری در سطح کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۹۶، ۴۲ پارک علم و فناوری و ۱۸۶ مرکز رشد در کشور وجود داشت که در پایان سال ۹۶ تعداد واحدهای فناوری به ۴ هزار و ۷۱۶ عدد میرسد در حالی که در سال ۹۵ تعداد واحدهای فناوری، ۴ هزار و ۵۵۶ عدد بوده است.
وی افزود: شرکتهای علم و فناوری در کشور تاکنون ۳۰ هزار شغل ایجاد کرده اند و میزان صادرات شرکتهای دانش بنیان از ۲۰۰ میلیون دلار بالاتر رفته است، البته تعداد واحدهای فناوری در پارکهای علم و فناوری که ایده خود را به محصول تبدیل کرده اند، ۲ هزار و ۴۷۸ عدد بوده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه یکی از مباحث مهم ایجاد بازار برای شرکتهای دانش بنیان است، گفت: در سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان فروش محصول از طریق پارکهای علم و فناوری صورت گرفته است.
برومند با بیان اینکه شرکتهای علم و فناوری رشد خوبی در چند سال گذشته تاکنون داشته اند تاکید کرد: در سال ۹۱ میزان فروش شرکتهای علم و فناوری ۱۷۰ میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: تعداد انجمنهای علمی کشور ۳۵۹ مورد، تعداد موسسات پژوهشی ۴۴۷ مورد و تعداد نشریات علمی کشور هزار و ۲۵۸ مورد بوده است که از این تعداد هزار و ۱۰۷ مورد از این نشریات پژوهشی هستند.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه رتبه ایران در عرصه نوآوری ۷۵ بوده است، افزود: در میان ۱۲۷ کشور، ایران بهترین شاخص را در عرصه نوآوری کسب کرده است.
برومند به تعداد دانشگاههای برتر کشور در عرصه جهانی اشاره کرد و گفت: بر اساس رتبه بندی لایدن تعداد دانشگاههای برتر کشور در سال ۲۰۱۳ تنها ۵ مورد بوده و در سال ۲۰۱۷ به ۱۷ مورد رسیده است و براساس رتبه بندی شانگهای، تعداد دانشگاههای برتر در سال ۲۰۱۳ فقط یک مورد بوده که هم اکنون به ۸ مورد رسیده است.
وی در ادامه در باره میزان بودجه پژوهشی افزود: بودجه دانشگاهها هر سال افزایش مییابد، اما میزان ورود بودجه افزایش کافی نداشته است و باید سازوکاری برای اینکه بودجه در امور پژوهشی هزینه شود ایجاد کرد.
برومند با بیان اینکه بودجه پژوهشی یک چهارم بودجهای است که در مجموعه آموزش عالی در نظر گرفته میشود، گفت: باید میزان بودجه پژوهشی از یک درصد به ۳ درصد برسد البته برای میزان بودجه پژوهشی امسال قولهایی داده شده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه شورای پژوهش و فناوری علوم انسانی در وزارت علوم با ۸ مرکز رشد علوم انسانی فعال است، افزود: با تشکیل این شورا پژوهشگران علوم انسانی میتوانند فنارویهای جدید خود را وارد بازار کنند.
وی همچنین به روابط بین المللی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: بین المللی شدن دانشگاهها جزو سرفصل فعالیتهای وزارت علوم است.