نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی
شصت و پنجمین جلسه ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان با حضور استاندار و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ شصت و پنجمین جلسه ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان با حضور استاندار و معاون وزیر صنعت؛ معدن و تجارت برگزار شد.
در این جلسه متن بررسی موانع تولید و اشتغال و گزارشی از طرح رونق تولید استان ارائه و مقرر شد بانکها در خصوص پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید به واحدهای تولیدی شتاب بیشتری به خرج دهند.
استاندار مرکزی در این جلسه گفت: بخش صنعت-خدمات- کشاورزی و معدن از شاخص های تولیدی استان است که اگر مشکلات این حوزه ها برطرف شودجایگاه استان بسیار بیشتر از این خواهد بود
آقازاده از همه دستگاههای اجرایی خواست تا با مساعدت و همکاری در صدد رفع مشکلات این واحدها برآیند.
وی بر پیگیری مصوبات کارگروه رفع موانع تولید هم تاکید کرد و گفت: در این کارگروه برای شرکت های هپکو و آذرآب مصوباتی به امضا رسید که هنوز اجرایی نشده و باید این مصوبات پیگیری شود.
استاندار مرکزی در ادامه با اشاره به اختصاص یک و نیم مییارد دلار مصوبه مجلس به روستاها گفت:اگر این مصوبه تعیین و تکلیف شود،بخش عمده مشکلات اشتغال روستاها حل خواهد شد که این باعث ایجاد انگیزه در روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آنان خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی هم در این نشست گفت: از نظر هرم سنی، بیشترین جمعیت استان مرکزی در سنین 24 تا 30 سال است که بیانگر آمار بالای جمعیت پویا و جویای کار محسوب می شود.
یادگاری افزود: استان مرکزی در سال 95 بر اساس طرح نیروی کار، هفت و سه دهم درصد نرخ بیکاری و پایین ترین نرخ بیکاری را در کشور به ثبت رساند اما بر اساس سرشماری انجام شده در این سال، نرخ بیکاری، 9 و هشت دهم درصد اعلام شد که با این رقم نیز استان مرکزی پایین ترین نرخ بیکاری کشور را کسب کرد.
وی گفت: 16 و نیم درصد از ترکیب اشتغال استان مرکزی در سال 95 در حوزه کشاورزی، 41 درصد در حوزه صنعت و 42 درصد خدمات بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی اضافه کرد: سهم این استان از میزان تسهیلات و سپرده های بانکی در کشور حدود 9درصد است.یادگاری عنوان کرد: 21 صنعت ویژه و مادر بالای 500 نیروی کار در استان مرکزی وجود دارد و در این خطه 46 شهرک، ناحیه و قطب صنعتی و 2 منطقه ویژه اقتصادی استقرار یافته است.
وی گفت: استان مرکزی جایگاه پنجم در شاخص توسعه یافتگی بخش صنعت را داراست و در زمینه معادن نیز از وضعیت قابل قبولی برخوردار است.
یادگاری عنوان کرد: در هشت ماه امسال 633 میلیون دلار صادرات و 234 میلیون دلار واردات در استان مرکزی صورت گرفته که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب 54 و 34 درصد افزایش داشته است.
در ادامه رحمانی معاون وزبر صنعت، معدن و تجارت، توسعه صادرات، مدیریت واردات، حمایت از تولید داخلی، توجه به صنعت و معادن و تولید دانش محور را از اولیت های اساسی این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: مبارزه با کالای قاچاق، افزایش کیفیت و تولید و مصرف کالای داخل از راهکارهای رفع موانع و مشکلات رونق تولید است.
وی در ادامه گفت: دولت 50 هزار میلیارد تومان در حوزه اشتغال و 20 هزار میلیلرد تومان برای رونق تولید ابلاغ کرده که پیگیری آن وظیفه ماست تا عملیاتی شود.
رحمانی در پایان از دستگاه ها و بانک ها خواست با تسریع در پرداخت تسهیلات همکاری لازم را داشته باشند تا با رفع موانع و مشکلات تولید و اشتغال رونق بیشتری بگیرد.
پیگیری مصوبات کارگروه ملی رونق برای واحدهای بزرگ تولیدی، پیگیری خرید سه هزار دستگاه از شرکت هپکو توسط راه و شهرسازی و هماهنگی برای بهرهگیری از تسهیلات رونق تولید از جمله مصوبات این جلسه بود.