سبک سازی سنگ مصنوعی در لرستان
ایده سبک سازی سنگهای مصنوعی طرحی که مزیتهای فراوان در صنعت ساختمان دارد، درلرستان به واقعیت پیوست.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز رستان،سنگ مصنوعی ترکیبی از سنگ های طبیعی با مواد افزودنی دیگر است که مواد اولیه سنگ مصنوعی شامل ترکیباتی نظیر سیمان و افزودنی های پلیمری است که سبب کاهش وزن و نصب سریع تر آنها میشود.
ایده ساخت سنگ مصنوعی به خاطر استفاده در نمای بیرونی ساختمان ها، سنگ فرش و کف پوش ها و همچنین محوطه سازی های بیرونی، افزایش زیبایی، تنوع طرح و رنگ در نمای داخلی پدید آمد.
تولید سنگ مصنوعی، پاسخی به نیاز سلیقه های مختلف در طراحی و فاکتورهای فیزیکی و مکانیکی با کیفیت و هزینه بهینه است.
آقای حیدری یکی از افرادی است که در زمینه تولید سنگ مصنوعی در خرم آباد فعالیت می کند .
طرح سبک سازی سنگهای مصنوعی وی توانست در هفدمین فن بازار ملی جزء 40 طرح برگزیده کشور شود.
به گفته این تولید کننده لرستانی، در این نوع سنگ در واقع ایده سبک سازی سنگ مصنوعی مطرح می شود که در این طرح ضخامت هر قطعه سنگ کمتر از 1 سانتی متر است و این امر سبب می شود در هر متر مربع حداقل 30 کیلو گرم کاهش وزن داشته باشیم .
این سنگ با مقاومت خمشی 77 کیلو گرم بر سانتی متر مربع وزنی کمتر از 25 کیلو گرم در متر مربع دارد.
سپهوند از معماران سنگ کار هم می گوید. این سنگها با ملات کم نصب و باعث سبک سازی سازه می شود.
یکی از ویژگی های مهم در سنگ های سبک شده مصنوعی ،وزن، ضخامت و قیمت کمتر آن ها نسبت به سنگ های طبیعی است.
از آنجا که سنگ های سبک شده مصنوعی از ترکیب مجدد سنگ های طبیعی با مواد افزاینده دیگر ساخته می شوند دارای قیمت کمتری نسبت به سنگ های طبیعی هستند.
همچنین برای آماده نمودن یک سنگ طبیعی و استفاده آن در صنعت باید کارهای زیادی بر روی آن انجام گیرد که اجرای فرایندهای آن هزینه بر خواهد بود.
با توجه به اینکه سنگهای سبک شده مصنوعی دیگر نیازی به این فرایندها ندارند و در کنار آن می توان از طرح ها و رنگ های مختلف متناسب با سلیقه مشتری تولید کرد.
یک نکته دیگر در تولید سنگ های سبک شده مصنوعی ضخامت کمتر آن ها است که با توجه به مقاومت ساختاری بکار رفته در آن ها می توان در فونداسیون های خاص با توانایی بالا بهره گرفت.
حیدری گفته:سنگ های سبک شده مصنوعی به دلیل رس بکار رفته در آن ها دارای قابلیت تحمل گرمایی بالایی هستند که این ویژگی سبب شده از آن در ساخت فضای خارجی و شومینه بهره برد.
همچنین به دلیل بکار رفتن سیمان در آن همانند دیگر محصولات سیمانی عمر مفید بالایی خواهد داشت.
ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﻨﮓ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﺑﻪ ﺷﮑﻠﯽ ﮐﻪ اﻣﺮوزه ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﯽ ﮔﯿﺮد از ﺳﺎل ۱۹۶۰ در ﮐﺸﻮر اﯾﺘﺎﻟﯿﺎ آﻏﺎز ﺷﺪه است.
در مواد اولیه سنگ مصنوعی از سیمان، رسها، آگرگات های سنگ های ضایعاتی و خاک های سبک وزن استفاده می شود.
برای بهرهگیری از رنگهای مختلف و زیبایی سنگ مصنوعی از رنگ دانه های اکسید آهن استفاده می شود،اما تقریبا سبک سازی سنگهای مصنوعی چند سالی است که رواج پیدا کرده و آقای حیدری در سال 93 با اجرای این طرح گام مهمی در کاهش وزن سنگ و ایجاد استحکام در کنار آن داشته است .
وی با سرمایه 750 میلیون تومان و کمک 250 میلیون تومانی از محل تسهیلات طرحهای اقتصاد مقاومتی توانسته است کارگاهی را ایجاد و در این امر فعالیت کند .
در این کارگاه ده نفر مشغول به کار هستند .
اﻣﺮوزه ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳﻨﮕﯽ ﺑﺎ اﺷﮑﺎل ﻣﺨﺘﻠﻒ و ﺑﻪ ﻃﻮر وﺳﯿﻌﯽ در ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻋﻤﺮاﻧﯽ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﯽ ﮔﯿﺮﻧﺪ. ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺜﺎل ﺳﻨﮓ ﻫﺎی ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻧﯽ از ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳﻨﮕﯽ ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽ روﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ وﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎی ﻣﻄﻠﻮب زﯾﺎد،ﮐﺎرﺑﺮد ﺑﺴﯿﺎر ﮔﺴﺘﺮده ای در ﻣﻌﻤﺎری و ﻧﻤﺎی ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺷﻬﺮی دارﻧﺪ.
سنگ مصنوعی در نمای داخلی خانه و نمای داخلی ساختمان نمای شومینه، نمای داخل سرویس های بهداشتی و حمام، کف پوش و سنگ فرش، نمای ستون های ساختمان و راه پله از جمله کاربردهای سنگ مصنوعی است.
آقای حیدری امیدوار است با ارائه تسهیلات آن را به حالت صنعتی تبدیل کند، این در حالی است که مسولان در این خصوص قول مساعد دادند.
به هرحال امیدواریم در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال مزین است شاهد رونق صنایع و ایجاد اشتغال برای جوانان این خطه از کشورمان که شاهد درصد بالایی از بیکاری است باشیم.
نویسنده:مهناز رحمانی مهر