پخش زنده
امروز: -
معاون وزارت حقوق بشر یمن محاکمه کسانی را که در یمن مرتکب جنایات جنگی و نسل کشی شده اند خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المنار، معاون وزارت حقوق بشر یمن محاکمه کسانی را که در یمن مرتکب جنایات جنگی و نسل کشی شده اند خواستار شد و بر ضرورت تشکیل کمیته حقیقت یاب برای بررسی این مسئله و تحویل جنایتکاران به دادگاه بین المللی تاکید کرد.
علی صالح تیسیر در گفتگویی با این شبکه درباره شکایت سازمان عربی حقوق بشر از امارات به دادگاه کیفری بین المللی به سبب نقض حقوق بشر در یمن گفت: این شکایت لازم بود و پیش از این هم تلاش کرده بودیم این مسئله را در شورای حقوق بشر مطرح کنیم و خواستار تشکیل کمیته بین المللی حقیقت یاب برای بررسی تجاوزاتی شدیم که از حدود سه سال پیش علیه یمن اتفاق افتاده است، اما این درخواست با واکنش های بین المللی مختلفی روبرو شد و در نهایت هم کاری انجام نشد. بر همین اساس در اینجا و از طریق همین کانال تلویزیونی از شورای حقوق بشر و شورای امنیت می خواهیم کمیته ای حقیقت یاب تشکیل دهند یا متجاوزان را که مرتکب نسل کشی و جنایات ضد بشری می شوند محاکمه کنند تا عبرت جهانیان شوند. متاسفانه همانطور که در سه سال گذشته دیده ایم، جامعه بین المللی اعم از شورای امنیت و قدرت های بزرگ می کوشند جلوی این پرونده را بگیرند. در همین جا تاکید می کنیم تشکیل دادگاهی بین المللی برای محاکمه این جنایتکاران ضروری است.
وی افزود: تجاوزات به یمن تقریبا جهانی و بین المللی است زیرا حدود هفده کشور در تجاوز به یمن شرکت دارند و یمن را از زمین و هوا و دریا محاصره کرده اند. امروز مردم یمن اعم از مرد، زن، کودک و پیر و جوان به صورت بی رحمانه و در برابر دیدگان جهانیان به خاک و خون کشیده می شوند.
مقام یمنی ادامه داد: یمن پرونده ای کامل در اختیار دارد و می تواند آن را به جهانیان عرضه کند و نشان دهد آنچه در یمن اتفاق می افتد صرفا تجاوزی است که با قوانین بین المللی تعارض دارد. بر همین اساس جامعه بین المللی باید برای حفظ آبروی خودش هم که شده این جنایتکاران را تحویل دادگاه کیفری بدهد تا سزای کار خود را علیه ملت یمن ببینند.
وی ادامه داد: تا کنون بیش از سی هزار نفر شهید و یکصد هزار نفر زخمی شده اند. حدود دویست و شصت هزار نفر نیز به سبب محاصره و ناتوانی از دستیابی به درمان مناسب جان خود را از دست داده اند. اکنون بیش از نهصد هزار نفر از مردم یمن به وبا مبتلا شده اند و علاوه بر این دیفتری نیز در برخی استان های یمن شیوع پیدا کرده است. گرسنگی هم در برخی استان های یمن دیده می شود و بیش از هشت میلیون کارگر و کارمند از دریافت حقوق محروم شده اند. در نتیجه یمن امروز با حوادثی روبروست که پیش از این سابقه نداشته است.