به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستــــان، استاندار کردستان در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در سنندج برگزار شد با بیان اینکه عقب ماندگی کُردستان تاریخی است، گفت: جبران این عقب ماندگیها فقط با اعتبارات دولتی و ایجاد بستر مناسب برای ورود سرمایه گذار بخش خصوصی جبران میشود.
بهمن مرادنیا، کُردستان را یک استان بسیار حساس و مهم در کشور اعلام کرد و افزود: ما میتوانیم با برنامه ریزی درست کاری کنیم که کُردستان به مرکز تمامی کُردهای جهان تبدیل شود.
وی بحث تخصیص ناعادلانه آب به کُردستان را یکی از مشکلات اصلی استان عنوان کرد و گفت: با تخصیص درست آب به استان و آبی کردن زمینهای دیم میتوانیم یک جهش بزرگ اقتصادی در کُردستان را پایه ریزی کنیم.
استاندار کُردستان، افزود: در سفر رئیس جمهور به کُردستان قرار بود، ۸۳۰ میلیارد تومان به کُردستان اختصاص یابد که متأسفانه فقط حدود ۶۰ درصد آن عملی شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه از آمار بالای بیکاری، تصادفات جاده ای، درآمد سرانه پایین کُردستانیها و چند شاخص دیگر به عنوان آمارهای نگران کننده نام برد و گفت: جبران این عقب ماندگیها نیازمند کار جدی است.
غلامرضا تاج گردون با اعلام اینکه از دولت انتظار یک رفتار عادلانهتر داریم گفت: ما از تمامی پیشنهادهایی که بتواند به اقتصاد کُردستان کمک کند حمایت میکنیم.
وی تخصیص بخشی از سود صادرات بازارچههای مرزی به استانهایی همچون کُردستان را از عواملی اعلام کرد که میتواند به اقتصاد استان کمک کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی همچنین از اعلام حمایت کامل این کمیسیون از تصویب منطقه آزاد تجاری ـ. صنعتی بانه و مریوان خبر داد.
سیّدمهدی فرشادان، نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی هم عدم تخصیص عادلانه آب، اجرایی نشدن سند توسعه استان، عدم وجود صنایع تبدیلی و وضعیت وخیم بیکاری در کُردستان را از مهمترین مشکلاتی نام برد که موجب عقب ماندگی استان کُردستان است.
محسن بیگلری، نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با گلایه از عملی نشدن وعدههای مسئولین در خصوص توسعه کُردستان، گفت: اجرایی نشدن مصوبات سفر رئیس جمهور به کُردستان، عدم پیشرفت راه آهن همدان ـ. سنندج و کم توجهی به مشکلات روستاها را از مهمترین مشکلات استان عنوان کرد.
منصور مرادی، نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به مشکلات ورود سرمایه گذار و عدم سرمایه گذاری بانکها در استان از کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تقاضا کرد که سازوکاری را فراهم کنند که درصدی از سود مرز باشماق مریوان برای توسعه استان هزینه شود.
امیر قادری، معاون عمرانی استانداری کُردستان از بدهی ۳۰۰ میلیاردی شهرداریهای استان خبر داد و خواستار کمک دولت به آنها شد.
در ابتدای این جلسه مُدیران کل بعضی از دستگاههای اجرایی استان گزارشی از وضعیت موجود استان ارائه دادند.