پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت : با هدف حفظ منابع طبیعی تا کنون 19 میلیون هکتار از مراتع کشور به مردم واگذار شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مرکز اصفهان؛ بهمن افراسیابی در جمع روسای حفاظت وحمایت منابع طبیعی و مدیران سازمان امور عشایری افزود : سه ضلع مثلث انسان، دام و مرتع همواره در حفاظت منابع طبیعی بحث برانگیز بوده است .
وی گفت : برای مشارکت بهره برداران در حفظ مراتع، دو بسته انگیزشی و تعهدی تعریف شده است ، تا بهره برداران بتوانند با کشت گونه های مناسب هم معیشت خود را تامین کنند و هم در راستای حفاظت از عرصه های ملی گام بر دارند.
وی جامعه عشایری را یک میلیون و دویست هزار نفر اعلام کرد و افزود : عشایر دارای ۲۳ میلیون واحد دامی هستند و نقش ویژه ای در تامین گوشت قرمز کشور ایفا می کنند.
افراسیابی گفت : تاکنون بیش از ۱۹ میلیون هکتار از عرصه مرتعی کشور در قالب حفاظت مشارکتی از منابع طبیعی به مردم واگذار شده و ۷۶ میلیون هکتار مرتع و جنگل هم برای واگذاری در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر کشور نیز در این نشست به نقش عشایر در حفظ منابع طبیعی اشاره کرد گفت: اگر از توانمندی های عشایر به طور کامل استفاده شود در مسیر حفاظت از منابع طبیعی گام برداشته ایم.
داریوش نعمت الهی افزود: در طرح حفاظت مشارکتی از منابع طبیعی، ۷۰۰ هزار هکتار مرتع در استان های اصفهان، فارس، بوشهر و کهکیلویه و بویر احمد به عشایر واگذار می شود.
وی گفت: هم اکنون، ۱۷ هزار خانوار عشایری از انرژی های نو استفاده می کنند و در ۳ سال آینده این تعداد به ۶۰ هزار خانوار افزایش می یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان هم در این نشست گفت: حفاظت از منابع طبیعی به صورت دولتی امکان پذیر نیست و پیشنهاد ما تاسیس صندوق حمایت از منابع طبیعی در سراسر کشور است.
محمد حسین شاملی با بیان این که تنها راه حفاظت، حفظ، احیا و بهره برداری از منابع طبیعی با مشارکت مردم امکان پذیر است، افزود: در استان اصفهان برای تحقق حفاظت مشارکتی از منابع طبیعی، تشکیل یک یا دو شرکت تعاونی در هر شهرستان در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: طرح گشت و مراقبت، مبارزه با آفات و بیماری ها، اجرای کمربند حفاظتی و اطفای حریق به شرکت های تعاونی واگذار شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان برای احیا و اصلاح مراتع گفت: پیشنهاد می شود دفتر فنی مرتع و امور عشایر برای تجمیع اعتبارات دولتی و تسهیلات ، براساس نیازهای پیش بینی شده در طرح های مرتع داری و حفاظت از عرصه ها تشکیل شود..
تامین علوفه دام عشایر، مشارکت عشایر در حفط منابع طبیعی، استفاده از توانمندی های انجمن های مردم نهاد برای اجرای طرح حفاطت مشارکتی از مراتع و حفظ حقوق بهره برداران مراتع کشور، از نقطه نظراتی بود که نماینده انجمن صنفی مرتع داران کشور و مدیران کل سازمان امور عشایر کشور در این نشست مطرح کردند .